Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mai fiatalok miért nem...

A mai fiatalok miért nem hisznek Istenben és miért nem vallásosak sokan? Ez valami divat?

Figyelt kérdés
2009. dec. 7. 12:44
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
62%
kedves 13.40 ez igazán becsülendő. de te is láthatod, hogy jogos a kérdező kérdése. lehet, hogy téged is elítélnek ezért a nézetedért, akár az osztálytársaid is. de helyesen mi nem embereknek, hanem Istennek akarunk megfelelni.
2009. dec. 7. 13:44
 12/32 anonim ***** válasza:
Én vallásos vagyok, de nem keresztény, és nem divatból, hanem saját döntés alapján. A családomban senki nem hívő.
2009. dec. 7. 13:58
 13/32 anonim ***** válasza:
66%

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

14:07-es válasz.

Nem pontosan ide passzol, de rávilágít a dolog lényegi oldalára.

Röviden talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy akik _észreveszik_ a _nyilvánvaló ellentmondásokat_, amiket a hívők pusztán "Isten dolga" alapon elfogadnak, azok nem lesznek vallásosak, lévén nem tudják megtagadni a gondolkodást.

És ez egy jó dolog.

2009. dec. 7. 14:10
 14/32 anonim ***** válasza:
56%

Én nem vagyok vallásos, soha nem vittek szüleim templomba misére, egy imát sem tudok, és nem is hiányzik. Amikor 12 voltam, komolyan gondolkodtam azon, hogy miért hisznek az emberek, és miben. Eljártam templomba, voltam hittanon, de semmi érdekeset és értelmeset nem láttam benne. Nem hiszek Istenben vagy valami felsőbbrendű lényben, én magamban hiszek, és abban, hogy nem Isten, hanem én alakítom a sorsomat. Azt mondják, mindenki a maga sorsának a kovácsa, és ebben hiszek, és ez már így is marad. Ha a gyerekeim majd szeretnének vallásosak lenni, lehetnek felőlem, nem akadályozom meg benne őket, sőt, szívesen segítem is, de én nem fogom ráerőltetni. Sok embert ismerek, akinek kín volt állandóan templomba járni a szülőkkel, állandóan panaszkodtak, és egyáltalán nem hittek Istenben.

Akármilyen vallásról is beszélünk, mindenkinek szívügye, hogy Istenben, Allahban hisz, vagy akiben akar, engem nem zavar, nem ítélek el ezért senkit sem, de én köszönöm, megvagyok nélküle, magamban hiszek.

Bár azt kicsit dúrvának tartom, amikor a rákos gyereket a szülők nem kezeltetik, mert Isten úgyis meggyógyítja, ha akarja, vagy hogy nem kapja meg a gyerek az alap oltásokat, mert Isten megvédi. Ez azért túlzás, a gyereket azért nem kell hagyni meghalni :S

Legyetek vallásosak, van akinek az ad erőt, én is hiszek valamiben, önmagamban, nekem ez ad erőt. Ennek a divathoz egyébként semmi köze.

20/L

2009. dec. 7. 14:33
 15/32 anonim ***** válasza:
37%

Valahogy úgy van,ahogy az előző írta:hogy higyjenek,ha nem adta át nekik senki se a tudást?

Azt azért megjegyzem,hogy aki panaszkodik arra,hogy hetente egy órát templomba el kellett tölteni a szüleivel és milyen szörnyű volt,az elég képmutató.Ennyit a szeretteim kedvéért még féllábon is,akárhol.(Egyébként boltba sorban állni,orvosi rendelőben ücsörögni sokkal szörnyűbb)

2009. dec. 7. 15:21
 16/32 anonim ***** válasza:
58%
az lehet, hogy "mindenki a saját maga szerencséjének a kovácsa", de ez még egyáltalán nem zárja ki Isten létezését.
2009. dec. 7. 16:01
 17/32 anonim ***** válasza:
62%

16 éves fiú vagyok,és nem hiszek Istenben.Megmondom miért nem: Semmi bizonyíték arra,hogy Isten létezett volna. Mi a bizonyiték? Talán az,hogy valaki megírt 2000 évvel ezelőtt egy könyvet? és abba használta ezeket a szavakat,hogy Ádám és Éva meg a többiek..Ugyanolyan az egész mint egy regény.Meg a másik oldala..talán ha nem lenne ekkora felhajtás mindenhol,hogy valami elmebeteg kitalálja,hogy látta az éjszaka Istent..aztán másnap 5 ezer ujság erről ír..közbe semmi bizonyítéka sincs rá.Jah igen és a világon több Isten létezik..valaki ebbe hisz valaki abba. De könyörgöm ha legalább egybe hinne mindenki ,akkor több értelme lenne a dolognak.

Meg az egésznek semmi értelme sincs..Igaza volt annak az embernek aki elítélte a templomi szertartásokat.Mert egyáltalán nem ugy festi alá az egészet.És most lehet,hogy aki hisz Istenben,az le fog hordani,és le fog pontozni.Tegye csak,szíve joga.És a mai fiatalokat teljesen megértem,az én szemszögem is egy tinédzserre vall,mert az is vagyok.

2009. dec. 7. 17:06
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Jah és még valami..sok jónak vélt pap,sok jónak vélt református lelkésznő,aki kiforgatja a másiknak a pénzét,aztán másnap a templomba prédikál..ennyit erről
2009. dec. 7. 17:08
 19/32 anonim ***** válasza:
83%

Én speckó, elmondatom magamról, hogy nem tudom mit higgyek. A tudomány és a többiek elég sok olyan dolgot bizonyított már, amit egyértelműnek találok. Igen, csodák előfordulhatnak, de nem azért mert isten szeret minket és Jézust küldte, izébigyó satöbbi, hanem Mert, és PONT. Viszont, igen az ilyenek mint ősrobbanás, meg az előtte lévő apró cucc ami felrobbant mitől volt és mitől robbant.. az egy jó kérdés.. viszont nem hinném, hogy bármilyen "felsőbb" erő hatására volnának

és szerintem sem, semmi köze a divathoz ennek

16/F

2009. dec. 7. 17:26
 20/32 anonim ***** válasza:
15%

16 éves vagyok, és HISZEK ISTENBEN.

Ez a sátán műve, hogy sokan nem hisznek. És asszem, hogy divat is. Lenézik azt, aki templomba jár, vagy hisz.

2009. dec. 7. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!