Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki elvált, de volt...

Ha valaki elvált, de volt templomi is, vagyis isten előtt csak a halál választja el őket, ha utána van kapcsolata, akár újra házasodik, akkor ő paráználkodik? Hiszen isten előtt még az előzővel házas.

Figyelt kérdés
2014. febr. 9. 08:14
1 2 3
 11/26 kefa 2000 ***** válasza:
T.Kérdező!Véleményem szerint a kérdés kitalált,elsősorban hamis tényeken alapszik.Nem ad össze senkit a pap csak úgy megszokásból,itt valami sánta.Tisztázd!!!
2014. febr. 9. 12:33
 12/26 A kérdező kommentje:

10-es! szép lenne a világ, ha tudnánk, hogy akivel összeházasodunk, és szeretjük, és akkor nyilván örökre tervezzük, mi lesz 15 év múlva, milyen emberré válik, hová fajulhat egy kapcsolat

11-es, mi sántít, ez egy alap eset, normális, hétköznapi történet, két ember megismerkedik, szerelmesek lesznek, összeházasodnak, nyilván templomban is, hiszen ez a hagyomány, lesznek gyerekek, telnek az évek, a viszony megkopik, idővel csak romlik, 10-20 év alatt pedig szinte ellenséggé fejlődnek, és úgy döntenek, hogy nincs értelme folytatni, és elválnak. mit kell itt ennyit magyarázni? nem egy kirívó eset, hogy nem elvakult, fanatikus, bigott keresztények templomban esküdnek, akár szülői kérésre is, vagy mert ezt így szokták

2014. febr. 9. 13:30
 13/26 A kérdező kommentje:
szerintem akinek normális hagyományos esküvője van, fehér ruha, szmoking, vendégsereg, lagzi, felhajtás, ott min. a 90 százalékuk templomban is igent mond.
2014. febr. 9. 13:32
 14/26 kefa 2000 ***** válasza:
Sem elvakultnak sem bigottnak nem igazán vagyok mondható!Ugyan akkor hiszem és tudom hogy valamennyi pap csak úgy senkit nem ad össze.Ha pedig egyházi esküvőn szeretné bárki kimondani a"boldogító" igent annak minden esetben megkellet hogy előzze az amit az egyház ennek érdekében kér.Ugyan akkor az is hozzá tartozik a teljességhez,hogy régebben is manapság is romlanak meg párkapcsolatok és szakadnak szét.Ennek is megvan a maga menete nem csak a világi bíróságon hanem az egyházi viszonylatban is.Többek között erre is szolgál az a felkészítés amiről az elején beszéltem.A történeted azért nélkülözi a valóságot,mert általánosít.Megértem úgy gondolom a kérdést ,de nem valós helyzetre nem lehet valós válasz adni. Nem bántásodra vagyok csak a tisztánlátás miatt kételkedem az eset konkrét mivoltjában.Ha pedig vélelmezett a helyzet akkor pedig tegyük tisztába minden részletét,hogy senkibe ne maradjon kétség semmi iránt. Így tisztességes talán Üdv,
2014. febr. 9. 14:27
 15/26 anonim ***** válasza:
Te ezt nem érted, és úgy látom, nem is akarod megérteni, csak szajkózod a saját értelmetlen butaságodat. Ha itt valaki elvakult, az te vagy, kedves kérdező. Te azt várod el, hogy ha beépülsz egy közösségbe, akkor az a közösség működjön a te szabályaid szerint. Nem gondolod, hogy neked kellene alkalmazkodnod inkább a közösség szabályihoz? A katolikus esküvő mindig is így működött, évszázadok óta. Még egyszer hangsúlyozom, NEM KÖTELEZŐ egyházi esküvőt tartani. Ha viszont mégis szeretnél, csak mert az a menő, hogy fehér ruhában felvonulunk a templomban, akkor vállald azt is, ami ezzel jár. Nem tudom, mit nem lehet ezen felfogni.
2014. febr. 9. 14:40
 16/26 A kérdező kommentje:
aha, tehát aki templomban is kimondja, az nem válik el, mert valamikor 15 évvel ezelőtt egy pap előadást tartott neki a házaséletről? 10-15 év alatt mennyit változik az ember, és mennyit felejt. egy pap pedig bárkit összead, ha megfizetik, vagy bele lát az emberekbe, látja a jövőt? konkrét eset, párom, 10 év házasság után vált, de csak a bíróságon, és persze volt templomi esküvő, miért ne lett volna, pedig templomba sem előtte sem utána nem voltak, szörnyű házasság, mi köze ennek ahhoz, hogy egy pap mit magyaráz az esküvő előtt, te nem látod a valóságot, nővérem, 7 év házasság után vált, szintén volt templomi is, egyikőjük sem volt sem előtte sem azóta templomban, kiv. persze amikor kiskorukban megkeresztelték őket. sorolhatnám napestig a példákat, eljegyzés, esküvő, polgári, templomi, pár év múlva válás, és új kapcsolatok, ez mindennapos eset, nem általánosítás, az hogy ki hány év után válik, mi okból, miért házasodott, szerintem mindegy, a kérdés nem erről szól
2014. febr. 9. 14:40
 17/26 A kérdező kommentje:
15-ös! ki a túró mondta neked, hogy én akarok templomit? akkor meg mit jártatod itt? volt egy kérdés, nem annyira bonyolult, ha nem tudsz rá választ, akkor minek kötekedsz?
2014. febr. 9. 14:43
 18/26 anonim ***** válasza:
Olvasd el még egyszer a 09:24-es hozzászólásomat, és próbáld értelmezni! Remélem, menni fog, bár az írásképed és az utolsó hozzászólásod is arra enged következtetni, hogy az értőolvasás nehezen megy neked. Nem az a lényeg, hogy mit mond a pap, hanem hogy eleve olyan embert válassz, akit jól ismersz, és akivel meg tudsz mindent beszélni. A mai kapcsolatok nagy része azért megy tönkre, mert az emberek nem ismerik egymást és önmagukat, nincs idejük/kedvük beszélgetni egymással.
2014. febr. 9. 14:51
 19/26 A kérdező kommentje:
te nem érted! hiába ismersz valakit, házasság előtt akár hosszú évekig is lehet ismerkedni, egy 25 éves ember nem biztos hogy kiforrott személyiség, 35-40 éves korára sokat változik az ember, és két ember viszonya is változhat, jönnek a gyerekek, munkanélküliség, megismernek másokat, félrelépnek, kit tudja, hogy mi lesz évekkel később, hiába ismersz valakit, hiszen még veled is történhet olyan, amire nem is gondolnál, még mindig nem értem min vitázunk, amiket az előbb leírtam is mindennapos dolgok, rengeteg házasság megy szét, és a legtöbben a pap előtt is igent mondtak, a te kis álomvilágodban kéne úgy működni a dolgoknak, hogy ha egy pár isten előtt igent mond, akkor maradjon is együtt, de a valóság más, ezek tények
2014. febr. 9. 15:34
 20/26 A kérdező kommentje:
egyébként értelek is valahol, jó lenne ha a világ így működne, ha tényleg csak azok házasodnának, akik igazán ismerik egymást, és tényleg őszinték lennének, bízhatnak egymásban, segítik, és kiegészítik egymást, de az emberek önzőek, hazugok, csalfák, agresszívek, türelmetlenek, a kérdésem tehát teljesen valóságos, ma a válások több mint fele válással végződik, a lakosság túlnyomó része keresztény, és templomban is szinte minden pár igent mond
2014. febr. 9. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!