Jehova Tanúi. Ezt miért nem tartjátok be?
A kettő nem ugyan az.
a Biblia szerint ha valaki nem ért valamit,és Nő akkor a családfővel kell megbeszélni. Ha nincs férje, akkor egy képesített testvért a program után kérhet meg, hogy segítsen
A hozzászólással pedig nem kérdést tesznek fel, hanem a hetenként rendszeresen kapott szellemi oktatásban vesznek részt, amire előzőleg otthon felkészültek, hiszen kérdés felelettel zajlik az iskola.
Szervusz
A Vasárnapi(többnyire) összejövetel egy előadásból és egy kérdés-feleletes tanulmányozásból áll. A nők "nem szólalnak fel", vagyis nem tanítanak. Még akkor sem, amikor egy kérdésre válaszolnak.
De mit is nem tartanak be?
Nem tartom magunkat,nyomorult bandanak.
Nem szoktam bemasolni egy irast sem,mint eggyesek kerdeskent.
Csak a kerdesre valaszolunk.
Es neked most jobb lett?
Hát a kérdező az elárulta magát ezzel...
A Tanulmányozás, nem egy Testvérnő kérdésein alapszik, hanem ez egy tanulmányozás.
A teokratikus iskolában pedig beszéd képesség fejlesztő programot tartanak és nem tanítanak, vagy kérdeznek
Kedves kérdezö, ezzel mi a probléma? :-)
Itt csupán a gyülekezet vezetéséröl van szó. Amikor a Teokratikus iskolán van programunk, mindig valakivel párbeszéd formájában adjuk elö, nem elöadásképpen mint a testvérek. Aztán mint a többiek tanácsot kapunk, hogy miben jobbíthatunk, miben javultunk.
Hozzáteszem, ez olyan nagyon sokat segít a világi munka szerzéséhez is, átéltem nem is egyszer több ismerösöm is, hogy ennek alapján még világi munkát is tudtunk szerezni
Az hogy felelünk Az Örtorony tanulmányozásnál, azzal kifejtsük a nézetünket, tulajdonképpen felelünk a kérdésekre.
Ez is nagyon tetszik nekem a Tanuknál, hogy megérették, hogy bár a vezetést maga Isten a férfiaknak adta, de mi nök nem vagyunk elnyomva. Nem ez az Isten célja. Nem vagyunk Isten elöbb alacsonyabb értéküek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!