Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A bunbeesesnel Isten az...

A bunbeesesnel Isten az allatokat is kiuzte az Edenkertbol?

Figyelt kérdés

Vagy azok maguktol jottek ki?

Vagy meg mindig ott vannak? (egy reszuk)

Vagy nem is voltak allatok az Edenkertben, csak azon kivul?

A novenyekkel mi a helyzet? Azokat is kikergettek?

2014. febr. 28. 21:59
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Nos erről nem ír a Szentírás!

Üdv. Péter

2014. febr. 28. 22:06
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, tudom...

Ezert is kerdeztem, hatha van valamilyen elmelet vagy kovetkeztetes...

2014. febr. 28. 22:09
 3/6 anonim ***** válasza:
65%
:D
2014. márc. 1. 01:28
 4/6 anonim ***** válasza:
89%

Hátha elmegyünk egy ember nem lakta erdöbe vagy öserdöbe, ott is élnek állatok, rovarok, növények ugye?

Az Édenkert már nem létezik. Csak körülbelül tudjuk hogy melyik területen volt. A Biblia 4 folyót említ, abból már csak kettö létezik a Tigris /Hidekkel/ és az Eufrátus

hogy legyen egy kis elképzelésed, hasonlítsd az Édent egy szépen karbantartott parkhoz....

2014. márc. 1. 05:49
 5/6 r.sentinel ***** válasza:
66%
erdekes kerdes ha figyelembe vesszuk hogy az allatok se orokeletuek akarcsak az ember.
2014. márc. 1. 21:11
 6/6 pelgrim ***** válasza:
35%

A bibliai bűnbeesés története jelképes tanmese, hitrege, nem valós történet. Ez az elbeszélés az ember (ön-)tudathoz jutását ábrázolja jelképesen. A fejlődésnek azt a szakaszát mikor az ember látni kezdte az összefüggést tettei és azok következményei között. Bizonyos cselekedetek következményei jótékonyan hatottak rá, más tettek következményei fájdalmat, szenvedést vagy halált vontak maguk után a cselekvőre tekintve. Az emberi tudatban létrejött a jó és a rossz fogalma, tudatosult az én és a te, az én és a másik, én és a többik fogalmak felől. Az ember (ön-)tudatra tett szert. Ezt a Biblia jelképesen ábrázolja, bűnbe esésről tehát szó se lehet.

Ami az állatokat és a növényeket illeti azok ebben az értelemben még máig az édenkertben vannak.

2014. márc. 2. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!