Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » (Mt.7:15) "Őrizkedjetek pedig...

(Mt.7:15) "Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól akik juhoknak ruhájában jönnek hozzátok de belül ragadozó farkasok. " Igaz?

Figyelt kérdés

Kik azok akik naponta megállítanak mosolyogva az utcán, az aluljárókban,buszmegállokban stb.? Kik azok akik mosolyogva becsőngetnek lakásainkba és prófétálják az utolsó időket?

Kik azok akik már párszor mellélőttek ami az évszámokat illeti?

Juhok ők,vagy farkasok?

Melyik egyház áll legközelebb a hamis prófétához?

Mindegyikről lehet mondani jót is rosszat is,de az egész közül melyik illik legjobban a fenti igehez?

2014. febr. 6. 05:30
1 2 3
 11/21 sandor76 ***** válasza:

A hatterben levo legnagyobb hatalom ami Isten ellen van maga satan.

Mindenkeppen allitja a maga hazugsagat,hogy o jobb uralkodo.

Ehhez felrevezeti az egesz lakott foldet,mindeggy,hogy politikai, egyhazi,kereskedelmi,vagy barmi mas emberi helytelen hajlamot hasznal fel.

Ha eggy embert kernel szamon,azt sem tudna megmondani mit miert tesz.

De ha ez az ember egy csoporthoz tartozik,eggyutt mar rogton a helytelenseget elnyomast surgetik,aminek a mozgatoja a hatterben satan.

A baj sokan nem ismerik fel,vagy el,hogy letezik.

Vizsgald meg melyik szervezetnek mi a celja es hogyan eri ezt el.

2014. febr. 6. 11:15
 12/21 anonim ***** válasza:

"Mosolyogva megállítanak az utcán."

Amit leírtál kedves kérdező, az nem azt jelenti, hogy azok a "farkasok" akik Jézus munkáját végzik.

Hanem azok akik Jézus tanítása ellen tanítanak, vagy példája ellen tanítanak.

Nem attól lesz valaki "farkas", aki odamegy, hanem attól, hogy mit tanít.

S nem a vezetőink parancsolták, hanem a bibliában Jézus parancsolja mindenkinek aki azt vallja, hogy Jézus követője.

Nem kellene már aljasságokat terjeszteni.

a Tanuk a saját szemükkel győződtek meg arról, hogy a bibliában Jézus mit tanít, és mit parancsol, nem más embereknek kell szót fogadni hanem Jézusnak

Az pedig, hogy vannak kinevezett felvigyázók a gyülekezetekben, na az első században is voltak, De nekik a nyáj szellemi jólétére kell ügyelniük, mert számadással tartoznak Istennek minden egyes juhról.

Ők nekik példamutatással kell lenniük, ahogy az írás mondja, és nem hatalmaskodhatnak a nyáj felett, és nem mehetnek messzebb mint ami írva van.

(1Péter 5:1-3) 5 A köztetek levő véneket azért így buzdítom, mert vén vagyok én is, akárcsak ők, és a Krisztus szenvedéseinek tanúja, igen, a kinyilatkozandó dicsőség részese: 2 terelgessétek az Isten gondjaitokra bízott nyáját, nem kényszerűségből, hanem önként; nem is tisztességtelen nyereség szeretetéből, hanem buzgó készséggel; 3 nem is úgy, hogy hatalmaskodtok azokon, akik Isten öröksége, hanem úgy, hogy példaképeivé váltok a nyájnak.

Nekik példaként elől járva kell végezniük a feladatokat, amiket rábíztak, fáradhatatlanul.

S közben a családjaikról gondot viselnek minden téren, hogy ott is hó példát mutassanak a juhoknak.

Mert aki a saját háznépét nem tudja vezetni, hogyan visel gondot Isten nyájára.

S aki nem felel meg az írásoknak azt a pásztort elmozdítják a helyéről.

Úgy hogy ez már nem is tudom hanyadik hazugság a Tanúkról a mai napon. :(

2014. febr. 6. 12:25
 13/21 anonim ***** válasza:

"juhoknak ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok." Ebben benne van a rossz szándék. Nem az igazság továbbadása és a példás élet a céljuk, hanem az, hogy minél több embert megvezessenek és lehetőleg meggazdagodjanak belőlük. Szóval én ezt nem húznám rá olyan emberekre, akik nem az "igaz vallást" hirdetik, de legbelül meg vannak győződve az igazukról. Tehát jóindulatúak, csak tévednek. Ez a nem mindegy. Van, hogy akaratán kívül lesz valaki hamis próféta... és később lehet, hogy rájön erre, de lehet, hogy soha.

A másik meg, hogy nem tudhatjuk biztosra, hogy melyik vallásnak is van igaza... talán (sőt, biztosan) nincs is olyan vallás, amelyik 100%-osan igaz lenne. A hitünk dönt arról, hogy hova csatlakozunk.

2014. febr. 6. 17:39
 14/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kezdeném azzal,hogy minden vallásnak van takargatni valója,ez a biztos.

Azt hiszem mindenki egyetért azzal,hogy a vallásokat emberek hozták létre.

Nem Isten,nem Jézus,nem próféták vagy apostolok hanem emberek. Emberek akik valamit kiragadtak a Bibliából és abból vallást alapítottak.

Jézus halálával elindult egy hullám ami már napjainkban szinte hurikánná alakult,és erről a Biblia is ír;

"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert."(Mt.10:34)

Vagy...

"Gondoljátok-é, hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön? Nem, mondom néktek; sőt inkább meghasonlást."(Luk.12:53)

Meghasonlást...és ez van ma!

Van itt egy érdekes ige a Példabeszédekből;

"Az erőszakos ember elhiteti az ő felebarátját, és nem jó úton viszi őt."(Pél.16:29)

Na most visszatérek a kérdés lényegére,kik azok napjainkban akik erőszakoskodnak?

Kik azok akiket kidobsz az ajtón és visszajön az "ablakon"?

Sajnos vannak ilyenek...

És most terítsük ki a kártyákat!

Mi az Őrtorony célja?

Voltak e hamis próféciái az Őrtoronynak?(Russel,Rutheford)csak kettőt említek.

Persze erről a tanúk nem akarnak tudni,vagy akarnának tudni csak nincs senki aki elmondja nekik..

Itt van egy részlet a hazugságokból;

"A történelem bizonyítja, hogy Russell egyetlen próféciája sem következett be 1914-re, és röviddel az azt követő évekre vonatkozóan. Bármiféle feltételezés, hogy Russelnek igaza volt, egyszerűen nevetséges. Megjövendölte például, hogy 1914-ben eljön Armageddon, és az összes intézmény — mind polgári mind vallási — elpusztul a Föld színén, ami természetesen nem következett be.

Később más dátumokat tűztek ki, és újabb jóslatokba bocsátkoztak. 1918 például annak volt az ideje, hogy Isten elpusztítsa az összes vallást, annak minden (több milliónyi) tagjával együtt Miután ez nem következett be, a társulat azt tanította a tagságának, hogy a prófécia szerint, csak Babilonnak kellett leomlania abban az évben

Azonban 1919-ben a Társulat még mindig azt tanította a kiadványaiban, hogy az idők vége 1799-ben kezdődött el, hogy Jézus második eljövetele (láthatatlan jelenléte) 1874-ben és hogy Ábrahámnak birtokba kell vennie a megígért örökségét 1925-ben 1920-ban a Társulat egy hatalmas kampányba fogott: hirdetve, hogy „A most élő emberek közül milliók sohasem halnak meg!”, 1925-öt jelölve meg, mint véget Ezek a dátumok egytől egyik tévesnek bizonyultak, és a Társulat elhagyta őket később. Most úgy tekintik őket, mint amelyeknek semmi prófétai jelentőségük nem volt.

A Társulat szintén tanította, hogy Isten tervezte a gízai Nagy Piramist, amely szimbolikus/jelképes tanításai “pontos összhangban vannak a Bibliával.... ‘A Kő(be vésett) Biblia.’” 1928 utolsó hónapjaiban azonban a Társulat azt mondta, hogy a piramis “Sátán Bibliája és nem Isten kőtanúja”- majd évekkel később úgy azonosították, mint “a démonizmus emlékműve.”

Nos...döntse el mindenki,hogy hamis próféta az Őrtorony Társulat vagy sem...

2014. febr. 6. 19:25
 15/21 anonim ***** válasza:

Idefigyelj Kedves Kérdező.

Az állításaidat minden hónapban újra és újra feldobja valaki a kérdésében, s a 120 éves lerágott csontot dobálgatja, amit már évekkel ezelőtt megírtunk is kiigazítottunk, de egyesek még mindig 2014. helyett 1900-as évekkel vannak elfoglalva.

Soha nem sumákoltunk el semmit, mert bevallottuk a tévedéseket, és helyre igazítottuk, ahogy az apostolok is tették, amikor nem értettek valamit egyből.

S Jehova Tanúi semmit nem takargatnak, mert mindent nyilvánosan teszünk az emberek szeme előtt.S a hibákat pedig mint említettük helyre hozzuk, mert egy ember ha téved ez a legtisztességesebb dolog:

Beismerni, és változtatni.

Kérdés:

Ezt minden felekezetről vagy egyházról eltudod mondani?

Mert ha nem akkor miért csak a Tanúkat pellengérezed ki.

Nekünk amúgy sem volt a félreértéseken kívül világméretű botrányaink semmilyen téren, mint némelyeknek, még is gigantikus méretekben úgy állítod be, mint ha egy alattomos aljas semmire kellő hazug, és gyilkos emberek lennénk.

A TAKARGATNI VALÓRÓL PEDIG BESZÉLHETNÉNK.

S nem vagyok erőszakos, sosem voltam az. A munkát pedig amit Jézus parancsolt addig fogom végezni, amíg Ő azt nem mondja, hogy itt a vége, és elhiheted hamarosan vége.

Ha Jézus munkája erőszakosságra utal, akkor Őt magát támadd, hogy miért talált ki ilyet és Ő maga is miért csinált ilyeneket a Tanítványaival együtt, és miért utalt az utolsó napokban zajló próféciákban is Erre?

Úgy hogy veszekedjél Jézussal, és olvassál be neki,

A szolgáit pedig nem kell rossz színben feltüntetni, mindössze parancsot teljesítenek.

Egyébként pedig addig örülj amíg ez a munka még zajlik....

2014. febr. 6. 20:24
 16/21 anonim ***** válasza:

Kérdezö, ha az igazságot akarod megtudni, keresd ki a Bibliádból és gyözödj meg a saját szemeddel arról mint mond a Biblia.

Nézd a tanuk ezen az oldalon is, kint is megmutatják neked, ha téged az érdekel a saját Bibliádból milyen a Biblia üzenete minden ember számára.

Ne foglalkozz kérlek Ruszellal, meg az emberekkel, fogadd el a Biblia tanítását.

Ezt teszik a tanúk is. Állandóan kutatják mit ír a BIblia. Nézd, ti maradtok a betanult dogmáitoknál, harcoltok érte az utolsó csepp véretekig.

Mi ha a harcotok teljesen fölöslegesnek fog nyilvánulni?

Biztos vagy benne, hogy éppen nem-e téged csapnak be a báránybörbe bújt farkasok?

Akik tanítják a szószerinti tüzes poklot? Nem engedik hogy gondolkodjatok? El kell kötelezöen fogadnotok a dogmáikat?

Olvastad már valamikor a Bibliádban, hogy Jézus Krisztus mit jövendölt meg az utolsó napokkal kapcsolatban? Igazán olvastad? Elhiszed? A TE életedröl van szó.....

2014. febr. 6. 20:27
 17/21 A kérdező kommentje:

Nos kedveseim!

Tudjátok,hogy miért írtam le mindezt?

Azért mert az egyik testvéretek azt mondta,hogy a Jehova tanúi 120 éve hirdetik az igazságot...és ez itt történt a gyakorin,nyugodtan utána lehet nézni biztos vagyok benne,hogy megtaláljátok.

Ha 120 éve hirdetitek az igazságot akkor az is hozzátartózik az igazsághoz amit én leírtam.

Szóval,ne legyetek megsértődve ha néha valaki eszetekbe juttatja,hogy honnan is indultatok el.

Nem a tiétek az igazi...ne tápláljatok hiú reményeket....már nem egyszer történik meg az,hogy az egyik szavatok ellent mond a másikkal.

Bocsánat..de ezt muszály volt megtennem.

2014. febr. 6. 21:42
 18/21 A kérdező kommentje:

És kedves grkaty én olvasom a Bibliát,és nem csak olvasom hanem próbálom megérteni a saját elmém szerint.

Ebben aszt hiszem különbözünk..(ezt csak úgy megjegyeztem).

Tudod,az a Biblia amit te ma a kezedben fogsz és ellenem fordítasz megélte az évszázadok viharát,és mégis ott van a kezedben.

Mocskoljátok a kereszténységet, mitöbb Sátán szolgáinak nevezitek,hitehagyottnak nevezitek,mindent megtesztek,hogy minél többen csatlakozzanak a szervezethez. Viszont egyvalamiről megfeledkeztek...

Ha nem lett volna az a "Sátáni kereszténység" akkor most hol lenne az a megcsonkitott bibliátok?

Legalább most az egyszer legyen valaki őszinte közületek és lássa be az igazságot.

Légy annyira gerinces,és állj meg Isten előtt őszintén...

Az a Biblia amit ti tönkre tettetek annyi mindent megélt már,de még mindig itt van. Szerinted ez véletlen?

Elég ha csak ezen az egy dolgon elmélkedsz egy kicsit el... :)

Légy okos..

2014. febr. 6. 21:58
 19/21 anonim ***** válasza:

"Tönkre tettük"

Nem, nem tettük tönkre, mert amikor még nem volt kész az újvilág fordítás mi is abból táplálkoztunk, amiből Te is, és sokszor még ma is használjuk forrás anyagként.

sakkor is Jehovát ismertük el Istennek és Jézust pedig a fiának, és ebben semmi nem változott.

A képzett testvérek mint már említve lett, több mint 5000 fordítást és tekercseket vizsgáltak és tanulmányoztak át engedéllyel 20 éven keresztül, mire ez a fordítás elkészült, hogy a lehető leghitelesebb fordítást kapják azok akik szeretik Istent.

A tönkre tételről meg annyit, hogy ha ez tönkre tételnek számít, hogy valamit vissza állítottak amennyire csak lehet az eredetihez hasonlóvá, akkor a többi fordítást minek neveznéd?

Hiszen ha csak a Károli fordítást is többször írták, nyomtatták át, annyira, hogy az 1800-as években még 300x benne volt Jehova neve, az 1980-as kiadásban már csak 9x, és a 2000-es kiadásban már egyáltalán nincs is benne.

alaposan utána jártunk ennek is, és mindenki támadja a Tanúkat miközben más fordításokról fogalmuk sincs mit műveltek mások

De persze nyugodtan sérelmezzed a tetteinket, azon a napon mindenki mindent meg fog tudni.

Ki tartozott Jézushoz, és ki a világhoz.

2014. febr. 6. 22:26
 20/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, amit én tudok az igazságról ezt a Károli Bibliából tudtam meg. Én és sok ezren.

Kérlek meg tudnád nekem magyarázni, hogy hogyan érted a Jézus Krisztus jövendölését az utolsó napokkal kapcsolatban? és még kérlek meg tudod magyarázni nekem a Jelenések 11:18-at mit jelent?

Fontos ez a számunkra amit Jézus jövendölt?

2014. febr. 7. 04:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!