Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan állapíthatjuk meg,...

Hogyan állapíthatjuk meg, hogy melyik az igaz vallás?

Figyelt kérdés
van valami biztos módszer?
2009. dec. 7. 13:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
ehhez persze hinni kell abban, hogy "objektív igazság" létezik, és akkor a többi hazugság, jó esetben tévedés
2009. dec. 7. 15:51
 12/25 anonim ***** válasza:
Ez egy láncolat, de nincs olyan, hogy A pontból (ismeretlen B pontig (ismert) más pontokon áthaladva lehet eljutni és az a legtisztább, ami ezeken keresztül leszűrődött.Mert akkor a jt se a "legjobb" mert pl. utána jött a hitgyüli, de már az se az "igazi", mert megalakult a "Jézus követői" társulat /asszem nincs ilyen csak példának hoztam/. Mindegyikből az ismeret felé kell haladni, úgy hogy megismerjük azokat.
2009. dec. 7. 15:56
 13/25 A kérdező kommentje:
tehát szerintetek ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, melyik az eredeti "pénz", az összes hamisítványt meg kell ismernem?
2009. dec. 7. 15:58
 14/25 anonim ***** válasza:
nem:) arra kell rájönni, hogy a "hamisítványok" egésze teszi ki az eredetit.
2009. dec. 7. 15:59
 15/25 A kérdező kommentje:
ezt szerintem minden rendőr megcáfolná. legfeljebb minden hamisítványban található valami az eredetivel megeggyező.
2009. dec. 7. 16:03
 16/25 anonim ***** válasza:
ha a konkrét pénzt veszed akkor igen, valóban. De most a vallás a tma , nem? ;)
2009. dec. 7. 16:11
 17/25 A kérdező kommentje:
igen, én is arról beszélek.
2009. dec. 7. 16:15
 18/25 anonim ***** válasza:

Az elektron részecske, vagy hullám? a pohár félig teli van, vagy félig üres? barack Obama az USA 44. elnöke, vagy George Washington az első?

Azaz: két dolog közül nem feltétlenül csak az egyik igaz.

2009. dec. 7. 16:16
 19/25 anonim ***** válasza:
de jót írtál 16:16os! így van! és abból van a baj, hogy az egyik szerint a zöld, az csakis zöld, a másik szerint meg a sárga plusz kék keveréke. Pedig ugyanaz:) jó, elgondolkodtam:)
2009. dec. 7. 16:20
 20/25 A kérdező kommentje:
ez hogyan vonazkozik a vallásokra? akkor szerintetek teljesen mindegy, milyen valláshoz tartozunk?
2009. dec. 7. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!