Mi a véleményetek Jehova tanúi szervezetének felépítéséről?
Vidiripi
7. válaszoló!
"De milyen jo, hogy a katolikusokkal senkinek semmi baja!
Mégegyszer kiemelném, Jézus azt mondta, hogy "Jaj nektek, ha a világ szeret titeket!!!"
Ez nem igaz hogy a katolikusokkal senkinek semmi baja.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Miért nem jársz utána a dolgoknak még mielőtt ostobaságokat írnál le.
Mikor mond ilyet Jézus? "Jaj nektek, ha a világ szeret titeket!!!"
8. válaszoló!
"Mert ha lenne akkor nem tennének ilyet, már csak Jézus azon parancsa miatt ami így szól:
"szeresd felebarátodat, mint Önmagadat."
ezek az emberek ennyire szeretik magukat is, és a felebarátaikat, Sőt mi több ezzel a megnyilvánulással másokat is Jézus ezen tanítása ellen tanítják.
Tehát nem tudnak jó példával elől járni, De hangjuk az van."
Akkor köszöntsd ezeket az embereket felebaráti szertetettel! Olyannal amiről írsz. Talán a te kitartó keresztényi viselkedésed változást indíthat el valamelyik személyben.
"Jehova népe pedig nem ZRT.
Ugyan is ez egy Non profit munka, mert Isten munkáját nem vagyonosodásért kell végezni, hanem önként és szeretetből."
Mi történik azzal a személlyel aki nem végzi a szolgálatot? Tehát nem ad le munkajelentést az óraszámokról?
"Ezért Önkéntes adományokból tartják fent magukat, és ingyen dolgoznak, fizetést nem kérnek ezekért a feladatokért, és a kiadványokért sem. Mert akkor lehetne mondani, hogy profitálunk."
Amire van is példa. Volt egy olyan időszak az Őrtorony szervezet történelmében amikor pénzt kértek a kiadványokért. Akkor most azt lehet mondani hogy profitáltak? (régen)
Ha már így kiemelted akkor igyekszek én is hozzátenni részleteket a témához.
"Jehova népe több mint 400 nyelvre fordít Bibliát, és biblián alapuló kiadványokat, szerte a világon 239 országban."
Nem csak az Őrtorony szervezet fordít Bibliát. Luther Márton óta törekednek arra a hívők hogy az összes ember anyanyelvén olvashassa Isten igéjét. Létezik egy olyan szervezet amelynek az a neve hogy SIL (Summer Insitute of Linguistic)- amelynek pont az a célja hogy nemzeti nyelvekre fordítsa a Bibliát. Csak egy példa. Ez a szervezet nem csak a már létező Bibliát fordítja egy másik nyelvre hanem emberek utaztak Közép-Amerikába hogy az ott élők nyelvét elsajátítsák és arra a nyelvre fordítsa le a Bibliát. S figyelembe kell venni még egy tényezőt azt hogy vannak olyan népek akiknek ha lefordítod azt hogy Isten báránya az neki nem fog jelenteni semmit. Tehát még azt is meg kell találni az adott nyelvben hogy milyen kifejezéssel lehet visszaadni a jelentését ennek a kifejezésnek az adott nyelven.
Tehát az adott nép nyelvének ha szükséges a teljes nyelvtanát kidolgozni szótárat készíteni stb. Hidd el hogy amit az Őrtorony csinál az csak egy gyártási folyamat de a technikát nem ők dolgozták ki csak felhasználják. Készítettek bármelyik nép nyelvén szótárakat ami alapján lefordították a Bibliát annak a népnek a nyelvére?
"Ugyan akkor ingyen tanítják az embereket a Biblia használatára és annak megismerésére,..."
Egyszer már feltettem a kérdést itt az oldalon hogy ki az aki pénzért tanítja az embereket Biblia használatra. Képzeld el senki nem tudta megmondani! Te talán ismered a választ?
Megjegyzem hogy undorító dolog lenne ezért a tevékenységért pénzt kérni. Már maga az hogy ezt egyáltalán felhozod viszolygást kelt bennem.
"Így itt nem lehet káromkodó szavakat hallani, mert leszoknak ezekről a Biblia tanulmányozása alatt, ami nem könnyű, több tényező miatt."
Igen mert másoknál ez el sem képzelhető. Pl. az én általános iskolás tanárnőm sem káromkodott.
Jehova népe Darwin bűvöletében él, amikor magához mer térni, akkor rájön hogy elpocsékolta az egész életét. Olyasmiben hitt, ami nincs. Darwin az unokatestvérét vette feleségül, nekem olyan ne prédikáljon aki arra képes. De hát a pénz, a vagyon, rokonságban marad. Az pedig kell a szervezetnek, akinek a feje eladta még a csodagabonát is, jól átverte a vevőt, aztán lelépett. Ez persze hittitok.
Kedves 12 es!
Jó hiányosak az ismereteid Jehova Tanúi szetrvezetéröl!
Mondhatni siralmasan hiányosak!!!
De a célod az megvan! Valami rosszat mondani roluk!!!
Mikor mond ilyet Jézus? "Jaj nektek, ha a világ szeret titeket!!!"
Rosszul emlékeztem erre, de mondott mást:
(János 15:17-20) 17 Ezeket parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást. 18 Ha a világ gyűlöl benneteket, tudjátok, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. 19 Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelné azt, ami az övé. Mivel pedig nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. 20 Tartsátok elmétekben a szót, melyet mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is meg fogják tartani.
"Volt egy olyan időszak az Őrtorony szervezet történelmében amikor pénzt kértek a kiadványokért. Akkor most azt lehet mondani hogy profitáltak? (régen)"
És kit érdekel, hogy mi VOLT?
Te is voltál gyerek, és nem mondja a munkaadód, hogy mivel gyerek VOLTÁL, ezért nem alkalmazhatlak....
"Nem csak az Őrtorony szervezet fordít Bibliát."
Kezdjük ott, hogy nem örtorony szervezet, hanem Jehova Tanúi szervezete!
És ki mondta, hogy csak ök forditanak Bibliát?
Viszont az már teljesen biztos, hogy más egyetlen szervezet sem forditott ennyi nyelvre Bibliát!!!
És kiemelném, hogy jópár nyelven a forditást szótár szerkesztéssel kellett kezdjék!!!
"Egyszer már feltettem a kérdést itt az oldalon hogy ki az aki pénzért tanítja az embereket Biblia használatra."
A válasz az, hogy senki nem tanit pénzért a Biblia használatára, akik pénzért szernek valami vallásos dolgot, azok csak hagyományokra, dogmákra, emberi elképzelésekre és hazugságokra tanitják az embereket.
Gondolok itt a Katolikus egyháztól elkezdve a szolbatistákig, akik megkövetelik a tizedet...
Csak Jehova Tanúi tanitanak bárkit is a Biblia használatára, ök pedig ingyen teszik ezt...
Tisztelt 15-ös tanú!
Izzik a képernyőm attól a gyűlölettől ami az a sok ,rengeteg felkiáltójel mögött bujkál.
Csilapodj és fordulj egy kicsit befelé,tégy rendet a lelki világodban.
Szánalmasak vagytok...
Vidiripi
"Jó hiányosak az ismereteid Jehova Tanúi szetrvezetéröl!
Mondhatni siralmasan hiányosak!!!"
Ha esetleg valamit kihagytál a felsorolásból akkor kérlek tedd meg hogy pótolod! Szeretnék pontos információkkal rendelkezni a szervezetről.
"De a célod az megvan! Valami rosszat mondani roluk!!!"
Jehova tanúi által megismertem azt az egészségpénztárat amely támogatja a vér nélküli műtéteket. Tagja vagyok a pénztárnak és egyet értek azzal ahogyan Jehova tanúi kezelik a vér kérdést. Persze van néhány részlet amit én finomítanék. De ez magán vélemény.
"Mikor mond ilyet Jézus? "Jaj nektek, ha a világ szeret titeket!!!"
Akkor miért nem nézel utána a Watchtower Library-ben? Pontosan arra való hogy el lehessen kerülni az ilyen eseteket.
A másik dolog meg az hogy nem kellene olyan szavakat adni Jézus szájába ami nincs leírva a Bibliában. De ha ezt rosszul gondolom akkor kérlek javíts ki.
János 15:17-20
Igen tudom milyen ez. Természetesen nem olyan mélységekben mint mondjuk az apostolok. De én is kaptam már kemény beszólásokat van aki lenéz és olyan is aki a szemembe mondta hogy hülye vagyok s mind ezt csak azért mert hiszek Istenben és elhiszem hogy az Úr Jézus vére értem is fizetség.
Már világiként sem vonzott a politika vagy más egyéb ehhez hasonló szervezet.
"És kit érdekel, hogy mi VOLT?
Te is voltál gyerek, és nem mondja a munkaadód, hogy mivel gyerek VOLTÁL, ezért nem alkalmazhatlak...."
Nem értem az összefüggést de kit érdekel.
"Kezdjük ott, hogy nem örtorony szervezet, hanem Jehova Tanúi szervezete!
És ki mondta, hogy csak ök forditanak Bibliát?"
Kezdjük ott hogy az én ÚVF. Bibliában az van írva hogy: "WatchTower Bible and Tract Society"
Nem azt írja hogy Jehova tanúi szervezete.
S igaz azt valóban nem írta senki hogy csak ők fordítanak Bibliát.
"Viszont az már teljesen biztos, hogy más egyetlen szervezet sem forditott ennyi nyelvre Bibliát!!!"
Mert általában azok az emberek fordították le akik az adott ország lakosai voltak. Mint nálunk Magyarországon pl. Károli Gáspár.
De még egy rekordot tartanak az Őrtorony szervezetnél. Mégpedig az hogy az egyetlen olyan Biblia fordítás ,valószínűleg az egész világon amelynek nem ismerjük a fordítóit/fordítóját.
De az is teljesen biztos hogy azokat a fordításokat amelyeket az Őrtorony szervezet felhasznál hogy elkészíthesse a saját fordítását azon a nyelven azokat már csak felhasználja és nem kidolgozza vagy kidolgozta. Mivel ezt mások tették meg. S ezek az emberek hívő emberek mert csak az ő fejükben fordult az meg hogy olyanoknak is eljuttassák Isten igéjét a saját nyelvükön akik még nem rendelkeznek ezzel a lehetőséggel.
"És kiemelném, hogy jópár nyelven a forditást szótár szerkesztéssel kellett kezdjék!!!"
Honnét emeled ki? Most akkor én is mondjam azt hogy kit érdekel mi volt a múltban. Elárulom neked hogy a múlt mindig ott hadja nyomát a jelenen.
Ha Ádám nem vétkezik akkor nem ilyen világban élnének az emberek. Ok okozat.
Vagy cselekedet és következmény. Nem csak a jelen létezik egy hívő embernek.
Tehát hol lehet erről olvasni? A szótár készítésről. Kicsit olyan vagyok mint a bereaiak szeretem én magam is elolvasni.
"A válasz az, hogy senki nem tanit pénzért a Biblia használatára, akik pénzért szernek valami vallásos dolgot, azok csak hagyományokra, dogmákra, emberi elképzelésekre és hazugságokra tanitják az embereket.
Gondolok itt a Katolikus egyháztól elkezdve a szolbatistákig, akik megkövetelik a tizedet...
Csak Jehova Tanúi tanitanak bárkit is a Biblia használatára, ök pedig ingyen teszik ezt..."
Álljon meg a menet. Korábban még azt írtad hogy: "Ugyan akkor ingyen tanítják az embereket a Biblia használatára és annak megismerésére,..."
Tehát akkor lényegében azt sugallja ez a mondat mintha lenne valaki aki a bibliai oktatást pénzért tenné. De ez nem igaz.
Feltűnt hogy egyik mondatoddal ütöd a másikat?
Először azt írod "hogy senki nem tanít pénzért a Biblia használatára".
Aztán az utolsó mondatodban meg ennek az ellenkezőjét. Döntsd már el hogy melyiket gondolod igaznak. Mert a kettő együtt nem megy. A tized meg az egyház fenntartásra kell befizetni és nem azért hogy fizess a Biblia oktatásért. Jehova tanúinál is van adomány amit a költségek fedezésére használnak fel de nem arra hogy fizessék az embereket hogy menjenek és tanítsanak másokat a Bibliában található dolgokra.
Kedves Vivipiri!
"Ha esetleg valamit kihagytál a felsorolásból akkor kérlek tedd meg hogy pótolod! Szeretnék pontos információkkal rendelkezni a szervezetről."
Igyekszünk válaszolni, és ami olyan, kérdezhetsz, azért nem haragszunk meg, de olyan rossz, amikor valaki csak hánytorgatózik, és aki csak a hibát keresi a szervezetben!
"Akkor miért nem nézel utána a Watchtower Library-ben?"
Az volt a helyzet, hogy telorol irtam, és azon nem lehet megnyitni egyszerre két oldalt, és ezért igyekeztem fejböl irni, de ugy néz ki, nem jol emlékeztem, máskor odafigyelek jobban.
"János 15:17-20
Igen tudom milyen ez."
Hát ritkaság, aki ezt mondja!
""És kiemelném, hogy jópár nyelven a forditást szótár szerkesztéssel kellett kezdjék!!!"
Honnét emeled ki?"
Innen emelem ki:
*** w04 1/1 16. o. 15. bek. „Az egész földre kiment a hangjuk” ***
15 Néhány nyelvet nagyon sokan beszélnek ma, például az angolt, a franciát és a spanyolt. Azok azonban, akik elhagyták szülőföldjüket, hogy más országokban szolgáljanak, igyekeznek elsajátítani a helyi nyelveket, hogy még jobban hozzáférhetővé tegyék a jó hírt azoknak, akik ’helyesen viszonyulnak az örök élethez’ (Cselekedetek 13:48). Ez olykor akadályokba ütközhet. Amikor például a Csendes-óceán déli részén fekvő Tuvalun a testvéreknek szükségük volt a saját nyelvükön készült kiadványokra, az egyik misszionárius vállalta a fordítás nehéz feladatát. Minthogy nem létezett szótár, elkezdett összeállítani egy szójegyzéket a tuvalu nyelv szavaiból. Idővel megjelent az Örökké élhetsz Paradicsomban a földön című könyv tuvalu nyelven. Amikor misszionáriusok mentek Curaçaóra, semmilyen bibliai témájú kiadvány, sem szótár nem volt az ott beszélt papiamentu nyelven. Ráadásul sok vita folyt a nyelv írásmódjáról. Ennek ellenére az első misszionáriusok érkezésétől számított két éven belül kiadták azon a nyelven az első bibliai traktátust. Ma a papiamentu is a közé a 133 nyelv közé tartozik, amelyen Az Őrtorony egy időben jelenik meg az angollal.
" Korábban még azt írtad hogy: "Ugyan akkor ingyen tanítják az embereket a Biblia használatára és annak megismerésére,..."
Bocsi, de nem én irtam...a 8-as válaszoló irta, de ezen ne akadj fenn, más más szemszögböl beszéltünk a témáról, de ha megnézed, neki is igaza van, mert a Tanúktól kaphatsz ingyen kiadványokat, még könyveket is, más vallások nem nagyon osztogatnak ilyen drága, szines kiadványokat, könyveket ingyen, vagyis ingyen tanitják az embereket, ebben a megvilágitásban ki lehet emelni, hogy INGYEN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!