Ti kiállnátok, Hegedüs Lóránt ref. Lelkip mellett?
Egy olyan egyházi tisztségviselőt kellene védeni, aki szembefordul a saját egyházával?
Akinek kötelessége lenne az egymás iránti toleranciát, a felebaráti szeretetet, a megbékélést hirdetni, ehelyett rasszista, szélsőjobbos megnyilvánulásai vannak?
Nem véletlen, hogy a református egyház palástvesztést kér.
Miért kellene kiállni egy náci mellett?
Én börtönbe zárnám az ilyet!
Annak az embernek semmi köze a szeretethez, a kereszténységhez.
Az egy bajkeverő, takarodjon az ilyen a közéletből!
Én nem állnék ki mellette, mert kirekesztő, szélsőséges, gyűlölködő.
A kereszténység a szeretetről szól, nem pedig arról, hogy az emberekben a gyűlölet lángját ébresszük fel.
Ez a szerencsétlen, hataloméhes suttyó nagyon el van tévedve, az ilyenekre semmi szükség egy templomban, de még az országban sem!
Soha!
Hogy képzeli, hogy politikát visz a templomba?
Éppen fordítva kellene, a szeretet tanát kellene a politikába bevinni!
Őt csak a hatalom motiválja és a saját alantas indulatai!
Sok kárt okozott már az az ember az országban, minél hamarabb el kell távolítani!
Még hogy kiállni mellette!
Az ilyenek miatt káromolják Isten nevét.
Fiam, ha a bűnösök el akarnak csábítani
téged: ne fogadd beszédöket.
Ha azt mondják: jere mi velünk,
leselkedjünk vér után, rejtezzünk el az
ártatlan ellen ok nélkül;
Nyeljük el azokat, mint a sír elevenen, és
egészen, mint akik mélységbe szállottak;
Minden drága marhát nyerünk, megtöltjük a
mi házainkat zsákmánnyal
Fiam, ne járj egy úton ezekkel, tartóztasd
meg lábaidat ösvényüktől;
Mert lábaik a gonoszra futnak, és sietnek a
vérnek ontására.
Nem azért nem állok ki mellette, mert nem támogatom a Horthy-szobrot, mivel a Kormányzót a XX. századi magyar politika egyik legnagyobb alakjának tartom és méltatlan, hogy nem lehet róla szobrot állítani.
Hegedűs Loránttal a személyiségével vannak problémáim. Egyszer hallgattam élőben itt a városunkban, mikor egy Trianon-megemlékezésre őt hívták meg. Ahelyett, hogy egy ünnepi beszédet tartott volna, elkezdte szidni Izrael jelenlegi külpolitikáját, aztán meg a Katolikus Egyházat, hogy tele van zsidókkal és mennyire magyarellenesek most is, meg mindig is azok voltak. Lehet ez a magánvéleménye, csak egy Trianon-megemlékezés nekem gyásznap és ezek a témák nem voltak odavalók. Tehát innentől kezdve nekem nem szimpatikus ez az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!