Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem engedik a szuleim hogy...

Nem engedik a szuleim hogy kendot hordjak. Most mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

15 éves láy vagyok,muszlim már 4 éve,nemrégen mondtam meg az anyukámnak,apunak még nem,mivel elváltak.Anyu mindent elfogadott,de kendot hordani azt nem enged,mivel kisvárosban lakunk,és azt mondja hogy szeptemberben megyek gimibe és nem fogja elrontani a kozosségi életemet azzal hogy megengedi a kendot.Úgy gondolja hogy atrocitások fognak érni,kikozosítenek,és ezért nem hordhatok kendot.Majd ha nagykorú leszek.:(

MÉRT NEM DONTHETEM EL ÉN?AZ ÉN DONTÉSEM.Elég eros a hitem ahhoz hogy átlépjek azokon akik ez miatt kozosítenének ki stb.Akkor meg miért nem engendi?Számomra ez nem megnehezítené,hanem végre megkonnyítené,szabaddá tenné a lelkemet,már 4 éve várok,már nem tudok tobbet várni.

Kérlek segítsetek,volt már valaki az én helyemben?Hogy odlotta meg?

HELP.

2014. febr. 6. 10:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Senki nem tilthatja meg a kendő hordását, mert ha igen, korlátoznak a jogaidban. A kendő nem szimpla vallási jelkép hanem erkölcsös öltözet egyik része, ezért van az apácáknak is stb stb stb. NEM TILTHATJÁK MEG. Milyen alapon, milyen törvény alapján? Mondd nekik hogy idézzék a paragrafust. Vallászsabadság van, ez messze erőteljesebb, mint egy alsómezőpusztatatárszentkereszti iskolai házirend (van ahol ezzel próbálnak érvelni - de pl az a lány megfelel az erkölcsöknek, akinek a fél melle kilátszik....) ... Ezt is lehet említeni. Aki meg lenéz, tegye csak, nem fonto, az már az ő primitívsége, eszedbe ne jusson neki megfelelni. És miért adsz azok véleményére, akiket még nem ismersz? ... Nemár. Nem ők fogják élni a te életed.

És miért kérdezed meg itt, miért nem muszlimák között kérdezed meg?.... Itt a többség nem muzulmán, nem tudnak megfelelő választ adni kivéve a pár érintettet és toleráns válaszolókat.

Köszönöm és abszolút nem sértegetni szántam senkit.

2014. febr. 7. 15:42
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem muszáj ott perre menni... elég ha elhinted, hogy nagy médiahangot fogsz ennek adni...felkeresel tv-t, újságokat, interneten leírod, manapság ugranak az ilyesmire :) Ez pedig rendkívül kellemetlen lenne az iskolának...

De egyébként is legyél már pozitívabb. Bizonyára nem lesz ebből semmi gond. Nem a középkorban élünk, az emberek olyan sokfélék és egyre elfogadóbbak. Ha azt elfogadják a diáktársai és a tanárai, aki vastagon kihúzza feketével a szemét, a körmeit, meg szöges bakancsban jár papagájszínű hajjal, akkor egy szolid, kendős lányt miért ne? :D

2014. febr. 7. 16:16
 23/29 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszokat.:D

Igazatok van,az én életem.Viszont azért nem kérdezem meg muszlimák kozott mert nincs egy sem a kornyezetmben vagy elérheto kozelben.:D

Nagyon koszonom hogy válaszoltatok.

2014. febr. 8. 19:03
 24/29 anonim ***** válasza:
74%

Assalamu ‘alaykum!

Én 1 éva vagyok muszlima. Én most szeretnék kendőt

2014. ápr. 12. 18:18
 25/29 anonim ***** válasza:
74%
hordani, és én is hasonló helyzetben vagyok sajnos.
2014. ápr. 12. 18:20
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem muszlim férjem van. Az o országában az emberek 99%-a muszlim. Az országot egyébként nagyban meghatározza a vallás. Sok videót néztunk pl. eskuvoit és saját szememmel láttam, hogy nem minden no hord kendot. Konkrétan náluk a rokonság egyik fele semmilyet nem hordott, a másik fele meg hijab-ot. Senki sem szólta meg a kendo nélkuli noket. Egyébként a kendo lényege az lenne, hogy viselojének egyfajta védelmet nyújtson pl. a férfiakkal szemben. Egy muszlim országban kendovel pont nem lennél feltuno, míg itthon az ellenkezojét váltanád ki, pont hogy a figyelem kozéppontjában lennél. Én azt javasolnám, hogy próbálj meg úgy oltozkodni, hogy ízlésesen, de nem kihívóan.

Az atrocitásokról annyit, hogy nem biztos, hogy olyan nyíltan kapnál mint azt gondolod. Persze sokan lennének aki egybol a gyerekrabló és noket fogvatartó férfiakról beszélnének vagy a szaudi világ sajátos szokásairól, de ez még talán a jobbik eset, mert lehet egyfajta aggódásból is ilyet mondani. Másik, ha a tanár a hátad mogott beszél ki és a hozzáállása a tanulmányaidhoz is olyan lenne. Gondolok itt arra, hogy nem enged javítani, vagy "szívat" mindenben. Ilyenkor hiába fordulsz az igazgatóhoz, konnyen be lehet magyarázni, hogy nem is úgy torténtek a dolgok.

2014. ápr. 12. 20:28
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló vagyok, ajánlom ezt a blogot:

[link]

2014. ápr. 12. 20:55
 28/29 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Tudom hogy a kérdés régi,de leírom azóta mi tortént,hátha még érdekel valakit.:D

Irtam anyunak egy levelet a kendovel kapcsolatban,de nem tért jobb belátásra,így szemtol szembe megmondtam neki hogy nem az o dontése és hordani fogom szeptembertol.

Koszonom a sok hasznos választ,sokat segítettetek.

KOSZONOM.

2014. aug. 15. 06:57
 29/29 anonim válasza:

Szerintem ezt hanyagolni kéne.

A vallás NEM egy normális dolog, legyen az bármilyen vallás.

A vallások károsak és rossz hatással vannak az emberekre.

febr. 29. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!