Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi szerint mi a...

Jehova tanúi szerint mi a különbség az örök élet és a halhatatlanság között?

Figyelt kérdés
2014. febr. 22. 22:19
1 2 3
 11/29 sandor76 ***** válasza:
0%

Ez azt jelenti,hogy most az emberiseg satan csapdajaban van,vergodik.

Amikor kialljak a probat[mar volt rola szo],megkapjak az orok eletet.

Aztan Jezus miutan veget ert a munkaja[az ,hogy az emberiseget tokeletessegre juttasa],visszaadja a kiralysagot az attyanak.

Amikor csak Jehova lessz minden mindenkinek.

Minden teremtmenye,szellemi,fizikai,kozvetlen fogja ismerni[nem latni],hanem erezni,hogy velunk van.

De attol az angyalok fent,mi pedig itt lent leszunk.

A ket test nem fog keveredni.

Mindenki fodja tudni,hogy Jehovanak koszonhetunk mindent.

2014. febr. 24. 10:36
 12/29 sandor76 ***** válasza:
0%

Jehova Tanuinak van egy konyvuk ami ezzel a temaval pontosan foglalkozik.

A Jelenesek nagyszeru csucspontja kozel cimu.

Kerj eggyet toluk,es olvasd el.

Ettol fuggetlenul,erdemes egy Tanuval beszelni,aki segit jobban atlatni a reszleteket.

Szivesen segitenek,ha gondolod.

2014. febr. 24. 10:41
 13/29 A kérdező kommentje:

Kedves Sándor!

"Ettol fuggetlenul,erdemes egy Tanuval beszelni,aki segit jobban atlatni a reszleteket."

Téged mint tanút kértelek! :) Akkor magyarázd el légy szíves!

""A foldi emberekre akik tulelik armageddont,es az azt koveto ezer evet ami alatt tokeletessegre jutnak.

Azutan lessz a halal is a tuz tavaba vetve.vagyis mar nem lessz halal a bun miatt,megszunik.

A halhatatlanok pedig az egben lakoznak,nincs koze a foldhoz,ket kulon vilag.

Az emberek a foldon nem lesznek halhatatlanok,hanem orok eletuk."""

Ha egy "földi ember" aki túléli az Armageddont és az ezer év alatt "tökéletességre jut" és az ezer év végén azután lesz a halál is a tűz tavába vettetve akkor hogyan lehet az, hogy az általatok vélz örök életben mégis csak meghalahat valaki?

Hiszen: "4. És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak."

Hogy halhat meg valaki a földön ha már a halál a tűznek tavába vettette is nincs többé halál???? Azt mondtad ez a földre vonatkozik.

Erre várom a válaszodat! Kíváncsian! :)

2014. febr. 24. 10:51
 14/29 sandor76 ***** válasza:

Aranyos vagy eddig jo.

Ezeket tudjuk.

Hogy mi lessz a foldon az ezer ev utani idokben,azt mi nem tudjuk.

Barmeddig elhetunk,ha ugy elunk ahogy kell.

[Az en ismereteim szerint!]

[Abban az idoben,ha valaki megis ugy dont,szandekosan,hogy megszegi Isten parancsat,egyszeruen kiveszi ot Jehova a letbol.

Volt,nincs.De ezt nem tudjuk meg nem talalkoztam vele a Bibliaban.

Pelda mar volt ra amikor Enokot ugyanigy kivette a letbol.

Ezert irtam,erdemes valakivel beszelni,nehogy felreertesek legyenek,mert az nem helyes.

2014. febr. 24. 11:16
 15/29 A kérdező kommentje:

Kedves Sándor!

Eddig azt írtad, hogy tudjátok, hogy mi lesz az ezer év után, vagyis azt mondtad, hogy örök élet jár azoknak akik az ezer év alatt "tökéletességre jutottak, de azért meg lehet halni, pedig a halál a tűznek tavába vettetik.

""""[Abban az idoben,ha valaki megis ugy dont,szandekosan,hogy megszegi Isten parancsat,egyszeruen kiveszi ot Jehova a letbol.

Volt,nincs.De ezt nem tudjuk meg nem talalkoztam vele a Bibliaban.""""

Ha nem tudod és még csak nem is találkoztál ilyennel a Bibliában akkor miért állítod azt hogy így lesz??????

""""Pelda mar volt ra amikor Enokot ugyanigy kivette a letbol.""" Már ne haragudj, de ott pont fordítva volt! Énokh Istennel járt és nem "kivette Isten őt a létből", és nem büntetése volt az neki hanem pont ellenkezőleg Isten kegyelme volt szeretete ha úgy tetszik! A kettő egyáltalán nem ugyan az, sőt teljesen különböző!

Amúgy miért akarsz elküldeni egy másik tanúhoz? Azt hittem minden tanú ugyan úgy tud válaszolni minden kérdésre! :)

Még egyszer kérdezem, hogy miért állítasz valamit amit nem tudsz és még csak nem is olvastad a Bibliában?

Én ezt olvastam a Bibliában:

Jelenések könyve 21. rész " 27. És nem megy abba be semmi tisztátalan, sem a ki útálatosságot és hazugságot cselekszik, hanem csak a kik beírattak az élet könyvébe, a mely a Bárányé." Itt az újjáteremtett Földről ír, mégpedig az új Jeruzsálemről ahol semmi tisztátalanságstb. nem lesz és csak az lesz már ott eleve akinek neve bele van írva az élet könyvébe ami a Bárányé!

2014. febr. 24. 11:40
 16/29 sandor76 ***** válasza:

Kedves kerdezo.

Az elozo osszegzesed,helyes.

A mostani is,annyi pontositassal,hogy a Biblia Azt irja az ezer ev utan itt a foldon az emberek orokke elhetnek.

Idaig oke.

A tobbit en odairtam ugy tudom,es zarojelbe is tettem,nem tanultam ilyet a Bibliabol,mi lehet azutan.

Ezert nem is allitottam ezt.

Enok esetet pedig csak felteteleztem,volt mar ra pelda ,hogy vett ki embert a letbol Jehova.

Itt nem az szamit jo- vagy sem,hanem ha netalan megis bunt kovet el,akar igy is megteheti.

Mivel,nincs halal,logikus valahogy mashogy kell rendezni.

Enokkal igazad van O jo volt,csupan peldanak hoztam fel az esetet.Nem allitottam igy lessz.

Szivesen beszelek veled vagy barkivel,de azert mondtam erdemes massal beszelni,mivel mi nem tudunk szemelyesen talakozni,es ilyen konnyen felre lehet erteni egy-egy kijelentest vagy mondatot.

Ha szemelyesen beszelsz egy Tanuval ezeket rogton tudjatok tisztazni,sot rengeteg Bibliaversel bizonyitani is,ami neked is biztossa teszi az informaciokat,es tudsz ra epiteni.

A pontossag kedveert.

Jezus es a 144000,akik emberek kozul kerulnek ki,Jehova elhivasa altal,az egben fognak elni,es halhatatlanok lesznek.[egy reszuk mar az]

Az emberek tobbsege,akik tulelik Armageddont,es az azt koveto ezer evet,mig tokeletessegre jutnak,itt fognak elni a foldon orokke.

A foldi orok eletben remenykedok[ha ott lesznek]nem halnak meg,mert a halal mint bun eredmeny meg lessz semmisitve,el lessz torolve.Ez a masodik halal.[Ott lessz meg satan is es a hamis profetak is].

Ez igy van,ezt tisztaztuk.

Az orok elet es a halhatatlansag kozott,ahogy beszeltuk,tulajdonkeppen nincs nagy kulonbseg.

A halhatatlansag,egy ajandek Jehovatol,a felkenteknek es Jezusnak,amiert kitartottak.

Az orok elet az embereknek,Jezus valtsaga altal lehetseges,Es mert ezt az aldozatot elfogadtuk,es cselekedtuk Jehova akaratat.De akkor is "Ki nem erdemelt kedvesseg",mert tokeletlen emberekkent nem erdemeltuk volna ki.[ezert emlitik az irok a konyvek elejen,vagy vegen zaroszokent "ki nem erdemelt kedvesseg"legyen veletek.

A tobbit el is felejtheted ,mert csak feltetelezeskent mondtam,amit zarojelbe is tettem.

Varom kerdesed,szep napot.

2014. febr. 24. 14:58
 17/29 sandor76 ***** válasza:

Kozben nyomoztam egy kicsit.

Hogy tisztan lassunk a Jelenesek 21,27-tel kapcsolatban.

Ez a Jeruzsalem az egi Jeruzsalem,nem pedig a foldi.

Amikor a Jeruzsalemet emliti a Biblia mindig az egirol van szo,arrol az uj szovetsegrol amit Jezus a felkentekkel kotott.Mivel a foldi el lett vetve es pusztitva,ezert ez kizarva,masik nincs.

Ez a Jeruzsalem egy jelkepes hely,mert az egben van.

Akik nem fognak oda bemenni,azok a felkentek ,akik meg itt elnek a foldon,es meg nem haltak meg,Es utalatossagot,hamissagot,hazugsagot gyakorolnak.

Azert mert reszuk volt az elhivasban,vagyis Jehova kivalasztotta oket,de meg bizonyitani kell a huseguket,hogy meltok az elhivasra.

Akik mar meghaltak felkentek,ok mar ezt bizonyitottak,ezert megkaptak a masodik eloecsetelest,ez rajuk nem vonatkozik.

Ha a meg most elo felkentek hibaznak nem mehetnek be oda,a nevuk nem lesz beirva a tekercsbe ami a baranye,Jezuse.

Ha nem hibaznak,husegesek maradnak,csatlakozhatnak a tobbi 144000-tagjaihoz.

Amit nem tudunk,vagy meg nem ertunk,hogy mi mikor es hogyan lessz,nem fontos,mert Jehova mindig a maga idejeben nyilatkoztatja ki a nepenek a kovetkezoket ami az akarataval van osszhangban.erre hasznalja fel a Hu es Ertelmes szolgaosztalyt.

Hogy mi lessz az ezer ev utani idoszakban,arra vonatkozoan uj konyvtekercsek nyittatnak meg,mi Isten szandeka,ha ott leszunk megtudjuk.

2014. febr. 24. 18:29
 18/29 anonim ***** válasza:

"Tehát a földi világra értendő, tehát a halál nem lesz többé. Akkor hogyan lehetnek az örök életben, tehát nem halhatatlanok, ha nincs többé halál?"

Az a halál, amit mi itt a földön tapasztalunk nem lesz többé. De ez nem jelent automatikusan "halhatatlanságot". A földön "csak" örök élet ígéretét jelenti. Nem elég az?

Kedves kérdező! te a 11-es válaszodban nem helyszínekről beszélsz, hanem állapotokról. A mintaimában is világossá van téve, hogy azért imádkozunk, hogy legyen meg Isten akarata az égben és a földön is. A földel kapcsolatos akarata pedig az örök élet paradicsomi körülmények között - amilyennek Ádáméknak kellett volna tenniük. De ez az akarat nem változott meg csak azért, mert Ádámék bűnt követtek el.

"Ha egy "földi ember" aki túléli az Armageddont és az ezer év alatt "tökéletességre jut" és az ezer év végén azután lesz a halál is a tűz tavába vettetve akkor hogyan lehet az, hogy az általatok vélz örök életben mégis csak meghalahat valaki?"

Az 1000 év végén Sátán és démonai még egy kis időre el lesznek engedve, és akik ott elbuknak, azok a "második halál" állapotába kerülnek. Az a végső megsemmisülés, a feltámadás reménye nélkül. Sátán és hordája is így pusztulnak el. Majd ezek után lesz a halál megsemmisítve. Helyette ÖRÖK ÉLET lesz a földön azoknak, akik minden próbateljes állapotot és kísértést kiálltak. Az örök élet logikusan nem egyenlő a halhatatlansággal. Jézus is hosszú korszakokon keresztül élt Jehova mellett örök élettel, de 2000 éve mégis meghalt értünk. Csak később kapott halhatatlanságot jutalmul.

"örök élet jár azoknak akik az ezer év alatt "tökéletességre jutottak, de azért meg lehet halni, pedig a halál a tűznek tavába vettetik."

A meg "lehet" halni elméleti lehetősége egészen más, mint a meg KELL halni szigorú törvénye!! :) A halál végső megsemmisítése után nem élnek már olyanok, akiknek meg kéne halniuk, sőt olyanok sem, akik esetében ez egyáltalán felmerül.

2014. febr. 25. 03:03
 19/29 sandor76 ***** válasza:

Mi a kulonbseg az orok elet sz a halhatatlansag kozott.

Szereztem egy kis informaciot!

A halhatatlanoknak a halhatatlansag a jutalmuk,amiert kitartottak,igazoltak feddhetetlenseguket.

Jehova ezert onfenntartokka tete oket,nem fuggenek Istentol.

Ez egy hatalmas kivaltsag ,mert Jehova biztos abban,hogy nem fognak vele visszaelni.

Az orok eletben resztvevok,aki itt fognak elni a foldon,nekik viszont szukseguk van Jehova gondoskodasara.

Levego,eso,elelem,rengeteg minden,amit most is megkapunk.

Tehat az eggyik fuggetlen lett Istentol,

Mig a masiknak szuksege van a gondoskodasra.

2014. febr. 25. 08:33
 20/29 A kérdező kommentje:

Kedves Sándor!

Nem akartam bemásolni az egész részt, de hogy esetleg más is láthassa, aki nem keresi ki az igét ezért egy részét mégiscsak bemásolom, hátha te is jobban megérted.:

Jelenések könyve 21. rész „Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.

2. És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, a mely az Istentől SZÁLLA ALÁ A MENNYBŐL, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony.

3. És hallék nagy szózatot, a mely ezt mondja vala az égből: Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az ő Istenök.

4. És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.”

Utána folytatódik a leírás és végül amit idéztem is : „ 27. És nem megy abba be semmi tisztátalan, sem a ki útálatosságot és hazugságot cselekszik, hanem csak a kik beírattak az élet könyvébe, a mely a Bárányé.”

Egyértelműen a Földről beszél az írás. Hogyan szállna alá a menyből ami a menyben van? Az égből hallatszik szózat. Ezt nem tudod megmagyarázni, hogy a felkentek helyéről ír az ige.

Visszatérve az előzőekhez! Az elején ÁLLÍTOTTAD és nem zárójelben írtad, hogy:

„Azutan lessz a halal is a tuz tavaba vetve.vagyis mar nem lessz halal a bun miatt,megszunik.

A halhatatlanok pedig az egben lakoznak,nincs koze a foldhoz,ket kulon vilag.

Az emberek a foldon nem lesznek halhatatlanok,hanem orok eletuk.”

Utána úgy próbálod beállítani, hogy te nem is állítottad, majd azt írod, hogy nem tudod, majd ismét állítod, hogy: „A mostani is,annyi pontositassal,hogy a Biblia Azt irja az ezer ev utan itt a foldon az emberek orokke elhetnek.” …végül odaírod, hogy nem tudhatjuk, hogy mi lesz az ezer év után, majd idejében megtudjuk!  Számomra nem meggyőző ez az érvelés ami nyilvánvalóan ellentmondásba keveredik.

Az utolsó mondatodat idézném: „Hogy mi lessz az ezer ev utani idoszakban,arra vonatkozoan uj konyvtekercsek nyittatnak meg,mi Isten szandeka,ha ott leszunk megtudjuk.”

Eddig azt állítottad, hogy az ezer év után a földi életűeknek „csak” örök élete lesz és bármikor meghalhat pedig a halál eltöröltetett már.

Ez elég nagy ellentmondás. Köszönöm az eddigi eszmecserét! Isten áldjon meg!

2014. febr. 25. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!