Az evolucionisták között van több öngyilkos vagy az istenhívők között? Ha az előbbiek között, akkor igencsak büszkék lehetnek a filozófiai vívmányukra, mely szerint az életnek nincsen semmi értelme!
„Az életnek tehát nincs értelme, de az emberek általában jó, ha adnak neki értelmet, ráadásul nem is egyfélét, hanem diverzifikáltat. Ezt viszont szabadon tehetik meg.” (Brendel Mátyás: A filozófia hosszú, sötét teadélutánja és az élet értelme)
Szabadon választotta az élete értelmét, de nem a mentő vitte el, hanem a halottszállító. Vajon ki súgta meg neki, hogy ez az élet értelme? Az istenhit biztosan nem, mert az éppen hogy az örökélet perspektíváját kínálja – az evolucionizmus örök halálával szemben.
Egy vita alakult ki ha jól látom, de én külön válaszolnék azért a kérdésre kicsit más szemszögből is.
Az öngyilkosság ugyanúgy egy tünet, mint a megfázásnál az orrfolyás. Általában a depressziós emberek követik el, akik annyira kilátástalannak látják az életet, hogy egyszerűen nem látnak más kiutat csak az öngyilkosságot.
Nincs ugyan statisztikám erről, de ha előveszem a józan paraszti eszemet, akkor úgy gondolom, hogy a hívők között jóval kevesebb az öngyilkos, mint a másik hatalmas tábor között.
Hogy miért? Mert általában a hívők járnak rendszeresen közösségbe, odafigyelnek egymásra, meghallgatják egymást. Nem is azért nem ölik meg magukat mert az bűn lenne, hanem mert egy közösséghez tartozni jó érzés és felemelő.
Ezzel szemben egy evolucionista nem feltétlenül fog közösségbe járni, nem fogja lelkileg "táplálni" magát. Így nagyobb a valószínűsége a depresszió kialakulásának is és végül az öngyilkosságnak...
Most legalább megtudtam, hogy a közösség a templomi misét jelenti, és azonkívül nincsenek is emberi kapcsolatok.
Olvasd el ezt a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
Itt a kérdező már kész idegroncs, mert nem tud megfelelni a vallás elvárásainak.
# 12:
Jó, én nem vagyok keresztény, nem tudom, hogy mi a helyzet náluk... Egy valláshoz sem tartozom, csak nálam valahogy ez a kép alakult ki, hogy ők a templomon kívül is összejárnak, beszélgetnek, stb... De ha nem, akkor nem tudom.
Azt ugye tudod, hogy Brendel él és virul, facebookon egy órája, hogy a blogján kommentelt valamit. Másrészt, ezt ő nagyon szépen levezette, miszerint az életnek lehet szubjektív értelme, de mi alapján jelenthetné ki valami csoport, hogy az életnek ez és ez az objektív értelme. Akit érdekel, olvassa el az idézett irományt, Mátyás nagyon szépen kifejti ezt az egész témát, ahhoz nincs igen mit hozzátenni.
"Mintha a biológiai eredetnek semmi köze nem lenne a tengernyi kiábrándult fiatalhoz, akik kábítószereznek és önsorsrontó életet élnek. "
No és mi van azokkal a fiatalokkal, akik pont spirituális, vallási, ezoterikus céllal kábítószereznek?
"Nem véletlenül jár a megtéréssel az egészséges életmód, a megkötözöttségből való szabadulás, nem pedig azzal, ha valaki istenhívőből lesz evolucionistává, és akkor kezd el tiszta életet élni."
Mivel tudnád alátámasztani, hogy ez tényleg így van, és a hívők egészségesebben élnek?
"No és mi van azokkal a fiatalokkal, akik pont spirituális, vallási, ezoterikus céllal kábítószereznek? "
Nos, amit nem jelöltem külön, én az istenhit alatt a Krisztus-követést értettem, tehát amit a Bibliából ki lehet olvasni, ott van az irányadó mérték. A vallás csak úgy általában bármilyen istenhithez kapcsolódhat, akár lehet az negatív töltetű is.
Ha a hited mindenre választ adni, miért csak minden negyedik hozzászólásból ragadsz ki egy mondatot, és arra reagálsz?
Elég jó ellenérveket írtuk arra a felvetésre, mely kérdésed mögött van. Érdemben nem reagáltál rájuk.
Nem szoktam ilyen kérdésekre válaszolni, de most megteszem. Nem olvastam el a válaszokat, szóval ha valakit ismétlek, akkor bocs érte. Tetszik, ahogy a kérdésben önmagában feltételezed, hogy igazad lesz, nagyon aranyos.
Na, szóval a válaszom: aki nem hisz istenben, nem praktikus okokból nem hisz benne, hanem mert nem hiszi el. Nem azért, mert egyszer gondolkodott, hogy 20 év múlva vajon öngyilkos lesz-e, ha arra ébred rá, hogy az életnek - ahogy mondod - nincs értelme. Gondolod, hogy bárki örül egy ilyen felfedezésnek? de egyébként nem is teljesen így van. Mert miért ne lenne valami jó az életben csak azért, mert nem isten teremtett? Mért lenne szükség ahhoz, hogy legyen értelme? Mért ne lehetne az értelme a költészet, a zene, az akármi...
„Ha a hited mindenre választ adni, miért csak minden negyedik hozzászólásból ragadsz ki egy mondatot, és arra reagálsz?”
Szívesen reagáltam volna, de el kellett mennem, most reagálok.
„Aki meg az örök életbe kapaszkodik, azért teszi, mert a véges életet nem tarthatja értelmesnek.”
Egyrészt az élet önmagában értékes, mivel Isten ajándéka, tehát ez a kevés is szűk ahhoz, hogy eleget együtt legyünk azokkal, akikkel szeretetkapcsolatban élünk (stb.), másrészt a véges élet valóban nem eléggé értelmes ahhoz képest, hogy örök élet van felkínálva. Ha röpke félórát tölthetsz egy tengerparton, ahhoz képest hogy a közelében is élhetnél, akkor ez a röpke félóra még a szívedet is megfájdíthatja, hogy ilyen hamar el kell menned.
„Másrészt, ezt ő nagyon szépen levezette, miszerint az életnek lehet szubjektív értelme, de mi alapján jelenthetné ki valami csoport, hogy az életnek ez és ez az objektív értelme.„
A Brendel alapból evolucionista, és ebből a gyenge kútfőből pendíti meg, hogy azt a röpke félórát is el lehet tölteni valamivel, ami nem okoz éppen hasfájást. Ez szinte semmi ahhoz képest, amit Isten kínál az örök élettel, ugyanakkor az élet értelmét az mondhatja meg, akitől azt kaptuk. Hogy a szülőktől kaptuk volna az életet, ez csak látszólagosan igaz, ugyanis ők csak továbbadták, amit kaptak. Az életet a genetikai program indukálja, azt pedig Isten alkotta, nem a vak véletlen. De ezt azok nem igen látják, akik a hegy tövében kuksolnak és a nagyokat szóló szájukat tátogatják. (evolucionisták) Ahhoz fel kell menni a hegyre, hogy messze ellássanak, vagyis a Biblia egész rendszerét meg kell ismerni, a belső összefüggéseit, mert az vezet hitre, nem ha csak beleolvasgatunk és semmit nem értünk belőle.
„Tetszik, ahogy a kérdésben önmagában feltételezed, hogy igazad lesz, nagyon aranyos.”
Egyértelmű, hogy akik valóban követik Krisztust, azoknak élő reménységük van, sőt, élő kapcsolatuk Istennel, tehát az ilyen ember kizárt, hogy öngyilkos legyen. Sőt, ő próbál segíteni másoknak, hogy ne legyenek azok. Állítólag MO-on naponta hatan lesznek öngyilkosok, ezekből kizárt, hogy bárkinek is élő istenkapcsolata legyen, mert akkor nem teszi meg. Aki meg evolúciós szellemben nő fel, annak az van beadva, hogy mindent a vak véletlen csinált, a személytelen fizikai és kémiai folyamatok. Úgy hogy ha felnéz az égre, akkor tudja, hogy senki onnét a kezét nem nyújtja feléje, tudja, hogy onnét nem áramlik feléje szeretet, mert ezt az evolucionisták biztosan tudják. De a valóságban nem tudják, csak az elméletük ilyen filozófikus gonoszságra is ragadtatja őket. Úgy hogy eleve hamis alapokra helyezik az emberi életet. Egy hamis alapra aztán össze-vissza lehet építeni mindent, de ez a világ állapotán meg is látszik. Nemrég adták át az egyik új vasútállomást, kb. 2 hete, hatalmas üvegablakokkal. Ma jártam arra, teljesen széttörték kívülről. Vajon kik lehettek? Brendelisták lehettek, akiknek az életük szubjektív értelme a károkozás, a szemetelés, a mások megbotránkoztatása. Gratulálok Brendel filozófájához, hogy senki nem mondja meg senkinek, mi az élet értelme, majd ő megmondja magának. Aztán ha így mondja meg, akkor majd egyre jobban kijózanodsz, ha éppen oda lyukadnak ki, hogy a te fejedet verik be, mert szidtad az anyjukat. (Mert az ilyenek a provokációtól sem riadnak vissza!)
„miért ne lenne valami jó az életben csak azért, mert nem isten teremtett? Mért lenne szükség ahhoz, hogy legyen értelme? Mért ne lehetne az értelme a költészet, a zene, az akármi...”
Lehet értelmes időtöltést találni, ha beleesel egy mély kútba és van nálad mondjuk pl. egy tikitaki. Akkor tikitakizhatsz órákig. De a valóban értelmes időtöltés nem a kút mélyén van, hanem idefenn. Vagyis ismerni az istenadta lehetőségeket, és azokat kiélvezni. Ez két külön kategória.
Egy rozoga roller az, amit az evolucionisták filozófiája kínál, Isten meg hatlovas hintót. (Csak az összehasonlítás miatt mondom)
"Egyrészt az élet önmagában értékes, mivel Isten ajándéka, tehát ez a kevés is szűk ahhoz, hogy eleget együtt legyünk azokkal, akikkel szeretetkapcsolatban élünk (stb.), másrészt a véges élet valóban nem eléggé értelmes ahhoz képest, hogy örök élet van felkínálva. Ha röpke félórát tölthetsz egy tengerparton, ahhoz képest hogy a közelében is élhetnél, akkor ez a röpke félóra még a szívedet is megfájdíthatja, hogy ilyen hamar el kell menned."
- Sajnos sok itt az ellentmondás. Azt írod először, hogy az éelt önmagában értékes, de ha itt a földi életre gondolsz, azt azonnal meg is cáfolod. Ha valami értékes, akkor nincs olyan, hogy "de máshoz kéeps nem az".
Másrészt valóban rossz, ha csak fél órát tölthetsz a tengerparton ahhoz képest, hogy ott is élnél. Na, de gondold tovább: ha az örökkévalóságot töltenéd ott, semmire sem tartanád, nem tudnád értékelni. Vagy valóban úgy gondolod, hogy egy nyaralást egy tengerparton Te ugyanúgy értékelsz, mint egy helyi lakó?
Nem véletlen, hogy a városlakók sokszor annyira vágynak a falusi életre, a falusiak meg éppen a városi életre. Azonban a kérdés nem a nyaralásról és lakóhely választásáról szól.
És mit jelent eleget együtt lenni a szeretteinkkel? Nem éppen azért értékeljük a velük való kapcsolatunkat, mert nem az örökkévalóság adta nekünk azt?
És nem éppen a kereszténység sugallja, hogy ha a szerettem nem azt a hitet követi, mint én, akkor az örökkévalóságba nélküle kell belépnem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!