Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! A jóga Isten ellenes?

Hívők! A jóga Isten ellenes?

Figyelt kérdés

2014. febr. 10. 16:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Nem.
2014. febr. 10. 16:43
 2/19 Béla7 ***** válasza:
100%
Nem nagyon értem a kérdést, ha jógázol, nem lázadsz Isten ellen... amíg pedig csak mozgásról van szó, nem bűn :)
2014. febr. 10. 17:51
 3/19 anonim ***** válasza:
46%

mivel a jóga nem CSAK a mozgásról szól, hanem egy életfilozófia, ezért SZERINTEM Isten ellenes

pozitív és negatív energia nincsen(mármint olyan értelemben, ahogyan ők használjak), csak energia van, abból is sokféle: kinetikus, potenciális, belső, stb.

2014. febr. 10. 18:05
 4/19 anonim ***** válasza:
36%

Addig nem Isten ellenes, amíg ellent nem mond a Biblia valamely pontjának. Ha fontosabbnak tartod a jógát Istennél (mégha nem is bűnös dolog a BIBLIA SZERINT) akkor is bűn. Isten legyen az első az életedben szerintem...

Igazából azt tudnám ajánlani, hogy olvasd a Bibliát és hidd el, ha Istent elkezded keresni, akkor választ fogsz kapni a kérdéseidre.

2014. febr. 10. 18:18
 5/19 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

Sokan hajlamosak azt hinni, hogy a jóga csak a mozgásról szól azonban ez valójában nem így van.

Igen, Istenellenes, nézzetek utána.

2014. febr. 10. 18:33
 6/19 anonim ***** válasza:
95%

A jóga azt jelenti, hogy összekapcsolódni. Kivel? Istennel.

Amikor leülsz és átgondolod a napodat, hálát adsz az Úrnak, vagy egyszerűen csak csendben VAGY - ez is a jóga egyik fajtája. Ebben mi az, ami ellentmond a Bibliának?

2014. febr. 10. 19:13
 7/19 kefa 2000 ***** válasza:
100%
T.Kérdező!Rövid tömör válasz NEM! DE lesz egy pár olyan vak varjú aki nem tetszését nyilvánítja majd.A jógának több formálya ismeretes,de mindegyik törekszik a test harmóniáját a lélek egységére és a szellemiség nyugalmára is nevel.Igy törekszik a teljes harmóniára.Ha jógázol jól teszed,a gyakorlatok poziciok/ászanák/ igen hasznos.
2014. febr. 10. 19:54
 8/19 anonim ***** válasza:
Szia, alapvetően a jóga mozdulatok elég jók, viszont maga a jóga eredete és gyakorlása egy keleti vallási gyakorlat.Mivel én és a közelebbi barátaim azok közé a keresztények közé tartozunk akik megvizsgáljuk a dolgokat, korábban én sem voltam ellene.Egyik barátnőm (keresztény)el is ment az egyik most népszerű forró jógára és annyira megtetszett neki, hogy bérletet váltott, sőt bekapcsolódott az egyik intenzív programba. A testének tényleg nagyon jót tett, viszont észrevettük, hogy sokkal többet foglalkozik magával, kevésbé empatikus, önzőbb és szerencsére ő is észrevette, hogy mennyire elkezdett elfordulni az emberektől és kezd a napja központja a jóga és a saját magával való túlzott foglalkozás lenni, olyan szinten, hogy ez negatívan hat a barátságaira, családi kapcsolataira. A jóga rendszeres gyakorlásával beengeded az életedbe a mögötte álló szellemiséget és amint látod ezt egy való életből vett példa is igazolja, hogy hat rád és nehéz odafigyelni és személyiségtől is függ. Időnként nem mondom, hogy nem jó, én is próbáltam, mikor van valami akció időről időre elmegyek és mondjuk egy hétig elég intenzíven, egy tisztító kúra(itt nem böjt, hanem csak a fizikai méregtelenítésre gondolok)részeként a forró teremben intenzív izzadással járó jóga tényleg jó, vagy időszakos nyújtásra, mivel én amúgy nagyon keményen sportolok, de keresztényeknek közeli tapasztalatok alapján nem javaslom a rendszeres gyakorlását.
2014. febr. 10. 22:22
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

"A testének tényleg nagyon jót tett, viszont észrevettük, hogy sokkal többet foglalkozik magával, kevésbé empatikus, önzőbb és szerencsére ő is észrevette, hogy mennyire elkezdett elfordulni az emberektől és kezd a napja központja a jóga és a saját magával való túlzott foglalkozás lenni, olyan szinten, hogy ez negatívan hat a barátságaira, családi kapcsolataira. A jóga rendszeres gyakorlásával beengeded az életedbe a mögötte álló szellemiséget és amint látod ezt egy való életből vett példa is igazolja, hogy hat rád és nehéz odafigyelni és személyiségtől is függ. "

Ez MINDENről elmondható, amit túlzásba viszünk.

Továbbá MINDENnek megvan a maga szellemisége.

Te is sportolsz, minden sportnak megvan az eredete, szellemi háttere. Vagyis akkor, te se nagyon sportolj, mert a Biblilában nincsenek edzésnaplók, edzési tervek, így a sportok szellemisége is eltér a Biblia szemmiségétől, tehát ne engedd be a sport szellemét sem az életedbe - még valami hasznod lehetne belőle az élet egyéb területein is (kitartás, önfegyelem fizikai és lelki szinten pl.).

Remélem, sikerül kiérteni írásomból az iróniát.

(Egyébként nem a jóga fordította el az ismerősödet a barátaitól, hanem az az ő egyéni döntése volt. Az önzővé válást sem kellene a jógára kenni... nem sikerül lejáratnod azok előtt, akik elfogulatlanul vizsgálnak meg dolgokat.)

2014. febr. 11. 06:40
 10/19 anonim ***** válasza:

A bibliát már annyiszor szerkesztették meg kivettek belőle dolgokat, hogy senki sem tudja mi volt az eredeti írásokban.

Persze lehet arra alapozni amit most tartalmaz, de a tudományos bizonyítékok pont azt mutatják, hogy Jézus az imáival meditált és ezen keresztül tudott gyógyítani. Csak sok hívő nem érti, hogy mi is az a meditáció, mert azt hiszi, hogy az a bibliával és istennel szemben áll.

A jóga is egyfajta meditáció a meditáció gyógyító és egyéb jótékony hatásait meg már bizonyították.

Ahogyan azt is, hogy a negatív érzelmek rossz hatással vannak a testünkre, a jók pedig jóval és akár gyógyulást is eredményezhetnek.

Lehet persze ez szerint az össze-vissza szabdalt biblia szerint élni.

Egy kérdés. Miért nincs benne a bibliában, hogy hogyan kérjen az ember ha kér valamit?

Mert az benne van, hogy "Kérd és megadatik" De az nincs benne, hogy hogyan kérj.

But a példát meg mindenre lehet találni, hogy valaki elfordul a barátaitól. Persze egy sportoló is elfordul vagyis inkább hanyagolja őket, mert egy versenyre készül.

Ez az ő döntése, de nem a sport a rossz ezért.

2014. febr. 11. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!