Jehova Tanúi milyen viszonyban vannak a Hit gyülekezetével?
Vidiripi
Jehova tanúi nem ápolnak kapcsolatot más egyházakkal. S nem támogatják az ökumenizmust. Így semmilyen hivatalos kapcsolatban nincsenek a Hit gyülekezetével.
S mivel nem tartanak fenn kapcsolatot egyik egyházzal sem ,így ha valamelyik egyház akarnak fenntartani kapcsolatot a magyarországi tanúkkal akkor azt elutasítanák. Bár erősen kétlem hogy bármelyik is próbálkozna.
szia
Ahogy az első válaszoló leírta,
mi tiszteletben tartunk mindenkit, ezért ha nem is értünk egyet nem fogunk háborút szítani senki ellen.
Viszont a fordítottjáról tudnék mesélni, milyen élményem volt némely Hit gyülekezetéhez tartozó személlyel,
nem csak a szolgálatban,
Hanem a magán életben, Én tudtam, hogy oda tartozik, De ő nem ismer engem, mert nem rég költözött a környékünkre, és sokan panaszkodtak rá, amióta ide költözött.
De, bár ritka, van egy két ember akivel beszélő viszonyban vagyok, de nem "bántjuk" egymást.
az egyikük mesélte, hogy a biblia órájukon keményen a Tanúk ellen hangolja az oktató az ott lévőket, pedig ez nem keresztény tanítás.
Vidiripi
Nem írtam azt hogy a tanúk tiszteletben tartanak mindenkit.
A tény az hogy vannak tanúk akik tiszteletben tartják más vallások követőit és vannak olyanok is akik kíméletlenül felhozzák bizonyos egyházak történelmi cselekedeteit. Ezzel nem azt akarom mondani hogy ez teljességgel helytelen lenne. De azért rávilágítanak ezekre az estekre.
S ami szintén tény ha valaki felhozza a tanúk múltbéli tévedéseit akkor egyből az van hogy hát ők nem tökéletesek meg nem értették meg teljesen az adott dolgokat. Illetve hogy kijavították a hibáikat amivel nem is lenne semmi gond ha nem az lenne hogy némely dolgokról bizony azt állítják hogy hazugság meg hogy féligazság. De amikor szembesítik a tanúk az információkkal akkor sem ismerik el hogy bizony a másiknak van igaza.
Egyetlen vallás sincs a Földön amely tökéletes lenne. Csakhogy a Bibliában meg lettek írva azok a dolgok is amelyet Isten "emberei" követtek el és negatív cselekedetekről van szó.
A tanúknál is ugyan úgy megtalálható az a viselkedés forma hogy más vallások ellen beszélnek erősen negatív felhanggal. De ez nem csak a tanúknál van így hanem az összes egyháznál. Mindnek van problémája a másikkal és mindben találni olyan személyt aki túl lép ez bizonyos határt.
"Jó a viszonyunk amíg nem jönnek
elő a zavarodott tanításaikkal."
De az emberek többsége a ti tanaitokat tartja zavarodottnak, mégis úton-útfélen "előjöttök" vele. Veletek sem lenne annyi gond, ha nem jönnétek elő a zavarodott tanításaitokkal az utcán, a buszon, a saját lakásaink ajtajában, hanem meglennétek vele a magatok kis közösségeiben.
#7-es!
Nem J.T. vagyok. :-)
Tanulság:
Légy Katolikus és olvass sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!