Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény, vagy ez nem...

Keresztény, vagy ez nem jelent semmit?

Figyelt kérdés

A fiú akibe szerelmes voltam/vagyok Hillsongot és ilyesmi zenéket hallgat de sosem mondta hogy keresztény-e vagy nem.Én tudom hogy ezek a zenék Istenről szólnak mert én is jártam gyülekezetbe ahol ezek a dalok szóltak csak magyarul.

Akkor ő szerintetek keresztény csak nem mert beszélni róla?

2014. jan. 28. 23:16
 1/6 anonim ***** válasza:
39%

Szia!

A kérdésre a válasz nagyon egyszerű. A "keresztény" a görög "Christianos" szóból ered, amely annyit jelent: "krisztusi", "Krisztust követő". Ha a fiú Jézus Krisztus tanításai szerint él, és az Ő jellemét tükrözi vissza, akkor keresztény. Ha nem, akkor nyilvánvalóan nem keresztény, vagy csak látszatkeresztény.

2014. jan. 28. 23:33
 2/6 anonim ***** válasza:

:DDDD Szerinted én keresztény vagyok?

http://www.youtube.com/watch?v=L3ArRtXFP8E

(6:53 -tól a kedvenc részem)

http://www.youtube.com/watch?v=ay9Sd_iOp58

(itt meg 11:25 -től)

De érdemes az egészet végig hallgatni...

Semmit nem jelent egyébként. Nagyon helyesen írta valaki, hogy a keresztény Krisztust követő.

2014. jan. 28. 23:55
 3/6 szabolcs1988 ***** válasza:
Kedves Kérdező, az hogy valaki keresztény, nem a szavaiból vagy esetleg a zenék hallgatásából kell, hogy kitűnjön. Az a szó, hogy keresztény, valóban azt jelenti, hogy "Krisztus Követője". Fontos hogy értelmezzük a szó jelentését, mit is foglal magában. Tehát a tetteiben és viselkedésében kell megmutatkoznia, hogy Ő valóban keresztény. Követnie kell Jézus életformáját.
2014. jan. 29. 09:17
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

A khrisztianosz szó a khrisztosz szó latin végződéssel ellátott változata. Jelentése valóban krisztusi. A Krisztus, azaz Khrisztosz jelentése azonban Felkent. Meglátásom szerint maga a khrisztianosz szó is a kenetre utal: olyan személy, aki részesült a Felkent, azaz Krisztus kenetéből (133. zsoltár). Az az ember, aki részesült a kenetből keresztény még akkor is, ha a kenet még kívülről nézve nem okozott látványos életmódbeli változást. Ha valaki nem részesült a kenetből, az még akkor sem nevezhető bibliai értelemben kereszténynek, ha egyébként példás (mondhatni krisztusi) életet él. Természetesen a fát a gyümölcséről lehet beazonosítani, de egy frissen újjászületett ember kb. azzal a maggal analóg, amelyik éppen csak kicsírázott, és a gyököcske lefelé, a rügyecske pedig felfelé kezdett nőni: hol van még a gyümölcstermés? A Biblia azonban szenteknek nevezi a már újjászületett embereket, vagyis véleményem szerint már keresztények, még ha nem is mutathatók ki rajtuk az antiochiai keresztények ismérvei.

Hogy valaki Hillsongot hallgat csak annyit jelent, hogy valamilyen módon kapcsolatban van a keresztény kultúrának azzal a részével, amelyik Hillsongot hallgat. De a szívnek bőségéből szól a száj. Meg kell kérdezni, és a válaszból kiderül - persze, ehhez halló fülekre van szükség.

2014. jan. 29. 09:25
 5/6 KZitus ***** válasza:

Szervusz

A kérdésedre való bármilyen válasz, csak találgatás lehet.

Pontosan megtudhatod a választ, ha megkérdezed őt személyesen.

A kérdés csak az, eddig miért nem tetted ezt? De ez már másik téma lenne...

2014. jan. 29. 16:14
 6/6 megfelelő ***** válasza:

Keresztény az, aki Jézus által újjá született:

róm.8.9 Ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek. De akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.

2014. jan. 30. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!