Ha megkeresztelkedtem, honnan tudom, hogy Isten szelleme vezet, nem pedig satane?
Megvizsgálod az adott közösséget. Betöltik-e az Igei feltételeket.Meg van-e náluk a Szent Lélek mozgása a hívőkön keresztül egy-egy Isten tisztelet alatt. Hirdetik-e az alapokat?
Ha ilyen helyen keresztelkedtél,és visznek tovább a további keresztségre, akkor jó helyen vagy. Ha csak "meghintenek" szentelt vízzel, és tele van szobrokkal az adott templom, akkor fuss ki onnan amilyen gyorsan csak bírsz és keress tovább.
Kedves Jahova tanuk!
Mikor unjátok meg a katolikusok provokálását?
Az én Bibliámban benne van az is, hogy Tiszteld felebarátodat! Vagyis ne erőltesd rá a saját dolgaidat és legfőképpen ne minősítsd le!
Ez szerintem az alapok közé tartoznak.
De ti sajnos már itt elbuktok - lelkileg, és ez a jelentős.
A Szentlélek gyönyörű ajándékokkal tud meglepni. Olyan képességeid is kibontakozhatnak, amikről nem tudtál. Ezek az ajándékok minden esetben a közösséget, illetve másokat szolgálnak, nem az adott egyént.
Képes az embert vezetni, a személyiségét formálni úgy, hogy az Istennek tetsző legyen. Nem az ember teszi magát tökéletessé, hanem a Szentlélek alakít. Az ember bűnös, nem képes a jóra, de ha megtér, tehát eljön az a pillanat, amikor meggyűlöli azokat a bűnöket, amikben addig élt, zokog a kétségbeeséstől és undorodik magától, na akkor enged szabad utat a Szent Szellemnek, hogy az templommá varázsolja a testét. De hiába a megtérés, ha az ember makacs és hiába hallja belül a halk kéréseket, figyelmeztetéseket, vissza tud esni az eredeti állapotba.
Betelve Szent Szellemmel nem a nyelveken szólást jelenti, az maradjon meg a karizmatikusoknak. Hanem azt, hogy emberi erőfeszítés nélkül képes az ember az Ő segítségével formálódni, vigaszt nyújt ha kell, eszembe juttatja minden esetben a megfelelő igét, vagy összefüggést, ha kell akkor irányítja a kezem, hogy hol nyissam meg a Bibliát, mert épp üzenetem jött igén keresztül.
Betelve Szent Szellemmel nem saját magam látom el, hanem a közösséget szolgálom, azzal is, hogy a személyiségem Istennek tetszően épül, amit ember maga nem tud megtenni.
3 Én nem vagyok tanú, úgy hogy ezt most, nagyon benézted:D
1-es voltam.
Akkor szimpatizálsz velük. Ennyi.
Vagy csak szimplán megtévesztett vagy és azt böfögöd vissza, amit megetetnek veled az egyéb közösségben...
1.: A legelső hogy kijelenti Neked hogy Jézus Isten és Úr. Ha tagadod ezt, akkor az antikrisztus szellemének a befolyása alatt vagy.
2.: A Szent Szellem nem egy absztrakt fogalomként kell hogy lakozzon az értelmedben, hanem Isten szent tüze ha elkap, azt megérzed egyből.:-D
Koszonom az eddigi valaszokat.
Mi lenne ez a "tuz",ami igy meg tudja valtoztatni az embert?Konkret esemenyeket szeretnek,amik megtortentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!