Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Apcsel 1,8 jehova tanuira...

Az Apcsel 1,8 jehova tanuira értendő?

Figyelt kérdés
2014. febr. 15. 08:01
 1/10 sandor76 ***** válasza:

Ehhez meg kell vizsgalni,mit,hogyan,miert tesznek,vagy tesz valamely egyhaz,vallas,vagy kozosseg.

Sokan mondjak ez raillik az o egyhazara is.

Fontos az eredet,Jezus tanitasanak a betartasa,pl;

tartozkodnak a politikatol,nem haboruznak,segitik egymast,de ami a legfontosabb,teljesitik Jezus parancsat miszerint predikalni kell "a Kiralysag jo hiret",ami az egyeduli megmentes mindenki szamara.

A cselekedetek konyve errol szol,hogy hogyan indult el ez a munka az elso szazadi keresztenyektol.

Jezus ravilagitott,a vegidoben sokkal nagyobb teruleten fogjak ezt cselekedni,az egesz vilagon.

A Tanuk megfelelnek ennek a parancsnak,ez vegzik a munkat amit Jezus elkezdett.

De mindenki maga donti el,hogy szerinte ez a vers kikre igaz,bar ehhez vizsgalodni kell.

2014. febr. 15. 08:50
 2/10 A kérdező kommentje:

Ne ferdíts. Az az ige világos. Míg a Bibliában nincs olyan ige, amiben Jehova tanuja szerepelne, addig az viszont világosan ott áll, hogy Jézus tanuja. A neveteknek kell, hogy legyen bibliai alapja és ha ez az ige az, akkor ti Jézus tanúi vagytok, így elismeritek Jézust Istennek.

Az előbbi egy tanult halandzsa volt, nem válasz a kérdésre.

2014. febr. 15. 09:16
 3/10 anonim ***** válasza:

„LESZTEK nékem tanúim ... a földnek mind végső határáig” (Csel 1:8). E búcsúszavak kíséretében bízta meg Jézus a tanítványait azzal, hogy legyenek tanúk. De kinek a tanúi? „Lesztek nékem tanúim” — mondta Jézus. E szavak tehát azt jelentik, hogy ők ne Jehovának legyenek tanúi? Egyáltalán nem azt jelentik!

Jézus tanítványai tulajdonképpen példa nélkül álló kiváltságot kaptak — azt, hogy mind Jehova, mind Jézus tanúi legyenek. Jézus korai tanítványai, mint hűséges zsidók, már Jehova tanúi voltak (És 43:10–12). Most azonban Jézus azon létfontosságú szerepéről is tanúskodniuk kellett, amelyet Jehova nevének a messiási Királyság általi megszentelésében tölt be. Így Jehova dicsőségére való tekintettel tanúskodtak Jézusról.

2014. febr. 15. 10:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem.

Igei feltételeket betöltött emberekre. A Jehova tanúi nem azok.Eleve tagadják magát a Szentháromság 3.személyét, és már itt dőlt a műsoruk.

2014. febr. 15. 11:00
 5/10 anonim ***** válasza:

*LESZTEK nékem tanúim ... a földnek mind végső határáig” (Csel 1:8)

Magyarul:

Lesztek nékem bizonyságtevőim, ahogy az apostolok is voltak az ő korukban.

2014. febr. 15. 11:01
 6/10 anonim ***** válasza:

8. Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok:

Még magára Jézus testére is el kellett jönnie, mert addig míg ő maga emberi testben nem cselekedte meg az Igei feltételeket, sem kapott erőt, csak miután megcselekedte, kapta ő is a Jordánnál, azt az erőt, amit később az apostolok is kaptak.

2014. febr. 15. 11:03
 7/10 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor ez nem rájuk vonatkozik, mert ők Jehiva tanúi. De akkor hol van leírva a Bibliában a Jehova tanúi kifejezés? Ha Jézus tanúi benne van, akkor az előzőnek is benne kell legyen.
2014. febr. 15. 12:15
 8/10 anonim ***** válasza:
„Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”(Ézsaiás 42:10-11)
2014. febr. 15. 12:26
 9/10 anonim ***** válasza:
A Jelenések könyve Jézust is ,,Hű Tanúnak,, nevezi. Ő az Atyjáról tanúskodott, róla tanította az embereket. Logikus, hogy követnünk kell a nyomdokait, mivel Ő ember volt itt a földön, tökéletesen bemutatta milyen is az Atyja.
2014. febr. 15. 12:51
 10/10 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Kérded, hol van leírva a Bibliában? Nagyra értékelem az érdeklődésedet. Csak így tovább, nem fogsz csalódni Istenben:)

Ézsaiás megjövendölte: „így szólotok ama napon: Adjatok hálát az Úrnak, magasztaljátok az Ő nevét(Jehova), hirdessétek a népek közt nagyságos dolgait, mondjátok, hogy nagy az Ő neve. Mondjatok éneket az Úrnak(Ekkor még nem jött a földre Jézus), mert nagy dolgot cselekedett; adjátok tudtára ezt az egész földnek!” (Ézsaiás 12:4, 5). Jézus így tanította imádkozni a követőit: „Atyánk az egekben, szenteltessék meg a neved”(Jehova) (Máté 6:9). Ezért a keresztényeknek — akár zsidó származásúak voltak, akár nem — ’Isten népének kellett lenniük, melyet a nevének szerzett’ (Cselekedetek 15:14). Isten nyilvánvalóan örömmel támogatja azokat, akik büszkék rá, hogy ’a nevének szerzett népet’ alkothatják.

2014. febr. 15. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!