Voltatok már Taizéi találkozón? Kinek, hogy tetszett?
Én a budapestin voltam 1999-2000 szilveszterén ha jól emlékszem, a pécsin most nem tudtam ott lenni, mert akkor volt a kislányom 1,5 hónapos...
Visszatérve a kérdéshez, szerintem nagyon hasznosak az ökumenikus rendezvények, de ez a taizei találkozó nekem különösen kedves.
Remélem sokan ismeritek és megosztjátok az élményeiteket ezzel kapcsolatban.
Nekem is nagyon tetszenek a dalok, meg az, hogy egy nyelven énekelünk a többi nemzet tagjaival, és egy lélek munkálkodik bennünk.
Roger testvér mondta ezt a fiatalokról:
"A fiatalok gyakran egészen nyilvánvaló módon önzetlenek. Érdekmentességük, önzetlenségük Krisztusból fakad.
... Velük az egyház messzire juthat."
A következő találkozó 2009. december 29. és 2010. január 2. között Lengyelországban lesz, Poznan városában.
Igaz, nincs messze, de még erre sem tudok menni :(
Na, majd azután remélem.
Egyébként szerintem családi programnak is kiváló, hiába ifjúsági találkozóként lett kitalálva.
Az egyik barátunk menni akart a pécsire az egész családdal, 4 gyerekük van, általános iskolások, és azt mondták nekik, hogy nem mehetnek, mivel a gyerekek kicsik, ők meg már túlkorosak. Szerintem nem kellene ilyen korhatárt húzni, nincs ott szó olyanról amit egy gyerek ne értene, pláne ha amúgy is gyakorolják a vallásukat, ministrálnak is stb.
Nem akarlak kijavítani, de 1999-2000-ben Varsóban volt.... Csak azért tudom, mert ott ismerkedtem meg a férjemmel. Fantasztikus élmény volt számomra. Később a Bp-ire is voltunk akkor már majdnem a vőlegényem volt a "varsói" fiú... Annak már nem volt olyan meghitt hangulata (talán a folyton bedugult metró miatt...) Egyébként Kárpátaljáról írok, itt rendszeresen vannak imaestek, és azok is varázslatos hangulatúak. A korosztályhoz kötés tényleg lehetne egy kicsit rugalmasabb.
Idén újra Lengyelország... megdobbant a szívem a hallatára.... de most 10 hónapos a babánk... maradunk itthon... imádkozunk itthon... talán még énekelni is fogunk.
Köszönöm a kérdést, szép emlékeket, érzéseket hozott fel a szívem mélyéből :)
Köszi :)
Sajnos nem emlékszek melyik évbe volt Budapesten...
Egyébként nekem meg pont a metrózás tetszett, mármint olyan értelemben, hogy abból is le lehetett szűrni mennyire sokan vagyunk :)
Én debreceni vagyok, jó lenne ha egyszer nálunk is lenne, akkor talán azok is eljönnének rá az ismerőseim, rokonaim közül akik amúgy nem járnak már templomba. :(
Én mostanában kezdtem el a kislányomnak énekelni ezeket a dalokat, nagyon szereti, szerintem jobban élvezi, mint a gyerekdalokat.
Mindenkinek Áldott, Békés Ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!