Hányszor található meg az UVF Bibliában a "KEGYELEM" szó? Utána néztetek már ennek tanúk?
Én úgy gondolom,hogy egy elég nagy fontosságú szóról van szó mert a Biblia alapjához tartozik.
Nézzetek utána!
Meg lenne valami amin talán te is elgondolkodhatnál.
Ha neked van igazad akkor én örökre elalszom semmit nem fogok érezni tudni megszűnők létezni,ami valljuk be egy kellemes "büntetés" én úgyis szeretek aludni. :D
De ha nekem van igazam akkor azt te,fogod érezni egy örökkévalóságon át.
És ne Istent vond kérdőre emiatt,hogy miért kapsz olyan szigorú és kegyetlen büntetést hanem saját magadat.
Te döntesz!
Jó, természetesen van jogod a nézetedre.
De kérlek vedd észre, hogy a Bibliai versek amiket kiírtam a Bibliai jövendölésekkel kapcsolatban a Bibliában vannak leírva, úgyhogy kissé nem értem a feleletedet.
Katy
Vidiripi
Egyszer szerepel az ÚVF-ban a kegyelem szó. (Zakariás 12:10)
"a ki nem érdemelt kedvesség kifejezés ami a kegyelemnek egy modern kori változata 205x szerepel az Újvilág fordításban"
Moder kori: Hát én nem nevezném annak de ez természetesen nézőpont kérdése.
Az égbekiáltó össze veszett az éjjelibátorral. Tudod mit jelent?
Megjegyzem ki nem érdemelten kedves már én is voltam.
Hajléktalannak ételt adtam. De kegyelmet nem tudok neki adni ami eltörli a bűneit.
Akkor még egyszer leírom:
Miért kap valaki kegyelmet Istentől?
Mert megérdemelte, vagy tett annyit vagy olyat, ami miatt érdemes rá?
a válasz Bibliailag NEM.
Mert Isten kegyelmét nem lehet kiérdemelni, mivel csak igyekezhetünk helyesen élni, de messze állunk az érdemtől.
ezért hívjuk Ki nem érdemelt kedvességnek a kegyelmet.
Nem azért kegyelmez, mert megérdemeljük,...Ezért nevezzük ki nem érdemelt kedvességnek a kegyelmet.
Talán így érthetőbb...
Vidiripi
Ki nem érdemelt kedvesség=Kegyelem
Minek kell cifrázni ha van egy kifejezőbb szó erre?
De mint mondtam ,ki nem érdemelten kedves én is tudok lenni.
Kedves vagyok.
Egyébként meg senki nem mondta azt hogy azért kegyelmez meg mert megérdemeljük. De ehhez a kegyelemhez hogy részesülhessünk benne kellett egy váltság. Anélkül nem lenne kegyelem sem.
Jézus Krisztus által van ez a kegyelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!