Mi a véleményetek Jehova tanúi szervezetének felépítéséről?
Vidiripi
"Igyekszünk válaszolni, és ami olyan, kérdezhetsz, azért nem haragszunk meg, de olyan rossz, amikor valaki csak hánytorgatózik, és aki csak a hibát keresi a szervezetben!"
Meglehet! De nem ellened vagyok még akkor sem ha azt hiszed.
"Az volt a helyzet, hogy telorol irtam, és azon nem lehet megnyitni egyszerre két oldalt, és ezért igyekeztem fejböl irni, de ugy néz ki, nem jol emlékeztem, máskor odafigyelek jobban."
Igen az velem is megesik hogy nem jól emlékszem.
"Hát ritkaság, aki ezt mondja!"
Velem ez megtörtént. S hozzám közel álló személy mondta a szemembe hogy kvázi nem vagyok normális. Ez van.
" w04 1/1 16. o. 15. bek."
Nézd amit itt bemásoltál abban a szövegben egy szó sem esik arról hogy Bibliát fordítottak volna a misszionáriusok.
A 15. kommentedben írod: "Viszont az már teljesen biztos, hogy más egyetlen szervezet sem forditott ennyi nyelvre Bibliát!!!"
A bemásolt szövegben arról van szó hogy az Őrtorony által kiadott irodalmat fordították le Tuvalu nyelvre és nem a Bibliát. De az irodalmat hogyan érthették meg Biblia nélkül?
Erős a gyanúm hogy Bibliájuk már volt Tuvalu nyelven.
"Bocsi, de nem én irtam...a 8-as válaszoló irta, de ezen ne akadj fenn, más más szemszögböl beszéltünk a témáról, de ha megnézed, neki is igaza van, mert a Tanúktól kaphatsz ingyen kiadványokat, még könyveket is, más vallások nem nagyon osztogatnak ilyen drága, szines kiadványokat, könyveket ingyen, vagyis ingyen tanitják az embereket, ebben a megvilágitásban ki lehet emelni, hogy INGYEN!"
Igen elnéztem a dolgot azt a 8-as válaszoló írta.
Nézd van különbség a között hogy fizetsz az oktatásért vagy fizetsz a "tankönyvért" amiből tanulsz.
Az hogy az őrtorony ennyi kiadványt nyomtat és ezt ingyen adja az nem jelenti azt hogy ez egyenlő lenne az oktatással. Mert teszem azt elmegyek egy királyságterembe és kérek egy kiadványt. Megkapom! Elolvasom de ez még nem jelenti azt hogy oktatásban részesültem. Némi információhoz jutottam de ez önmagában még édeskevés.
A bibliai összefüggések nélkül még lehet hogy az alap dolgokat sem értené meg egy laikus. Sőt az is lehet hogy a kiadvány amit kapok egy idő után már nem is lesz aktuális vagy nem lesz benne minden aktuális.
"Idővel megjelent az Örökké élhetsz Paradicsomban a földön című könyv tuvalu nyelven."
Mert ez könyv pl. "elavult" információkat tartalmaz. De ha az embernek van egy 66 könyvből álló Bibliája és vigyáz rá akkor az egész életében kitarthat és nem avul el.
S egy arra képes ember tudja belőle tanítani. Még akkor is ha semmilyen más irodalom nem áll rendelkezésre. Azért mert a Bibliában minden benne van ami kell.
Emberek írták de nem ember a szerzője. Tehát maga az oktatás az ingyenes. A legtöbb háztartás rendelkezik Bibliával. De ha nem akkor manapság már könnyen hozzá jut az ember vesz egyet és kész. S abból már tud tanulni.
Kedves vidipiri!
A folyoirat, amit bemásoltam, azt akartam kiemelni belöle, hogy volt olyan nyelv, amelyen nem volt szotár sem, és szojegyzéket kellett elsöként késziteni azon a nyelven.
A "Paradicsom" könyvröl annyit hogy ez a folyoirat 10 éve jelent meg, és valamikor az elött forditották arra a nyelvre, vagyis azota biztosan jelentek meg aktuálisabb kiadványok is azon a nyelven.
Az "ingyen tankönyvröl" pedig annyit szeretnék mondani, hogy vannak olyan tiszta szivü személyek, akiknek csak egyetlen rövid tájékoztatolapra van szükségük ahhoz, hogy megismerjék az igazságot, volt rá példa, hogy még tanito sem kellett hozzá.
Persze a tanitás minden vallásban ingyenes, de ha a "tankönyv" nem az véletlenül, az a szegények hátrányára lehet abban, hogy megismerjék az igazságot.
Volt rá példa, hogy egy kislány két évig gyüjtötte a pénzét egy Bibliára, és utazott hosszu távolságon, hogy megszerezze.
Van aki nem érez késztetést, hogy ekkora áldozatot tegyen, viszont igazábol tiszta szivü...
A lényeg az, hogy Isten mindenki számára gondoskodik az igazság ismeretéröl ingyen minden féle szempontbol, na lehet hogy nem azonnal sikerül Bibliát is forditani a nyelvükre, mert azért az eléggé oriási munka, de a Biblia elött igyekeznek néhány rövidebb és a legfontosabb kiadványokat leforfitani és eljuttatni hozzájuk.
Vidiripi
"A folyoirat, amit bemásoltam, azt akartam kiemelni belöle, hogy volt olyan nyelv, amelyen nem volt szotár sem, és szojegyzéket kellett elsöként késziteni azon a nyelven."
Értem!
"A "Paradicsom" könyvröl annyit hogy ez a folyoirat 10 éve jelent meg, és valamikor az elött forditották arra a nyelvre, vagyis azota biztosan jelentek meg aktuálisabb kiadványok is azon a nyelven."
Igen ebben én is biztos vagyok.
"Az "ingyen tankönyvröl" pedig annyit szeretnék mondani, hogy vannak olyan tiszta szivü személyek, akiknek csak egyetlen rövid tájékoztatolapra van szükségük ahhoz, hogy megismerjék az igazságot, volt rá példa, hogy még tanito sem kellett hozzá."
A hit hallásból van. Bizonyára ezt a történetet is valamelyik kiadványban olvastad. Kérlek tedd meg hogy bemásolod.
"Persze a tanitás minden vallásban ingyenes, de ha a "tankönyv" nem az véletlenül, az a szegények hátrányára lehet abban, hogy megismerjék az igazságot."
Hogy mi van? Már ne is haragudj de szerintem egyetlen kiadvány sem pótolhatja a Bibliát.
János 17:17 Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság.
Isten igéje az igazság és az a Bibliában van. Egy dolog biztos ha én kerülök olyan helyzetbe hogy találkozom egy emberrel akinek szüksége van egy Bibliára de nincs neki akkor veszek neki egyet.
Mert az egyéb irodalmat még ha nem is tudja megvenni akkor is kölcsönkérheti. De kezdetben elég a Biblia is ebben biztos vagyok. A későbbiek folyamán meg majd kiegészíti az ismereteit.
"Volt rá példa, hogy egy kislány két évig gyüjtötte a pénzét egy Bibliára, és utazott hosszu távolságon, hogy megszerezze."
Bizonyára afrikai eset lehet vagy talán ázsiai. De Bibliára gyűjtött és nem egyéb irodalomra. Nem véletlenül!
"A lényeg az, hogy Isten mindenki számára gondoskodik az igazság ismeretéröl ingyen minden féle szempontbol, na lehet hogy nem azonnal sikerül Bibliát is forditani a nyelvükre, mert azért az eléggé oriási munka, de a Biblia elött igyekeznek néhány rövidebb és a legfontosabb kiadványokat leforfitani és eljuttatni hozzájuk."
Hát pedig előbb a Bibliával kellene kezdeni de ez csak az én véleményem. Manapság már rendkívül kevés nyelv maradhatott amire még nem fordították le a Bibliát. Bizonyára eldugott törzsek de népekről nem igazán lehet beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!