Miért van az, hogy a gyerekek azt a vallást csinálják amit látnak a családjuktól?
Figyelt kérdés
Én pl azt láttam, hogy senki nem hisz az ilyesmiben, így én sem tudnék hinni benne! De sok gyerek ezt látja és ugyis csinálja! Ez olyan furcsa nem? Mert olyan mintha a családtagnak hinnénk, hogy kell-e vagy nem kell-e hinni!2009. dec. 6. 01:01
1/8 anonim válasza:
A gyerekek először mindenben mintát követnek, utánoznak. Nagyobb korukban aztán elkezdenek maguk is érdeklődni, mi miért van.
2/8 anonim válasza:
Így van, a gyerekek csak utánozzák a "nagyokat". De ahogy felnő valaki rájön miben hisz valójában meg miben nem. Körülöttem mindenki vakon hisz istenben, ők a nagy keresztények, hát én vagyok az egyetlen aki kilóg a sorból.
3/8 anonim válasza:
mert a gyerek családban nevelkedik és számára az a természetes, amiben felnőtt...ha kannibál faluba születtél volna, akkor neked is természetes lenne, h embert eszel...
de vannak kivételek, én pl vallásos családban nevelkedtem, meg is vagyok keresztelve, de 16 éves korom óta nem hiszek istenben...és a családom kénytelen-kelletlen, de így is elfogad
4/8 anonim válasza:
persze ez nem jelenti azt, hogy nincs Isten, vagy hogy helyesen döntöttél.
5/8 anonim válasza:
Én nem hívő családban nevelkedtem. 10 évesen megtértem, megkeresztelkedtem, most pedig lelkész vagyok.
Erre mit léptek?
6/8 A kérdező kommentje:
ez tényleg nagyon furcsa! lehet nem bíztál annyira a családodban! Én nagyon jóban vagyok velük és sztem furin is jönne ki ha hívő lennék:) nem is így neveltek nevelnek... stb
2009. dec. 6. 21:14
7/8 anonim válasza:
a teljes családom ateista (nagyszülők is) Én 14 voltam mikor elkezdtem templomba járni, 18 mikor megtértem. Ez utóbbinak már 15 éve. A szüleim nem örülnek, de elfogadnak így is.
8/8 A kérdező kommentje:
És mi által kezdtél el benne hinni? iskolában? vagy hol? (mert nekem ilyesmi a közelemben sem volt) ha nem veszed rossz néven, megkérdehzetem, hogy milyen kapcsolatban voltál a családoddal? szoros kötelék füzött hozzájuk? sok mindent megbeszéltetek? Ha nem akarsz ne válaszolj, csak kíváncsi vagyok!
2009. dec. 7. 07:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!