Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vízi élőlény nyelhette...

Milyen vízi élőlény nyelhette le Jónást?

Figyelt kérdés
Legyen az élő vagy már kihalt.
2014. febr. 8. 19:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
53%
Semmilyen. Az csak egy mese.
2014. febr. 8. 19:56
 2/13 anonim válasza:
Bálna / Cethal
2014. febr. 8. 20:03
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
Ha azt írták volna, hogy vízi csiga, a hívők azt is elhinnék.
2014. febr. 8. 20:24
 4/13 KZitus ***** válasza:
0%

Látod ezért rossz szó a "hívő", mert mindent rá lehet fogni.

Minden ember hívő, mert mindenki hisz valamiben, vagy valakiben.

Az Istenben hívő ember, az más. Ő meggyőződik arról, amiben hisz. Az Istenben hívő ember nem gondol csigára, mert pontosan utánajárt, mi nyelte el Jónást, mielőtt "elhinné" a történetet.

2014. febr. 8. 20:31
 5/13 anonim ***** válasza:

"Az Istenben hívő ember nem gondol csigára, mert pontosan utánajárt, mi nyelte el Jónást, mielőtt "elhinné" a történetet."

Akkor mi nyelte Jónást? Mert ezek szerint pontosan utánajártál :D

2014. febr. 8. 20:41
 6/13 anonim ***** válasza:
*nyelte le*
2014. febr. 8. 20:55
 7/13 anonim ***** válasza:
2014. febr. 8. 22:50
 8/13 anonim ***** válasza:

"Az Istenben hívő ember, az más. Ő meggyőződik arról, amiben hisz."

Miért, hogyan győződik meg arról a rengeteg, fizikai ismereteinknek is ellentmondó meséről, amit tanítanak neki?

2014. febr. 8. 23:37
 9/13 A kérdező kommentje:

filoszmen!

"Ha azt írták volna, hogy vízi csiga, a hívők azt is elhinnék."

Nem azt csak a felületes és nem gondolkodó emberek hinnék el.

Szerintem akikről te beszélsz azok nem a hívők. Hanem a vallásos emberek akik azt hiszik hogy a külsőségek elegendőek hogy Isten félő embernek mutassák magukat.

De ez kimerül abban hogy vasárnap elmennek a templomba meg dobnak egy kis pénzt adomány gyanánt. Viszont egy hívő ember az a magán életben is igyekszik úgy élni ahogyan az elvárható. Ez az én véleményem.

Csak kíváncsiságból kérdezem feltűnt hogy kérdésem azt sugallja lehetséges e hogy lenyeljen egy vízi élőlény egy embert? Természetesen a megfelelő méretűek jöhetnek szóba kizárásos alapon.

Occam borotvája! Esetemben két lehetőség merült fel van e olyan vízi élőlény amelyiknél lehetséges avagy nincs?

Amennyiben ezt figyelembe véve érdemleges választ vagy ötletet adnál tedd meg hogy minél kevesebb feltételezést írsz. Előre is köszönöm.

KZitus!

"Látod ezért rossz szó a "hívő", mert mindent rá lehet fogni."

Beírtam egy online Bibliába azt a szót hogy hívő.

[link]

Érdekes főleg az első találat.

Jézus pedig monda néki: Ha hiheted azt, minden lehetséges a hívőnek.

"Az Istenben hívő ember nem gondol csigára, mert pontosan utánajárt, mi nyelte el Jónást, mielőtt "elhinné" a történetet."

Igen a Biblia "pontosan" leírja hogy mi nyelte le Jónást. Nagy halként van említve.

Annyiban valóban pontos a leírás hogy nem csigáról van szó.

De engem pont az érdekelne hogy van e ötlet arra nézve hogy mi lehet az a nagy hal.

Igazad van hogy az ember járjon utána a dolgoknak mielőtt bármit is elhinne. Nos én épp ezen vagyok.

Ha nem is halban. De volt már aki túl élt egy ilyen elképesztő esetet.

[link]

2014. febr. 8. 23:46
 10/13 anonim ***** válasza:
Ha egy embert valami lenyeli, mint táplálékot, akkor az nem fog onnan kimászni. Ja de, pl. Dzsepettó mester, a Pinokkió kalandjaiból. Persze az mese. A biblia nem? Számtalan népnek van ilyen meséje. A természet legyőzi az embert, vagy isten nyeleti le, nincs jelentősége. Nagy hal. Isten nem tudta mi a neve? Nagy halak nincsenek, de vannak nagy cetek, bálnák. Látszik, hogy az írók nem tengerjáró népek, csak sivatagi vándormókusok, akik egyrészt felültek az elbeszéléseknek nagy halakat illetően, másrészt nem ismerték a tengerek élővilágát. Tipikus bibliai mellébeszélés, ha valamit nem tudnak az írók, had találják ki az olvasók, vagyis a fantáziájukra van bízva. Hidd el kedves Kérdező, ilyen alapon akár vízicsiga is lehetne, ugyanannyi a valóságalapja.
2014. febr. 9. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!