Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől "igazabb" a kereszténysé...

Mitől "igazabb" a kereszténység, mint bármely másik vallás?

Figyelt kérdés

Mi az a plusz, ami alapján ki lehet jelenteni, hogy ez az igazi, az egyetlen?

Ne haragudjatok meg a kérdésért, nem kötekedni akarok. Magam is keresztény lennék, de perpillanat nem tudom, mit higgyek, bizonytalan vagyok. Istenben hiszek, a többi számomra nem eldöntött kérdés.

Szeretnék meggyőző érveket olvasni.

2014. márc. 14. 18:47
1 2
 11/20 Szeressük egymást ***** válasza:
Igaz és üdvözítő vallás nincs, hanem az igaz ember az ő hite által él. Ha lenne üdvözítő vallás, akkor Jézus áldozata haszontalan lenne. Egyedül a Krisztusban való hit üdvözít. Az evangéliumok arról tanúskodnak, hogy Isten a tulajdon vérével szerezte meg a váltságot a bűneinkért. Aki hisz Jézusban nem veszik el, hanem örök élete van, és Isten személyesen bizonyságot tesz az igazaknak a mennyei ajándékával, hogy saját gyermekévé fogadta őket.
2014. márc. 14. 23:47
 12/20 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Azt írod, hiszel Istenben. Ez eddig rendben van, de tisztáznod kell magadban ezzel kapcsolatban néhány kérdést. Például: Miért hiszel benne? Meggyőződtél a létezéséről? Elhiszed, hogy Ő teremtett mindent, Tégedet is?

Ha ez így van, szerinted joga van törvényeket, alapelveket adni számodra, amelyekkel alakíthatod az életedet és a gondolkodásodat és természetesen a viselkedlsedet is? Ha a kérdésekre "igen" a válaszod, akkor elő kell venned a Bibliát, onnan meg kell ismerned a törvényeit, alapelveit, amelyeket elsősorban a Krisztus tanításaiből ismerhetsz meg, és már gyakorlója is vagy annak az egyetlen "keresztény vallásnak", amelyet Jézus tanított 3 és fél évig, itt a földön :)

Miért ez igazabb, mint más vallás?

Mert az összes ősi szent könyvek közül csak a Biblia írja magáról(2Timóteusz 3:16), hogy Istentől ihletett, vagyis a benne leírtak, annak ellenére, hogy emberek írták, mégis Isten szavait, gondolatait tartalmazza. Annak az Istennek a gondolatait, akiben hiszel.

És " Isten nem hazudhat (Titusz 1:2)." - írja a Biblia :)

2014. márc. 15. 00:16
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
A mögötte lévő Élő Istentől, szemben a többi vallás mögött nem lévőtől.
2014. márc. 15. 01:31
 14/20 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

A kereszténység nem vallás, hanem az emberi alapállás helyreállításának tanítása. De az ember status absolutusát több tanítás is hívatott helyreállítani. Erre a zen, szufi, haszidizmus, kabbala, egyiptomi alkímia, gnoszticizmus, taoizmus, stb..., éppúgy alkalmas, mint ahogy a helyesen alkalmazott keresztény tanítás.

2014. márc. 15. 06:56
 15/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Kérdezted a próféciákat. Hát rengeteg van, például több mint 100 évvel Czírus (Kürosz) születése előtt megjövendölte a Biblia, hogy ő fogja legyőzni Babilont. Megjövendölte azt is, hogy hogyan lesz legyőzve, és hogy soha nem építik újra. És így is lett, ma is csak romok vannak ott.

Ha érdekelnek jobban, itt van pár anyag a próféciákról:

[link]

[link]

2014. márc. 17. 01:46
 16/20 nagylzs ***** válasza:

Kedves ötös! Blaise Pascal matematikus volt, de végül szerzetes lett. Az ő idejében nagy hatalma volt a katolikus egyháznak, mindenre rátették a kezüket. Mert volna mást mondani szegény Pascal, valószínűleg az inkvizíció előtt végezte volna. Pont őt felhozni érvként nem túl meggyőző.

Kedves kérdező! Örülök hogy hasznosnak találtad azt amit írtam. Annak meg külön örülök hogy nem az érzelmeidre próbálsz hagyatkozni ebben a kérdésben (mert azok könnyen megcsalnak). Számomra a hit jóságának mércéje a tapasztalható valósággal való összhang. Nem hátrány, ha megismered a vallást mielőtt véleményt alkotsz róla. Ezután ezt összeveted a saját tapasztalataiddal. Kérdezhetsz másokat is arról hogy milyen érveket tud egy adott vallás ellen vagy mellett fölhozni, de a személyes tapasztalatot ez nem helyettesíti.

2014. márc. 17. 07:26
 17/20 A kérdező kommentje:

"Számomra a hit jóságának mércéje a tapasztalható valósággal való összhang."

Magam sem fejezhettem volna ki szebben. Maximálisan egyetértek!

2014. márc. 17. 10:10
 18/20 A kérdező kommentje:

A többieknek is köszönöm a válaszokat.

Az, hogy a Biblia kijelenti magáról, hogy igaz, nekem még önmagában nem elég. Ennyi erővel én is írok egy könyvet és beleírom, hogy az a színtiszta igazság. Na ettől még nem lesz igaz.

Ezzel nem akartam "leminősíteni" a Bibliát, csak rávilágítottam egy logikai gubancra.

A beteljesedett próféciák megint csak nem győznek meg 100%-osan, egyrészt azért, mert a jövendölést, és aztán a beteljesedést is ugyanott, a Bibliában olvashatjuk. Más lenne, ha egy bibliai jövendölés később, mondjuk a középkorban vagy a közelmúltban teljesedett volna be, akkor, amikor a Biblia összeállítása már befejeződött, illetve, ha azt a beteljesedést más forrás is alátámasztaná.

Ezenkívül: biztos, hogy más vallások nem tartalmaznak beteljesedett próféciákat?

2014. márc. 17. 10:20
 19/20 anonim ***** válasza:

Vidiripi

János 14:6 Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.

"A beteljesedett próféciák megint csak nem győznek meg 100%-osan, egyrészt azért, mert a jövendölést, és aztán a beteljesedést is ugyanott, a Bibliában olvashatjuk."

Olvasd el a Bibliát. Talán találsz benne olyat ami 100% meggyőz. De ha így is lesz ,ez elég lesz ahhoz hogy hited is legyen?

2014. márc. 25. 09:56
 20/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Természetesen a Biblia sok később beteljesedett próféciát tartalmaz, erről írtam feljebb. A Czirusról írt prófécia is Ézsaiás könyvének megírása után több, mint másfél évszázaddal később teljesedett be. És rengeteg más ilyen van, lásd a linkeket.

2014. márc. 29. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!