Mit szólnál hozzá ha a keresztény egyházak egyesülnének?
Katolikustól protestánson át az ortodoxokig.
hittan tanárom szerint a keresztények tanitásaikban is egyreinkább közelitenek egymás felé, és a közös cél hogy egyszer eggyé váljanak.
szerinted ez igaz?
lehetséges hogy meg is történik?
Nem értem, hogy lehet vallás terén elmaradottságról beszélni.
Minél régebbi, annál közelebb áll az Isten által kinyilatkoztatott eredeti képhez. Szóval csak az az igazi, ami régen volt. Amit azóta vett fel a kereszténység, azt csak az ember alakította át rajta, így hamis.
Szia!
Lényegében az ökumenizmussal ezt akarják megvalósítani, ha jól tudom. Szerintem félelmetes elképzelés, ahogy próbálnák a tengernyi egymásnak ellentmondó tanítást egységre juttatni. Néhány dolog eszembe is jutott:
-A protestánsok vajon mit kezdenének a szobrokkal, és az azok előtt hajlongásokkal? Vajon képesek lennének elfogadni? Vagy a meggyőződéses katolikusok hajlandóak lennének belemenni abba, hogy a vallásuk gyakorlására a szobrokat nem használhatják többé eszközül?
-Milyen lenne a Biblia tartalma tartalma? A protestáns kánon 66 könyvet tartalmaz, a katolikus azonban valamivel többet. Vajon a protestánsok képesek lennének elfogadni a deuterokanonikus könyveket? Vagy a meggyőződéses katolikusok belemennének abba, hogy elvessék az általuk is ihletettnek tartott könyveket, és a protestáns kánont használják?
Egy bibliai ige jutott eszembe ezzel kapcsolatban. Bár nem konkrétan erre vonatkozik, de lelkiekben erre a helyzere is alkalmazható:
"Hogy pedig vasat elegyülve láttál agyagcseréppel: azok emberi mag által vegyülnek össze, de egymással nem egyesülnek, minthogy a vas nem egyesül a cseréppel." (Dán 2,43)
Szerintem jó lenne.
Csak ez nem olyan egyszerű. Ehhez minden félnek engednie kell, amire sokan nem hajlandók.
Tehát mostantól mindenki felveszi a szentségeket, vagy törölni kell őket?
Mikor kell keresztelni és hogyan?
Szabad-e szentekhez imádkozni?
Ki lehet pap? Mi a pap feladata? Kell-e gyónni?
Szabad döntsi lehetőség vagy eleverelendelés van?
Szükség van a Pápára?
Ugye az lenne a cél, hogy mindenki katolikus legyen?
Amúgy az 5.-nek van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!