Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi milyen viszonyban...

Jehova Tanúi milyen viszonyban vannak a Hit gyülekezetével?

Figyelt kérdés
És fordítva milyen a viszony?

2014. márc. 15. 19:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

De, iszonyatosan sok különbség van. Teológiailag és életmódban is. Egyébként a viszony abszolút semleges, nem foglalkozunk egymással.

Én a Hit Gyülekezetébe járok, amíg Pesten éltem, nem foglalkoztam a Jehova Tanúkkal egyáltalán, nem érdekeltek. Aztán kiköltöztük egy kisebb városba, ahol nagyon sokan vannak. Eleinte igyekeztem jó fej lenni, a szórólapjukat elvettem, mert sajnáltam őket, hogy senki nem fogadja el a dolgaikat, sőt, még beszélgetni is leálltam velük, ha becsengettek. Aztán elment az egésztől a kedvem. Az í-re a pontot a következő kis párbeszéd tette fel valamikor most ősszel:

- Jó napot kívánok, itt van ez a folyóirat, ami megtanítja, miről szól igazából a Biblia (vagy vmi hasonló szöveg)

- Köszönöm szépen, ismerem a Bibliát, én magam is keresztény vagyok.

- Keresztény? A bálványimádásnak semmi köze a kereszténységhez!

- Nem, nem katolikus vagyok (direkt nem akartam felekezetet mondani, mert nem hiszem, hogy ebben a kontextusban lényeges volt)

- Hát akkor mi?

- A Hit Gyülekezetébe járok.

- Micsodaaaa???? A Hit Gyülekezetébe???? Édes Szent Jehova! - felelte a néni, és otthagyott.

A Tanúk teológiája továbbra sem érdekel, de azt valahol becsülöm bennünk, hogy ilyen következetesen képesek az árral szemben úszni (pl. nincs karácsony, nincs szülinap, nincs kokárda stb.), még akkor is, ha ezeknek semmi értelmét nem látom. A vérátömlesztés tilalma és a kiközösítés az gáz.

2014. márc. 16. 20:53
 12/13 Szeressük egymást ***** válasza:

Miért nem tudunk közeledni?

Én már leírtam. :-)

Áthidalhatatlan távolság van a Biblia értelmezésében.

2014. márc. 16. 21:54
 13/13 anonim ***** válasza:
Azáltal, hogy a Tanúk minden embert felkeresnek, igen is közelednek más vallású emberekhez. Szívesen folytatnak beszélgetéseket a Bibliáról és más dolgokról. Sok embernek vannak kérdései amire szeretnének választ kapni. Tehát az, hogy nem része az ökumenizmusnak, nem jelenti, hogy elzárkóznak a világtól. Üdv.
2014. ápr. 6. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!