Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az őrtorony szervezet miért...

Az őrtorony szervezet miért hágja át Isten törvényét, amiben világosan leírja, hogy a szülőket tisztelni KELL?

Figyelt kérdés
Ha egy tanú szülő elhagyja a szervezetet, akkor többé nem szóljat hozzá, még a saját gyermeke sem, ha az is tanú. Ez Isten ellenes rendelkezés. Vagy ők úgy érzik felülbírálhatják Isten törvényeit?
2014. febr. 15. 21:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Akkor méltó vagyok rá, mert többre tartom Isten parancsát, a szülőség szentségét egy ördögi szervezet sértettségénél, amikor az állítólagos hitehagyottat, mégha szülő is, a gyerekének is ki kell kerülnie!

De tudod mit? Ha ez az igaz, akkor oda vágyom, mert a ti istenetek is egy erkölcsi nulla! De tudom, hogy Jézus tanítása más szerencsére és az én Istenem ő, nem a ti degenerált, elképzelt torzszüleményetek!

2014. febr. 16. 07:29
 12/15 anonim ***** válasza:
Kérdezö, kérlek miért teszel fel kérdést, ha el sem olvasod a feleletet? Hol van az idézet? Jól van értem..... hát a kezed nem foghatom meg.
2014. febr. 16. 12:17
 13/15 anonim ***** válasza:

T. Kerdezo!

Nagyon nem jol tudod a dolgot. Latszik, hogy sokan csak masok elmondasa alapjan itelkeznek. Maguk nem tesznek lepeseket azert, hogy megvizsgaljak, valoban ez tortenik-e meg?

Igen, a gyermekeknek "tisztelni kell a szuleiket". Az altalad irt esetben, ha egy hivo szulo elhagyja a szervezetet, vagy netan kikozositik, akkor a gyermekek tovabbra is ugyan olyan viszonyban vannak a szulokkel mint mindenki mas. A Biblia nem ir olyant, hogy "nem is szolhatnak a szulohoz."

Ahogy irtam, minden folyik tovabb a csaladtagok kozott a megszokott mederben, csak annyi a kulonbseg, hogy a hivo gyermek tovabbra mar nem beszeli meg a szulokkel a tanultakat. Vagyis nem tajekoztatja a szellemi elorehaladasrol.

Ugyan ez az eset akkor is, ha vagy a ferj, vagy a feleseg tavolodik el. Ugyan ugy egyutt el a hazastarsaval, minden tiszteletet meg kell adni neki, csak a szellemi dolgokrol nem beszel a mar nem hivo hazastarsaval.

Lathatod, hogy amit errol te tudtal, az helytelen szemlelet volt. Hidd el, tudom mit irok, hiszen mar 45 eve az igazsagban vagyok.

Ha lenne meg kerdesed, szivesen valaszolok. Udv: Judit!

2014. febr. 16. 17:11
 14/15 anonim ***** válasza:

"gyermekek tovabbra is ugyan olyan viszonyban vannak a szulokkel mint mindenki mas."

Amerikában talán, de nem MO.-on ahol a kiközösítetteket még saját rokonaik temetésére sem hívják el olykor. Szerintem sokkalta ritkább az az eset amit te vázoltál fel. Egy család általában szétesik, ha ilyen eset áll fönn. Ez már más felekezeteknél is megfigyelhető, ahol a házastársak, illetve a családtagok aktív hívők voltak. Tekintve, hogy JT-nál az aktivitás dinamikusabb és már-már egyetemleges rájuk még nehezebben mondható az, hogy egy ilyen változás nem hoz magával ilyen mértékű következményt.

De maradjunk annyiban, hogy ez csak az én véleményem. most amúgy sincs kedvem vitatkozni.

2014. febr. 16. 19:16
 15/15 sandor76 ***** válasza:

Ha tudnad mi a cel ,nem kerdeznel ilyet.

Elmondani nem fogom,ugysem ertened,bocs.

2014. febr. 16. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!