Szerintetek a gyónási titoktartás mennyire megbízható? Kellene egy kis help, lentebb leírva?
2. vagyok.
Akkor mind rosszul tudjátok.
Köztisztviselői iskolába járok és ott elhangzott, de felőlem azt gondoltok, véltek, amit akartok. Már megszoktam, hogy hibás vélekedésű emberek minél tudatlanabbak, annál inkább osztják az észt.
Felőlem tegyétek...nekem nem ártotok, ha tévesen tudtok valamit.
Most komolyan azt hiszitek, ha százalékban lehúzzátok valaki válaszát, akkor a tényeket megváltoztatjátok? :D
Ennek a jelentési kötelezettségnek egyébként semmi köze az beépített ügynökösséghez, vagy besúgáshoz.
Gyónási titok egyszerűen nem vonatkozik bűncselekményre és ezt vagy tudomásul veszitek, vagy bedugjátok fejeteket a homokba és struccot játszotok képmutató vallásosságból.
Kedves utolsó!
Elárulnád, mi a fityfene az a köztisztviselői iskola? Ha neked ilyen a stílusod, nem szeretnék veled hivatalos ügyben találkozni. Viszont ajánlom figyelmedbe a következő passzust:
"A jogszabály mai napon (2014.III.13.) hatályos állapota
2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről1
A tanú vallomástételének akadályai
81. § (1) Nem hallgatható ki tanúként
a)272 az egyházi személy és a vallási tevékenységet végző szervezet vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja arról, amire a hivatásánál fogva titoktartási kötelezettsége áll fenn"
Kérdezö, én nem járok gyónni.
Ha valamiért bánt a lelkiismeretem egyenesen Istentöl kérem a megbocsájtást.
De tudod mi jutott az eszembe? Mi történik, ha a pap feliszik egy kicsit többet a kelleténél? Tud-e akkor is titkot tartani?
Katy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!