Nem engedik a szuleim hogy kendot hordjak. Most mit csináljak?
Sziasztok!
15 éves láy vagyok,muszlim már 4 éve,nemrégen mondtam meg az anyukámnak,apunak még nem,mivel elváltak.Anyu mindent elfogadott,de kendot hordani azt nem enged,mivel kisvárosban lakunk,és azt mondja hogy szeptemberben megyek gimibe és nem fogja elrontani a kozosségi életemet azzal hogy megengedi a kendot.Úgy gondolja hogy atrocitások fognak érni,kikozosítenek,és ezért nem hordhatok kendot.Majd ha nagykorú leszek.:(
MÉRT NEM DONTHETEM EL ÉN?AZ ÉN DONTÉSEM.Elég eros a hitem ahhoz hogy átlépjek azokon akik ez miatt kozosítenének ki stb.Akkor meg miért nem engendi?Számomra ez nem megnehezítené,hanem végre megkonnyítené,szabaddá tenné a lelkemet,már 4 éve várok,már nem tudok tobbet várni.
Kérlek segítsetek,volt már valaki az én helyemben?Hogy odlotta meg?
HELP.
Nagyon szépen koszonom a válaszokat,KIVÉVE az utolsóét,ezzel ne haragudj nem tudok mit kezdeni.Vagy kotekedni akarsz vagy nagyon tudatlan vagy,nem tudom,de nem is érdekel egy ilyen hozzászólás után.
Hát igen o is megkérdezte hogy mire kell nekem a kendo,én mondtam neki,hogy mert ezt írja elo a vallás és hogy jól érzem magam benne,de azt mondta nem tudhatom amíg nem hordtam és hogy ez egy apróság és simán ki lehet hagyni.Én enm így érzem.Kérlek írjatok meggyozo érveket,hogy miért kell ezt hordaniuk a muszlim noknek,amivel meg tudnám gyozni ot,mert az érzéseimet nem tudom szavakba onteni.:)
Igazából,o is mondja hogy ha Pesten laknánk akkor nem lenne a kendovel semmi baja,mert ott ez már-már normálisnak számít,de a mi kis kozosségukben szerinte én lenné a gimi kulonce akivel senki nem barátkozna.De nekem az igazi barátaim ismernek és ugy szeretnek ahogy.Én ezért nem aggódom.
Kérlek írnátok olyan érveket hogy miért kell a kendo amivel ot is meg tudom gyozni?
És koszonom az eddigi értelmes válaszokat.:)
Miért lettél muszlim? Ahogy ératelmezem az írásodat, a szüleid nem azok. Hogyan pattan ki egy 11 éves lány fejéből, h muszlim akar lenni? Főleg egy nőnek, fiatal lánynak. Erre válaszolnál kérlek, mert veszettül kíváncsi vagyok rá.
Nálunk, Németországban nagyon sok a kendős nő, és már meg sem nézik őket az utcán.
- Vannak, akik kendőt hordanak, és közben félrekefélnek.
- Vannak, akik festik magukat, csinosan öltözködnek, nincs kendőjük, de mégis tartják a ramadant, és minden nap imádkoznak, adakoznak, 23 évesen még szüzek, és igazul hisznek ebben az egészben.
Nekem megvan a véleményem az összes vallásról, de ezt most nem fejtem ki. A lényeg bizonyára midnegyikben a szeretet. A SZERETET. Szóval nem a kendőtől leszel jó vagy jobb muszlim.
Amúgy a kérdésedre a tipp, hogy mivel győzd meg anyudat. Szerintem azért hordanak a nők kendőt, mert ezekben a többnyire arab társadalmakban iszonyat magas a férfiak libidója, és a nők így próbálják eltakarani, megvédeni magukat tőlük. És a férfiak erős birtoklási vágya is közrejátszik, nem akarják kitenni a nejüket, lányukat más disznó férfi szemeinek se, gondolatainak se. ÉS MÉG MIELŐTT A KORÁNRA HIVATKOZNÁL: a koránt is emberek írták, és valahol kell logikus magyarázata legyen, h miért úgy találták ki, h eltakarják a nőket. szerintem ez az igazi ok.
Szóval mondd ezt anyudnak. nem akarod, h a nőiességedet lássák benned, azt akarod, h a lelkedet lássák, a személyedet. bla bla.
és akkor leírod, h mi ez a muszlim-mánia? köszi
Az iszlám érveivel nem fogsz tudni meggyőzni egy nem-muszlimot (gyakran muszlimot sem :D) Előírás és kész. A Mindenható jobban tudja. Meztelennek érzed magad nélküle. stb.
Ahogy korábban is írtam, én ezért közelítenék "normális" ember szemszögéből a problémához:
- nem a külső számít, és ha mégis ez alapján ítélnek meg, akkor azokkal nem kell törődni
- ha különcnek fogsz tűnni, akkor már ezzel is kiemlekdsz a többiek közül, jobban emlékezni fognak rád, ez valamilyen szinten protekció
- olyan ember benyomását fogod kelteni, aki vállalja elveit széllel szemben is, ami tiszteletet kelt értelmesebb emberekben.
Olyan ez, mint egy állásinterjú :) Anyukád kérdéseit próbáld pozitívan visszadobni, és insha'Allah elfogadja a döntésed.
De alapvetően mégis arról kéne szólni a vitátoknak, hogy már öntudatra ébredt kamasz vagy, lassan felnőtt nő, és tisztában vagy a döntéseid kockázatával, vagy ha nem is, akkor is vállalod a következményeit, mert jelenleg ez a legfontosabb neked.
Koszonom a válaszokat!Természetesen tudom hogy miért szeretnék kendot hordani,de anyukámnak nem elég az amit belul érzek,ezért kértem valami jobb indokot,koszonom.
Ez nem muszlim-mánia,én igazhitu muszlim vagyok.
Nagyon régóta érdekelt már az iszlám hit,az arab világ,ne krédezzétek honnan vettem tudomást arrol 9 évesen-mert ekkro kezdtem el kutatni-hogy van olyan hogy iszlám,de tudtam,és egyre joban tetszett.1 év után kezdtem a magaménak érezni a hitet,Allah-ot,amiben hisznek.Református családban nottem fel,igaz nem olyan nagyon valásosban,de azért el el jártunk néha templomba,de én soha nem éreztem uyg,már 6 évesen sem hogy igaz lenne amit a Biblia ír.Ezért ahogy telt az ido és 11 éves lettem,egyszer csak ráébredtem hogy én bizony már nem vagyok keresztény,hanem muszlim,mert átgondoltam magamban,és ugy éreztem hogy megtaláltam a békémet a megynugvásomat.Sokan csufoltak az iskolában ebben az idoben,de azzal hogy rátaláltam Allahra meg tudtam vele birkozni,már nem voltam szomorú,és sikerult figyelmen kívul hagynom a csufolókat.Allah segített nekem hogy megnyugvást találjak,persze ebben a szuleimnek is nagyon nagy része volt,de szerintem nem juottam volna tul ezen iylen gyorsan Allah nélkul.11 évesen még nem éreztem magam késznek a kendore,ugy éreztem hogy jajj mi lesz velem nyáron,meleg lesz,nyáron nem fogom hordani stb.Nem voltam még kész rá.De ebben az évben jott el az elhivatottság,és ero hogy elmondjam a szuleimnek,és a vágy a kendore.
Hát ez az én torténetem.
Elég sokan hordanak mindenféle fejfedőket, kendőket divatból is a mai tinik között...nekem is volt anno egy olyan hajpántom, ami takarta az egész fejem...szerintem simán be lehet építeni a divatba valami ilyesmit...a lényeg végülis az, hogy eltakard a fejed, szerintem mindegy, hogy mivel, bár én nem értek hozzá....de ha mindegy, akkor keress olyasmit, amit egyébként is hordanak lányok divatból...és azzal anyudnak nem lehet semmi baja
másik megoldás: beteszed a táskádba, kilépsz a házból, és előveszed :D anyud már nem látja
Koszonom az eddigi válaszokat.Hát igen,viszont ha gimibe megyek és esetlegesen gondom akad a tanárokkal a kendom miatt,akkor fog kelleni anyukám támogatása,és nem is szeretném ot becsapni.De majd beszélek vele még eygszer.
Nyugodtan írhattok még érveket.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!