Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "Kiterjeszted kezeidet, és...

"Kiterjeszted kezeidet, és más övez fel téged. " (Ján.21:18)?

Figyelt kérdés
Akkor kereszt vagy oszlopra utalnak a fenti ige sorai? Ha oszlopról lenne szó akkor nem kellene "kiterjeszteni" vagyis széttárni a kezeket hanem elég lenne csak fölemelni.

2014. febr. 23. 12:29
 1/10 anonim ***** válasza:

János 21:18: "...mikor ifjabb voltál felövezéd magad, és oda mégy ahová akarád, mikor pedig megöregszel, kinyújtod a te kezedet és más övez fel téged, és oda visz ahová nem akarod"

A Károli forditásu Bibliámban azt írja, hogy kinyujtod a te kezedet.....

Fontos az, hogy Péter apostol hüségesen kitartott egészen a haláláíg, ez a lényeg

2014. febr. 23. 13:05
 2/10 anonim ***** válasza:

A kereszt/kínoszlop kérdése csak arra jó a tanúknak, hogy elterelje Arról a figyelmüket, Aki a fán függött. Ha nem tagadnák az Ő személyét és azt, aki Ő valójában, nem lovagolnának ilyen huszadrangú kérdéseken.

"És nem akartok Hozzám jönni, hogy életetek legyen." Ján 5:40

2014. febr. 23. 13:15
 3/10 anonim ***** válasza:

Kérdezö, ha te Istenben hiszel, tudod-e hová kerülnek akik hazudnak?

Hát miért vádolsz, hogy mi nem ismerjük el Jézus Krisztust?

Legyen mentségedre, ha igazán öszintén feleltél, mert valaki neked rosz információt adott.

Tehát: Mi Jézus Krisztust elfogadjuk mint királyunkat, mint a Békesség Fejedelmét, mint Erös Istent, ahogyan írja róla az Ézasiás könyve is.

Minden évben világszerte megemlékezünk a haláláról, mivel értékeljük amit értünk tett. Szótfogadunk neki, mint a Gyülekezet Fejének, de ahogyan Ö maga is mondta, Jehovát az Atyát imádjuk a Mindenható Istent, és ezt teszi Jézus Krisztus is.

2014. febr. 23. 13:26
 4/10 anonim ***** válasza:

Péter apostol maga kérte (állítólag), hogy fejjel lefelé álló kereszten feszítsék meg, mivel nem érezte magát arra méltónak, hogy Jézushoz hasonlóan haljon meg.

[link]

[link]

[link]

2014. febr. 23. 13:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Tanúkkal meg ne törődj, sok dologban tévednek, hazudnak.

[link]

2014. febr. 23. 13:43
 6/10 kefa 2000 ***** válasza:
T.Kérdező!Valami furcsa kavarodás van ebbe a kérdésben.Az általad idézett részt Jézus mondja Péternek.Ugyan nem várom el,hogy kívül állóként megértsd de össze keverni azért még nem kéne.Az pedig méltatlan dolog ha az idézeteket tusakodásra használjuk. Üdv.
2014. febr. 23. 14:05
 7/10 A kérdező kommentje:
Kedves kefa :) természetesen tudom,hogy Jézus mondja Péternek. És ez a lényeg mert Péter maga kérte ugyan azt a halált mint Jézus,csak azzal a különbséggel,hogy Ő mivel nem érezte magát méltónak ugyan úgy meghalni kérte,hogy fejjel lefelé fordítva feszítsék keresztre. Szóval ha Péter fordított kereszten halt meg akkor,magától érthető,hogy Jézust keresztre feszítettek és nem oszlopra.
2014. febr. 23. 14:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Én csupán legendának tartom, miszerint Pétert fejjel lefelé feszítették volna keresztre az ő kérésére. A rómaiakra egyébként sem volt jellemző, hogy az elítéltek kívánságait figyelembe vegyék, de fejjel lefelé sokkal kevésbé keserves kínhalál várt volna a halálraítéltekre, mint a klasszikus módú keresztre feszítés során, ilyen bakit pedig nem követtek volna el. Fejjel lefelé is borzalmas halál, de az ismert eljárás fulladásos, vergődő agonizálásához képest áhított pozíciót jelentene fejjel lefelé lógva meghalni.

Lásd itt: [link]

2014. febr. 23. 15:08
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom mert sajnos nem emlékszem hol de olvastam vagy egy történelmi filmben láttam,vagyis emlékszem egy jelenetre ami megmaradt az emlékezetemben,hogy valaki mondta valakinek a következő szavakat;

"ANNYIRA ÚNTÁK MÁR A RÓMAIAK A KERESZTRE FESZÍTÉST,HOGY FEJJELLEFELÉ KEZDTÉK AZ EMBEREKET KERESZTRE FESZÍTENI...STB.STB" mondom nem emlékszem,hogy hol láttam vagy olvastam ezt a jelenetet de elképzelhető,hogy hasonló esetek is megtörténhettek. Azt tudjuk,hogy a rómaiak nem a jószívűségük miatt voltak híresek hanem a kegyetlenségük miatt. Ha csak azt vesszük alapul,hogy mit műveltek a szökevényekkel meg a rabszolgákkal akkor nincs kizárva,hogy sokmindent kipróbálhattak már csak a változatosság kedvéért is.

2014. febr. 23. 17:55
 10/10 Szeressük egymást ***** válasza:

Maradj távol a hamis nevű ismeretnek ellenvetéseitől, a Jehova tanúitól (I.Timoteus 6:20), mert rengeteg eretnekséget hírdetnek.

[link]

[link]

[link]

2014. febr. 24. 07:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!