Mikor elkezdett érdekelni a Buddhizmus, olyan dolgokba ütköztem, hogy egyszerűen nincsenek rá szavak. Szoktam Buddhával álmodni. Amerre járok, mindig meghallom azt a szót, hogy Buddha vagy látok képet, szobrot. Pedig nem olyan helyekre megyek ahol átlagosak lennének a Buddhával kapcsolatos dolgok.
Mostanában Mantrát szoktam hallgatni, és egyszerűen kiráz a hideg. Annyira kellemes, annyira megnyugtat, mikor elindul akkor az összes izmom ellazul... Hihetetlen, abban a pillanatban. És a két szemem között érzek valami lüktetést. Nos, nem tudom, ezek mit jelentenek, remélem, valaki tud rá válaszolni. Előre köszönöm!
Nagyon köszönöm válaszod! Reménykedtem benne, hogy valaki fog nekem választ adni, és most, meg is kaptam! Nagyon hálás vagyok neked! Kellemes estét neked!
2014. márc. 2. 17:42
12/15 feketepeter válasza:
Nem jelent semmit. Az erzesek mogott valojaban semmi nincs.
A kereszteny valaszoloknak innen uzenem, hogy valaszaikkal lejaratjak a keresztenyseget, ezt az amugy altalam nagyra tartott vallast.
2014. márc. 3. 10:22
13/15 Dharmadzsnyána válasza:
Nincsenek buddhista szellemek, sem démonok. A buddhizmus a tudat tudománya. Aki más mond, az nem ismeri a buddhista filozófiát. Én 30 éve tanulmányozom a buddhizmus kialakulását, vallástörténelmét. Sehol nem találkoztam még térítő buddhistával sem. És, hogy mit tegyél? Semmit, ami neked rossz. Csak olvadj bele a jelenbe és érezd jól magad. A mantra szó jelentése önbeteljesítő ima, jókívánság. Azért mormolják a szerzetesek, mert szeretnének vele valamit elérni. Ne hallgass olyan mantrát, aminek nem ismered a jelentését. Mert a végén hatni fog. Bár ezzel nem ártasz magadnak, de közben kifejlődhetnek olyan tulajdonságaid, amikre még nem vagy felkészülve és így ijesztő lehet. Szerintem beszélgess el egy buddhista tanítóval a dolgaidról.
2014. ápr. 1. 12:05
14/15 A kérdező kommentje:
Én nagyon szívesen beszélgetnék, sőt el is mennék ilyen Buddhista közösségekbe, de nem találok egyet sem az interneten.
2014. ápr. 7. 18:49
15/15 anonim válasza:
Szerintem ezek a dolgok azért történnek veled mert érdeklődsz. Engem már több mint egy éve érdekel a tibeti buddhizmus és velem is történtek ilyesmik. Én nagyon szeretem ezt az egészet és szerintem mindenkinek azt a vallást kell választania amit a legjobbnak érez. És sajnos a kereszténység mivel halvány lila dunsztja sincs a buddhizmusról belebeszélik, hogy ez a sátán "vallása", meg össze hozzá a démonokkal meg stb. Meg hogy a mantrák varázslatok és varázsolni csak a sátán tud meg ilyenek xD Csak a belső hangodra hallgass tudja mi a jó neked.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!