Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti kiállnátok, Hegedüs Lóránt...

Ti kiállnátok, Hegedüs Lóránt ref. Lelkip mellett?

Figyelt kérdés
Van a facén,egy oldal"Akik kiállnak Ifj Hegedüs Lóránt református lelkész mellet.A horty-szobor avatásán került bajba,palástvesztést kérnek,én ugy érzem ki kell, állni melette.Ti hogy gondoljátok?
2014. febr. 12. 22:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

hegedüs??

Hagyjuk már!

Elég rendbontó van így is a magyar közéletben, nem kell még egy.

Pláne egy ilyen aljas, senkiházi mint ez a hegedüs.

2014. febr. 13. 12:33
 12/17 Szeressük egymást ***** válasza:
76%

"a Kormányzót a XX. századi magyar politika

egyik legnagyobb alakjának tartom és

méltatlan, hogy nem lehet róla szobrot

állítani."

Inkább az méltatlan ha szobrot állítanak róla, ugyanis erkölcselig a XX. századi magyar politika legkissebb alakja. Az ő kormányzósága alatt 200 német katona deportált ~ 600.000 zsidót Magyarországról. Nem véletlen, hogy a szélsőjobb felkapott celebe lett.

2014. febr. 13. 12:57
 13/17 anonim ***** válasza:
78%
És arról se feledkezzünk meg mindemellett, hogy mintegy száz-százhúszezer magyar katona sem jött vissza a Don-kanyarból, amiért közvetlenül okolható a Horthy-féle kormányzás, a németeknek a konc reményében való opportunista, elvtelen, behódolás. Hogy nagy kaliberű politikus lett volna Horthy, az egy vicc. Egy macskajancsi volt. Értem én, hogy bizonyos értelemben kényszerpályán volt, és nem lehetett akkor jól kormányozni az országot. Nem is tette. De ne csináljunk már belőle nemzeti hőst. Nem volt az. Inkább tanulni kellene a példájából, és nem talapzatra állítani, hanem a szamárpadba ültetni! Minimum.
2014. febr. 13. 15:57
 14/17 anonim ***** válasza:
78%
Ja, elfelejtettem: Horthyt a szamárpadba Hegedűs lelkészúrral együtt.
2014. febr. 13. 15:58
 15/17 anonim ***** válasza:
62%

"Inkább az méltatlan ha szobrot állítanak róla, ugyanis erkölcslieg a XX. századi magyar politika legkisebb alakja."

Egyetértek.

2014. febr. 13. 16:38
 16/17 anonim ***** válasza:

"Inkább az méltatlan ha szobrot állítanak róla, ugyanis erkölcselig a XX. századi magyar politika legkissebb alakja. Az ő kormányzósága alatt 200 német katona deportált ~ 600.000 zsidót Magyarországról. Nem véletlen, hogy a szélsőjobb felkapott celebe lett."

Nem akarok történelmi vitát nyitni, mert ez történelmi kérdés és se nem vallási, és se nem politikai, még akkor sem, ha a hatalom azt csinál belőle.

DE azért javaslom, hogy HITELES történelmi forrásból tájékozódjunk, hogy ne írjunk ostobaságot. Akár Romsicsot, ha mondjuk Szerencsés Károly, Földesi Margit vagy Raffay Ernő már "szélsőséges".

Azért le kéne már vetkőzni a kommunista interpretációkat így a rendszerváltoztatás után 24 évvel és nem csak ATV-ből informálódni.

És mielőtt bárki megvádol, nem vagyok szélsőjobbos, illetve nem is tudom, hogy ki mit ért ez alatt, hanem feltételezem, hogy szakmám miatt kicsit többet olvasok a témában, mint itt pár ember..

XX. század legkisebb alakja?? Akkor miért foglalkozol vele?? :))

2014. febr. 13. 18:41
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

"XX. század legkisebb alakja?? Akkor miért foglalkozol vele?? :))"

Nem vele foglalkozunk, hanem azokkal, akik egy nagy embernek akarják beállítani.

2014. febr. 13. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!