Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szerint mi a...

Jehova tanúi szerint mi a különbség az örök élet és a halhatatlanság között?

Figyelt kérdés
2014. febr. 22. 22:19
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

"A halál végső megsemmisítése után nem élnek már olyanok, akiknek meg kéne halniuk, sőt olyanok sem, akik esetében ez egyáltalán felmerül."

Ha még esély sincs rá, hogy felmerüljön ez a kérdés, akkor mi szükség lenne a halálra ami mellesleg már eltöröltetett, vagyis nincs többé?

2014. febr. 25. 08:45
 22/29 A kérdező kommentje:

Sándor!

"Jehova ezert onfenntartokka tete oket,nem fuggenek Istentol."

Korinthusbeliekhez írt I. levél 15. rész "Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben."

Vagyis mindenben lesz Isten. Nincs nem függő állapot. Gondolj bele, abba nincs kinyilatkoztatásod, hogy mi lesz az 1000 év után, de azt már tudjátok, hogy a "szent" felkentek Istentől nem fognak függeni. ? Mi van?

Kikívánkozik, így elmondom, hogy melyik prófécia jutott erről az eszembe:

2Thess 2,4 A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.

Vagyis olyanok lesznek, mint az "istenek"? Tehát nem függenek Istentől, önmagukban lesz az élet, uralkodni fognak a földieken, stb... Szintén kikívánkozik, bocsánat, de fúúúj...

2014. febr. 25. 08:54
 23/29 anonim ***** válasza:

Kedves Sándor! "Önfenntartó" és "gondoskodásra szoruló" - te ezt az infót honnan vetted?

"Eddig azt állítottad, hogy az ezer év után a földi életűeknek „csak” örök élete lesz és bármikor meghalhat pedig a halál eltöröltetett már."

Kedves kérdező! Az előző válaszom végén válaszoltam erre, nem érted?

„És új eget és új földet láttam, mert a korábbi ég és a korábbi föld elmúlt, és a tenger nincs többé” (Jelenések 21:1)

Évszázadokkal János napjai előtt Jehova ezt mondta Ézsaiásnak: „Mert íme, új egeket és új földet teremtek, és a korábbi dolgok észbe sem jutnak, és fel sem ötlenek senkinek a szívben” (Ézsaiás 65:17; 66:22). Ez a prófécia először akkor teljesedett be, amikor a hűséges zsidók visszatértek Jeruzsálembe i. e. 537-ben, a 70 éves babiloni fogság után. A visszatért zsidók egy megtisztított társadalmat alkottak, egy „új földet”, amely felett egy új kormányzat uralkodott, az ’új egek’. Péter apostol azonban a prófécia egy további beteljesedésére utalva ezt mondta: „De új egeket és új földet várunk az ő ígérete szerint, és ezekben igazságosság fog lakni” (2Péter 3:13). Jánostól most megtudjuk, hogy ez az ígéret az Úr napján teljesedik be. „A korábbi ég és a korábbi föld”, Sátán világrendszere és annak kormányzati felépítése, melyet ő és a démonai befolyásolnak, eltűnik. A gonosz, lázadó emberiség háborgó ’tengere’ is a múlté lesz. Helyébe egy új ég és egy új föld lép, vagyis egy új földi társadalom, amely felett egy új kormányzat, Isten Királysága uralkodik. (Vesd össze: Jelenések 20:11)

„És a szent várost, az Új Jeruzsálemet is láttam alászállni az égből, az Istentől, felkészítve, mint a férje számára felékesített menyasszony” (Jelenések 21:2).

Ahogy már írtuk, az "Új Jeruzsálem", vagy az "Égi Jeruzsálem" az ÉGBEN van, és ott is marad. Az Új Jeruzsálem, vagyis Krisztus menyasszonya azokból a felkent keresztényekből áll, akik halálukig hűségesek maradnak és feltámadnak, hogy a megdicsőült Jézussal papokként és királyokként szolgáljanak (Jelenések 3:12; 20:6). Ahogyan a földi Jeruzsálem az ókori Izrael kormányzatának székhelye volt, úgy a tündöklő Új Jeruzsálem és Vőlegénye alkotja az új világrendszer kormányzatát. Ez az új ég. A ’menyasszony alászáll az égből’, de nem szó szerint, hanem abban az értelemben, hogy a földre irányítja a figyelmét. A halhatatlanságot nyert felkentek nem jönnek le vissza, ők szellemszemélyek. A menyasszonynak lojálisan támogatnia kell a Bárányt az egész emberiségre kiterjedő, igazságos kormányzásban.

"Egyértelműen a Földről beszél az írás. Hogyan szállna alá a menyből ami a menyben van?"

A Jelenések könyve alapvetően "jelekben" íródott (Jel 1:1), tehát természetes, hogy nagyrészt jelképes értelmű szövegeket tartalmaz, nem szó szerintit.

"Ha még esély sincs rá, hogy felmerüljön ez a kérdés, akkor mi szükség lenne a halálra ami mellesleg már eltöröltetett, vagyis nincs többé?"

Ki mondta, hogy van szükség rá! Az örök élet NEM a halál, éppen az ellentéte. Az isteni lehetőség nem egyenlő a halállal.

"Vagyis mindenben lesz Isten. Nincs nem függő állapot. Gondolj bele, abba nincs kinyilatkoztatásod, hogy mi lesz az 1000 év után, de azt már tudjátok, hogy a "szent" felkentek Istentől nem fognak függeni. ? Mi van?"

Ebben igazad van. Mindenki, maga Jézus is függ Istentől! A halhatatlanság nem jelent teljes "függetlenséget" Istentől, legfeljebb az élete fenntartásában, erről beszélt szerintem Sándor.

Tehát szerintem te félreérted és magyarázod, igaz elég kuszán fogalmaz. :)

2014. febr. 25. 12:07
 24/29 sandor76 ***** válasza:

Feladod a lecket,szeretem,mar regen agyaltam,es kutattam ennyit.

Jo van benne telefonos segitseg is.

Amikor megsemmisul az elso halal,ez az "Adami halal".

Azert,mert ez Adamra es az utodaira lett kimondva.

Ezt a masodik semmisiti meg.

Ez a masodik viszont megmarad[ez az uj info].

Azert ,mert ezt maga Jehova hajtja vegre,es ez a lehetoseg megmarad nala tovabbra is.

Akik a foldon elnek az ezer ev utan orokke,[uj info],ok meg hibazhatnak,hiaba nincs mar az elso halal.

De a masodik meg igen.

Bizonyitek;Ezsaias,65;20.Ez arra az idore vonatkozik.

Nem lehet az ezer ev alatt.[mas tema].

Ide vag,hogy ezert "is"van csak orok elet,mert Adamek is hibaztak,pedig ok is tokeletesek voltak.

Ha ez felmerul,mivel eletben van a masodik halal Jehovanal,ezt majd rendezi.

2Tess,2;4. De elotte.

A fiu, Jezus sosem akarta a tront es dicsoseget elbitorolni az attyatol Jehovatol,meg a foldre jovetele elott sem.

Amikor itt volt,satan mesterkedese ellenere sem,sot meg is

halt.ezzel teljes mertekben bizonyitotta ezt.

Itt nincs ellentmondasba az ,hogy alaveti magat az attyanak es Isten lessz mindenkinek,holott Jezus mar akkor halhatatlan,es nem fugg tole.

Nem jelenti azt,hogy nem ismeri el Istenenek es attyanak,csupan kulon eli az eletet nem fugg Jehovatol.

[Itt koszonom a segitseget a masik valaszolonak].

Ugyanugy elismeri mint a probak elott,holott akkor meg csak Jezusnak Is csak orok elete volt[Ugyanis meghalt ertunk]

Most a Bibliavers.

Ennek a versnek nincs semmi koze Jezushoz es a felkentekhez.

Ha elolvasod a 2-dik resz elejetol,kiveheto,hogy itt valaki valakiket felrevezetnek.

4-dik vers ;O ellenszegul,es folebe emeli magat mindenkinek.

Ezek nem lehetnek a felkentek sem,es Jezus sem,mivel neztuk elismerik Jehovat,ezert kaptak meg a halhatatlansagot,ami Isten pecsetje a husegukre.

A 9-12-ig terjedo versek mutatnak ra ki all ezek mogott,es milyen dolgokra hasznalja oket.

Istennek mutathatja magat,vallasi es politikai teren,barmelyik hatalom amivel megtevesztik az embereket,es el akarjak hitetni,hogy van olyan hatalmuk es erejuk mint Jehovanak.

Ez a kozeljovoben eleri a csucspontjat.

A 8-as versben Jezus nyilvan valova valasa,vagyis az igazsag hirdetese ,es majd kesobb akik Isten nepekent szolgalnak Jezus vezetesevel,rontja le az ordog munkait,es valik nyilvanvalova a tetteinek a kovetkezmenye.

9-12-ig.

Lassan osszegezni kellene jol ertunk-e mindent,nem mondtam-e helytelen dolgot.kerdezz.

2014. febr. 25. 14:04
 25/29 sandor76 ***** válasza:
23-as,eggyik csaladtagom,most vegzett a HBI-n,es Kof-helyettes tole.koszi a segitseget.
2014. febr. 25. 14:08
 26/29 sandor76 ***** válasza:

Kerdezonek.

A 14-es valaszomban megnyitottam [-ezt,de nem zartam be elnezest].-igy.

Ezert irtam,hogy zarojelbe tettem,illetve akartam de megse.

Ha osszerakod az informaciokat,osszeall a teljes kep.

2014. febr. 25. 14:26
 27/29 sandor76 ***** válasza:

Kerdezonek.

A 20-as szolasodhoz.Amennyiben a foldirol van szo,es nem az egirol ahogy valaszoltam,hol az a hely,ahol a 21;15-21-ig ir.

Jel,21;2.ez a 144000.az uj Jeruzsalem.

Heb,12;22.Ez a 144000 es Jezus.Az egi Jeruzsalem.

Gal,4;26.Ez a Fenti Jeruzsalem.Jehova teljes szellemi teremtmenyei,angyalok,kerubok,szerafok.Jezus nem.

Sosem foldirol van szo.

2014. febr. 25. 14:47
 28/29 anonim válasza:

Szia. :)

25

És ímé egy törvénytudó felkele, kísértvén őt, és mondván: Mester, mit cselekedjem, hogy az örök életet vehessem?

26

Ő pedig monda annak: A törvényben mi van megírva? mint olvasod?

27

Az pedig felelvén, monda: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat.

28

Monda pedig annak: Jól felelél; ezt cselekedd, és élsz. (Lukács 10:25-28)

A Tízparancsolat:

2

Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.

3

Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

4

Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.

5

Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek.

6

De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, akik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.

7

Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, aki az ő nevét hiába felveszi.

8

Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt.

9

Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;

10

De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, aki a te kapuidon belől van;

11

Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.

12

Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr a te Istened ád te néked.

13

Ne ölj.

14

Ne paráználkodjál.

15

Ne lopj.

16

Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot.

17

Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, ami a te felebarátodé. (II. Mózes 20:2-17)

Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. (János 13:34)

2020. ápr. 11. 00:19
 29/29 anonim válasza:
Üdvözlettel: Egy másik egyházba tartozó :) (Elóző voltam)
2020. ápr. 11. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!