Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akinek nem csak polgári hanem...

Akinek nem csak polgári hanem templomi esküvője is volt, mert hitte hogy ez a legerősebb kötelék, majd csak elváltak. Hogy élted meg?

Figyelt kérdés
Nem tudom miért van így de hittünk mind a ketten Istenben és hiszünk is mégis oda a házasságunk a családunk :( mit tegyek hogy megértsem ha Isten egy útra "terelt" minket a párom miért tért le róla?? :(
2014. febr. 2. 12:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Miért lett vége?
2014. febr. 2. 13:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Mert kiment dolgozni hogy jobb legyen...majd belekerült egy olyan társaságba ahol mondhatni "elirányították",azt mondja szeret de ő már többet nem tud ebben az országban élni,de nem boldog mert hallom a hangján,nagyon nem tudja mi a helyes!!De ha még imádkozni is szokott mert ismerem és mondta is hogy szokott akkor miért nem lehetünk egy család ,mi az ami közénk áll?? :( Ő nem ez az ember, ami most...hogyan lehetne visszaterelnem a jó útra??
2014. febr. 2. 13:06
 3/12 anonim ***** válasza:

Van gyereketek?

Te miért nem mész vele?

Egyik napròl a másikra változott meg?

Lehet másik nő vagy keveredhetett bajba?

2014. febr. 2. 13:16
 4/12 A kérdező kommentje:
Hogyan mehetnék mikor nem stabil munkája van,ő olyan tipusú emberré lett mint anno volt eléldegél és várja a nagy halat...így nem lehet!!Nő nincs a történetünkben inkább fél a kötöttségtől,kiment és rájött jó lesz ez így ha ő néha-néha hazajön ,hisz így élhet is ,nem szól bele senki az életébe de mégis van családja...nem így indult nagyon lelkiismeretesen dolgozott éjt nappallá téve,de azt otthagyta mert akinél most van majd jobb lesz,ahan csak ezek ám totál kifordították önmagából,már nem a család az első ahogy rég,már nemhív naponta ahogí anno már van hogy hetekig nem hív,ha meg beszélünk is pl,mint legutoljára sír a telefonba mert ő szeret csak értsem meg nem tud már ebben az országban élni,én harcoltam érte ,könyörögtem neki,mivel hívő vagyok úgy gondolom a házasságunk sem divatból volt!!!De hol az a pont hogy ha ő mégsem minket akar hogy elengedhetem,és az Úr ezt megengedi??Vagy meddig imádkozzam hogy a helyes útra visszatérjen??Ezeket én nem értem.... :(
2014. febr. 2. 13:35
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen gyerekünk van három,ezt is úgy gondoltam ha a Jó Isten megáldott minket velük,akkor már miért nem nevelhetjük együtt őket!!Nekem a család a minden!!!Nem értem miért lettünk egy útra terelve ha mégis egyedül kell maradnom 3 kicsivel?? :(
2014. febr. 2. 13:36
 6/12 anonim ***** válasza:

Attól, hogy mindketten hisztek Istenben, még kiszerethet belőled sajnos :-( Illetve rájöhet később, hogy rosszul választott és nem boldog veled. Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Sajnos az, hogy volt templomi esküvőtök, nem jelenti azt, hogy Isten most már együtt fog tartani benneteket, ha törik, ha szakad. Egy jó házasság még nagyon sok mindenen múlik.

Nekem nagyon kifogásnak hangzik ez a "szeret, de nem tud ebben az országban élni" szöveg is. Hiszen ez megoldható lenne úgy is, hogy az egész család kiköltözik, nem kell emiatt elválni. Azért hátha van még remény. Próbálj beszélni a férjeddel, mondja el, mik a problémák, mi nem tetszik neki, hátha menthető még a házasságotok.

2014. febr. 2. 17:08
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy írtál...igen nekem is nagyon kifogás gyanús ez az egész...:( valahogy úgy érzem a felelősség elől szökik,csak gondolkozom és gondolkozom és rá kell jönnöm hogy akkor kezdett minden más lenni mikor a kicsik megszülettek :( hát ha Isten is úgy látja hogy nem vagyunk egymásnak valók,menjen és éljen de azt hittem a család az olyan szent dolog :( és nálunk meg ott kezdődtek a bajok??!!érdekes de el kell fogadnom,és élnem,lépnem ha ő már így gondolja :(
2014. febr. 3. 05:55
 8/12 anonim ***** válasza:

A vallás részéhez nem értek, de ez a mondatod nagyon árulkodó:

"ő olyan tipusú emberré lett mint anno volt "

Senki felnőttet nem lehet megváltoztatni. Rengeteg nő elköveti ezt a hibát, látja ugyan, hogy kicsit ilyen, kicsit olyan a srác (mondjuk felelőtlen, agresszív, link, csapodár, iszogat, butácska, káromkodik, nem akar gyereket stb.) de mégis hozzámegy, mert "majd én megváltoztatom" A fiú meg a szerelme kedvéért megerőlteti magát, nem is színlel, hanem tényleg igyekszik változni, olyannak tűnni amilyennek a másik látni akarja, de ez sosem tart örökké.. és ekkor jön a válás. Két össze nem illő ember hiába szereti egymást, legközelebb erre jobban oda kellene figyelni, nincs olyan, hogy majd megváltozik, meg majd kinövi, egy felnőtt férfi nem kisgyerek, nem átnevelhető. :(

2014. febr. 3. 15:07
 9/12 anonim ***** válasza:

Szomorú ez a helyzet:(

Amíg itthon dolgozott, nagyon nyomorogtatok?

Vele lenne jobb élni vagy nélküle?

Milyen gyakran szoktad látni és mennyivel több pénzt keres?

A gyerekeidet szereti??? És a gyerekek mit szólnak az apjukhoz?

Hogyan lépnél, ha vége lenne ez a kapcsolat örökre?

Egy dologban biztos vagyok. Adni kell egy minimális időt.

Aztán pedig eldönteni, hogy ki mennyire bírja.

Majd megmondani őszintén a férjednek, hogy mit érzel és milyen a helyzet és te ezt nem akarod.

És erősen a döntésed mellett kell állni. Mert sírhat a férjed, de az kit érdekel, hogy te sírsz?:(

Szerinted ez jó így?

2014. febr. 3. 15:27
 10/12 kefa 2000 ***** válasza:
T.Kérdező!Az ilyen és hasonló helyzetekre szoktam mondani a következőt:Minden dolognak az értékét annak hiánya határozza meg!!!Természetesen ez arra is vonatkozik ,hogy te mit tartasz "valódi" értéknek.Minden kapcsolatban vannak nehézségek is a szépen és jón túlmenően.De ezt te is tudod.Kívülálló ként csak közhelyeket mondhatunk,de talán ezekből is kaphatsz segítséget.Ha te "igaz" úton jársz és ezt érte "bántás"azt tedd szóvá a megtestesült igazságnál és kérd az ő segítségét/ima/és az meg hallgatásra talál. Üdv.
2014. febr. 3. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!