Az emberek általánosságban elfogadják az unitárius embereket és tanaikat?
Az újjászületés eszméjével csak az a baj, hogy sokan utána azt hiszik magukról, hogy hibátlanok, tévedhetetlenek, mert az Úr beszél belőlük.
Illetve sokan idétlen viselkedést várnak el mellette.
Én nem ismerem őket, csak annyit tudok róluk, hogy nem fogadják el a háromságot (ami nekem közömbös).
Azt, hogy általánosságban elfogadják-e, nem tudom, de én elfogadom.
(Nem vagyok unitárius, de valahol meg tudom érteni a vallásukat. Pl. ha nekem odadobnák a kérdést, hogy akkor mi is pontosan a Szentháromság, mi a lényege, nem tudnék rá pontos magyarázatot adni. Különben is, szerintem nem a vallástól függ, ki követ igazán krisztusi életet.)
KEDVES KÉRDEZŐ!
Őszinte részvétem! Mivel nem ismered a Biblia leg lényegesebb tanításait,sok szép dologgal megetetnek aminek semmi köze a krisztusi élethez.Ennyi erővel elmehetnél Jehova Tanúnak is.Ha valaki nem igazi keresztyén ahogy a Biblia ,vagy Isten elvárná.akkor teljesen mindegy ,hogy milyen vallásba áll be.
Sajnos nem teljesen igaz, hogy "ők azok akik megmutatják azt ami a kereszténység lényege lenne, amit Jézus tanított."
Jézus azt tanította, hogy harmadnapon fel fog támadni (Jónás jele). Ezt az unitáriusok nem hiszik. Egyszerű embernek mondják Jézust. Egy vallásalapítónak, mint Mózes vagy Mohamed.
Az nem lenne még baj, hogy nem hiszik a "Szenthátomságtan"-t. De a Krisztológiájuk nem biblikus: nem annak hiszik/ismerik Jézust, aki és ami. Jézus előtt meg kell hogy hajoljon minden tért (Filippi levél 2).
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!