Honnan jött rá az Őrtorony, hogy Jézus imádata tilos?
Hogy honnan jött rá, arról fogalmam sincs, azt azonban tudom, hogy ebben az egy dologban biztosan nem téved.
Mikor Jézus olyan dolgokat mondott mint „Én vagyok az út, az igazság és az élet, ...”, „Én vagyok a kapu, ...” vagy „Én vagyok a jó pásztor, ...”, akkor nem saját személyéről beszélt, hanem az ember Isteni kilétéről, az Én Vagyok -ról, az Isten Egyszülött Fiáról / Leányáról, a Krisztusról minden emberben. Saját személyéről Jézus az „Ember Fia” kifejezést használta. A keresztények nagy része ezt félreértve imádják Jézust mint egy bálványt. Ez nem az ő szándéka volt, ugyanis mi más lenne mint bálványimádás, imádni azok személyiségét, akik a legszentebb eszményeinket hozzák kifejezésre?
Teljesen mindegy mi van leírva, aki nem akar benne hinni, az nem is fog. Nézd meg pelgrim hozzászólását, addig csűri-csavarja az igét, amíg ki nem tekeri az értelmét és saját maga ad egyet neki.
Az őrtorony legalább vette a fáradságot és írt egy saját Bibliát, hogy igazolja hazugságaikat, de pelgrim a nyilvánvalót köpi szembe és formálja át a saját agya által kreált igazára.
Nem köptem semmit, senkit szembe, és nem csavarom az evangélium szavait, én csak csak a kérdésre próbáltam válaszolni saját belátásom szerint. És legyünk őszinték, vajon mennyivel tudhat többet Istenről egy hitoktató, vagy akár a római pápa, mint egy őszinte kutató?
Jézusról, aki feladatának tekintette, hogy az emberek (ön-)tudatát, javítsa, felemelje, nem tudom elképzelni, hogy az lett volna a szándéka, hogy imádjuk őt mint egy bálványt.
Nekem nyilvánvalóbb az, hogy a keresztények ebben, és még néhány lényeges dologban tévednek.
Ejnye-bejnye, irgum-burgum...:)
Kedves Kérdező.
Mivel Jézus a Biblia szerint, és Jézus saját maga szavai szerint sem mindenható, ezért nyilván akkora tiszteletben kell részesíteni amekkora megilleti.
Jehova Tanúi, Jézust megváltójuknak, és királyuknak tekintik, akinek engedelmességgel és szót fogadással tartozunk, és nem utolsó sorban nagy fokú hálával azért amit az emberiségért tett. Ezt soha nem szabad elfelejteni!!!
A Szervezet pedig nincs Jézus helyébe emelve, ez egy nagyon csúnya berögződés nálad is, csak mert Jézust nem tesszük egyenlővé az apukájával.
Azt azért megjegyzem, hogy ha Jézus nekünk semmit sem jelentene, akkor egy lépést sem tennénk azon parancsáért, amit adott a követőinek. Ezért mi nem passzívan mutatunk hitet Jézusban és a megváltó halálában, és a királyi hatalmában amit az Atyjától kapott, hanem teszünk is érte,
Jézus a kinevezett királya Istennek, és ezért a királyságért tanította a követőit imádkozni:
"Jöjjön el a Te országod, vagy királyságod..... a földön is."
Nem értem, miért kell emiatt "Háborút" indítani.
Azt is kiemelem, hogy Jézus a jelenések könyve alapján a gyülekezet feje, Ő irányítja a tanítványait, és a szolgáit, ennek a munkának végzésében.
Hiszen megígérte :
(Máté 28:20) 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Jézus azokkal van akik végzik a világ méretű prédikáló és tanítványképző munkát. ezért nem értem, hogyan gondoljátok, hogy Jézus nekünk semmit nem jelent?
Ez egy felesleges lázítás, nem szép dolog amit teszel.
Az őrtorony pedig egy havi folyó irat, ami Bibliai témák vannak, olyan ez mint az újság árusnál kapható, Református újság. Csak mi ezt nem kereskedelmi céllal hoztuk létre,
Hanem Biblia tanulmányozási segédletként.
Ha egyszer elolvasnád az Őrtorony folyóirat belső oldalán található írást rá jönnél, hogy az újság, az nem uralkodik, hanem tájékoztat.
A következő olvasható:
"Ez a folyóirat, dicsőíti Jehova Istent, a világegyetem legfőbb urát. Azzal a jó hírrel vigasztal,hogy Isten égi királysága, nemsokára véget vet a gonoszságnak, a földet pedig paradicsommá változtatja.
"ARRA BUZDÍT, HOGY HIGGYÜNK JÉZUS KRISZTUSBAN, AKI MEGHALT AZÉRT,HOGY ÖRÖK ÉLETÜNK LEGYEN ÉS AKI MÁR MOST URALKODIK ISTEN KIRÁLYSÁGÁNAK KIRÁLYAKÉNT.
Ez a folyóirat, mely 1879. óta jelenik meg, politika mentes, és a bibliára támaszkodik a legfőbb tekintélyként.
Ez olvasható az őrtorony elején erről.
De van még számtalan más kiadványunk is , mint az ébredjetek, a napi szöveg, a családoknak könyvek, a gyermekeknek, fiataloknak, DVD-k CD-k, füzetek...
Ezért nem értem, miért kell ellenségeskedni?
pelgrim
Hozzaszolasaidat alairom es eggyet ertek vele, a NO NAME hozzaszolo meg vallaja fel irasait ha csak kotekedni tud a kis nyuszi.
Tovabba Jezus nem kerte hogy ot imadjak egyszeruen a tanitasain volt a lenyeg, azt ahogyan probalta az emberekkel megertetni a korulottuk letezo dolgokat sot tobbet is mint amit az akkori ember kepes volt felfogni es megerteni ezert is hianyzik sok tanitasa es elbeszelese a vilagunkrol mert mindez erthetetlen illetve elfogadhatatlan volt az akkori vallasi korokben, hisz mas vilagi megkozelitesuk es felfogasuk volt. Ezert is irja a Biblia sok helyen hogy kulonleges adottsagokkal volt megaldva, hisz amulatba ejto dolgokrol beszelt es termeszetes a tudasanak koszonhetoen kulombozo megnyilvanulasokra is kepes volt melyeket az akkori flfogasi ertelem "csodaknak" "termeszet felettinek" itelt meg, akarcsak jelengi modern tudasunk is ezt a teves jelzot adna. Minden nem tobb mint "TUDAS" tudni hogyan lehet kezelni a korulottunk levo elo vagy nem elo dolgokat.
kedves kérdezö!
Megkérdezhetem, hogy te melyik Bibliaversek alapján jöttél rá, hogy nem Jehovát, hanem Jézust kell imádni?
És melyik kiadványunk alapján állitod, hogy a szervezet Jézus helyére van emelve?
Nem olyan rég lett bemásolva ide az oldalra, hogy a tanúk is Jézust imádták, majd hipp-hopp ezen is változtattak. Nincs ezeknek egy fix tanítása sem.
Pelgrim: abból a hibás feltételezésből indulsz ki, hogy kás nem kutat, hanem azt hiszi el, amit tanítanak neki. Nem kell magadat magasztalni és hidd el, hogy több millió igazságra vágyó ember nem téved, akik valóban olvassák a Bibliát, akik ugyanígy kutatnak, mint te akár, mert a Szent Szellem segíti őket megérteni. De van, amikor a megértés lassan megy, ahogy Isten jónak látja az adott egyénnél.
De kérdem én:
szerinted milyen apa az olyan, aki nem megy tűzbe a gyerekeiért, aki nem képes áldozatra értük, hanem mondjuk a szomszédot küldi értük megmenteni őket?
Másik pedig, hogy Isten miért beszél többesszámban magáról?
Ötöske, te őrtorony seggnyalója:
minek akarod tudni a beregisztrált nicknevem, azzal nem kerülsz közelebb hozzám. Vagy téged ennyire elvakított a név-imádat, hogy számodra már csak ez ér valamit és mindent névben mérsz?
Kis okoskodás az őrtornyi sátánok munkájából:
1953-ban még ezt írták:
"“Az ő helyzete van szembeállítva az emberek és angyalok helyzetével, mivel mindegyiknek Uraként az övé ‘minden hatalom mennyen és földön’. Ezért mondja: ‘És imádja őt Isten minden angyala’ , és ennek az az oka, hogy ‘különb Nevet örökölt amazoknál.’” [1] “Egy hamis Krisztust imádni valóban bűn lenne, de Krisztust imádni bármilyen formában nem lehet rossz, mert amikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: ‘És imádják őt az Istennek minden angyalai.’” [2] “Igen, mi hisszük, hogy amíg a mi Urunk Jézus a földön volt, valóban imádták, méghozzá helyesen. Bár nem volt az Isten, Jehova, egy Isten volt.” [3] “A Logosz mindig tisztelte Atyját, megvédve jó nevét és hírét, és önként ment át a gyalázatos halálon, hogy bevégezze Atyja akaratát; és az Atya gondoskodik arról, hogy az egész teremtés imádja a Fiút.” [4] “ …keresztény misszionáriusok, tanítók, és Bibliát, illetve bibliai irodalmat tanítók felkészítésére, támogatására, eltartására és kiküldésére a világ különböző részére, és a Mindenható Isten és Krisztus Jézus nyilvános keresztény imádatára.” [5]
Az úvf 1950-es kiadása még így fordítja a Zsid 1:6-ot: “Mikor pedig ismét elhozza Elsőszülöttjét a lakott földre, ezt mondja: És imádja őt [angol: "worship him"] Isten összes angyala.” A későbbi, 1984-es kiadás már megváltoztatta a verset, és így hangzik: “Mikor pedig ismét elhozza Elsőszülöttjét a lakott földre, ezt mondja: És hódoljon előtte [angol: "obeisance to him"] Isten minden angyala.” Az itt használt görög kifejezés a proszküneó, amelyet az ÚVF az összes többi előfordulási helyén helyesen fordít (imádni). Itt azonban eltérve a saját maguk által támasztott, szószerintiségre való törekvés elvétől, ismét átírják a szöveget, hogy egyezzen teológiai elképzelésükkel.
Kedves kérdezö, erre a Biblia jött rá tudtad ezt?
Olvastad már valamikor komolyan a Bibliát? Tudod veletek a probléma, hogyha leírjuk nektek a BIbliai idézeteket, amelyek alapján maga Jézus tanította a tanitványokat az Atyjához imátkozni, ahelyett hogy elolvasnátok a Ti Károli Bibliátokban , bocsáss meg csak össze-vissza irkálgattok.
Már ezt egy gyermek is megértette volna, ha odafigyel....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!