Mit tegyek, hogy az adventista ismerős békén hagyjon a szombattal?
Vigasztald meg a barátod,hogy Jézus Péternek adta az egyházalapítás feladatát,amit Rómában kellett megtennie a leglehetetlenebb körülmények között.Ki is végezték.
Gyűlölheti a katolikus egyházat,de onnan ered minden.Ha nem lett volna,akkor most nem élhetné meg a felszegett fejjel végrehajtott gőgös mivoltát és nem volna kire gyűlölködnie.Szégyen,hogy az ilyennek engednek elvégezni egy főiskolát,diplomát adnak a kezébe,ráadásul egy olyan területen,ami alapvetően a feltétel nélküli szeretet hirdetéséről szól.
Szia!
Jómagam több mint 20 éve vagyok adventista, református háttérből jöttem, és mindig elszomorít, ha ilyeneket olvasok.
Úgy gondolom az őszinteség a legcélravezetőbb, ha megmondod, hogy téged zavar a gyűlölködése, és szeretnél más témáról is beszélgetni vele, szeretnéd, ha meghallgatna.
Kérlek meséld el neki, hogy leveleztél itt velem a fórumon, ha kell privátban minden adatomat megadom, és hogy tőlem kaptad a fenti tanácsot. Jómagam is végeztem Teológiát, és szívesen megvédelek attól, aki ilyen módon zaklat, mert ez egyáltalán nem helyes. Isten soha nem akart senkit sem erőszakosan meggyőzni az igazáról, a szabad választást minden ember számára megadja. Egyáltalán nem mindenki alkalmas arra, hogy a szombat kérdését elfogadja. Engem éppen az fogott meg, hogy amikor megismerkedtem az adventistákkal egyáltalán nem voltak erőszakosak. Én sokkal erőszakosabban védtem az általam igaznak tartott vasárnapot mint ők a szombatot.
Engem az győzött meg, amikor láttam, hogy telik el egy szombat náluk, és vágytam arra, hogy ennek én is része lehessek.
Kérlek ezeket mondd el neki, hátha hat rá.
Üdv. Péter
Isten soha nem akart senkit
sem erőszakosan meggyőzni az igazáról,
Burkoltan közölted, hogy a szombat az igaz. te sem vagy jobb, te is többnek tartod magatokat. A nyugalomnapot megtartom, a sabbath, amit Isten a zsidóknak adott, az akkor legyen a tiétek.
Kár volt ideírni.
Kérdező! Én magam is már többször vitáztam Péterrel is a szombat nap dolgában akár konkrétan, akár közvetve. Viszont én az előbbi hozzászólásában egyáltalán nem vettem ki, hogy magát többre tartaná. Pont az, hogy neked szeretne segíteni, hogy vezesd a barátodat hozzá, majd Ő megpróbálja leállítani erről a fajta térítésről. Nem tudom, hogy mi hozta ki belőled ezt a fajta megnyilvánulást, de remélem csak az, hogy félreértettél valamit a válaszában.
Szia
Tíz évig intenzíven foglalkoztam az adventizmussal, ismerem a témát. Az adventizmus az Istentől kapott egész törvényt manipulálja. Szerintük a zsidók egész törvénye 613 törvényből állt, de Pál már az egész törvény alatt (vö. Gal 5:14) a tízparancsolatot értette. (1. manipuláció) Ha ez igaz volna, akkor se lenne védhető az álláspontjuk, mert azt az egész törvényt (amit ők hisznek: a tízparancsolatot) csak akkor kell a Gal 5:3 szerint megtartani, ha valaki vallási okból metélkedik körül, tehát ha az üdvössége érdekében teszi (2. manipuláció, hogy ettől függetlenül is meg kell tartani, mert ez örök időkre szóló alaptörvénye az emberiségnek). Mivel ez esetedben nem áll fent, neked (sem senki másnak) nem szükséges megtartania az egész törvényt, se a 10-et, se az összes többit. Hanem amilyen erkölcsi útmutatást tartalmaz a Jézus törvénye, a királyi szabadság törvénye, azt kell megtartani a mózesi törvény eltörlése után. (vö. Efézus 2:15)
Azután, hogy az USZ-ben az egész törvény csak a tízparancsolatot jelentené, ez is manipulálás, hiszen a Jakab 2:8-12-ben a személyválogatás mózesi törvényét is idézi, nem csak a tízparancsolat paráznaság, és ölés törvényét (Károli), hogy aki bármelyiket megszegte, az egészet megszegte. Tehát egybe tartozik az összes! Azért idézi ezeket a parancsolatokat (a személyválogatást és a többit), hogy rámutasson:
Az USZ-ben ugyanaz az alapelv, mint Mózes idejében, aki egyet megszegte, mindet megszegte. Vagyis ha egy keresztény a testnek bármely cselekedetében vétkes, akkor mindben vétkes! (vö. Gal 5:20-21)
/Ha valamiben a segítségedre lehetek, írj privát nyugodtan!)
„Tudniillik a belopózkodott hamis atyafiakért, a kik alattomban közénk jöttek, hogy kikémleljék a mi szabadságunkat, melylyel bírunk a Krisztus Jézusban, hogy minket szolgákká tegyenek:
Kiknek egy pillanatra sem adtuk meg magunkat, hogy az evangyéliom igazsága megmaradjon számotokra.... Annakokáért a szabadságban, melyre minket Krisztus megszabadított, álljatok meg, és ne kötelezzétek meg ismét magatokat szolgaságnak igájával... (Gal 2:4-5; 5:1)
Ha te biblikus, hívő keresztény vagy, Isten nyugalmában vagy minden napon, és külön nem szükséges szombatot tartanod estétől estéig. Azt hagyd meg a hitetlen zsidóknak, vagy a törvényeskedő adventistáknak. (Persze ha lehet, segíts nekik felismerni a tévedésüket, de ez a makacsságuk miatt aligha fog menni – nekem legalábbis ez a tapasztalatom.)
üdvözlettel: k.n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!