Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szólnál hozzá ha a kereszt...

Mit szólnál hozzá ha a keresztény egyházak egyesülnének?

Figyelt kérdés

Katolikustól protestánson át az ortodoxokig.

hittan tanárom szerint a keresztények tanitásaikban is egyreinkább közelitenek egymás felé, és a közös cél hogy egyszer eggyé váljanak.

szerinted ez igaz?

lehetséges hogy meg is történik?

2014. jan. 23. 23:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A különbségeket vagy eldugjuk, ami a saját hitünk megtagadása is és a másik becsapása, vagy megpróbáljuk egyeztetni, ami lehetetlen.

Persze sokak szerint jó, ha több egyház van. Mert úgy gondolkodnak, ha nem is katolikus, legalább protestáns és nem turienixumi.

2014. jan. 24. 14:13
 12/13 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. Én támogatom az egységet, a közös missziót, de pont azért mivel sokfélék vagyunk nem feltétlenül rossz, hogy többféle felekezet, egyház van. Az egységnek nem feltétlenül a teljes összeolvadásban kellene megmutatkozni. Én neo-protestáns karizmatikusként pl. nem tudnám elképzelni, hogy az istentiszteleten csak orgona van,vagy nincs hangszer mint pl. a görög katolikusoknál,vagy elfogadjam a pápát mint Krisztus földi helytartóját,nekem ő is egy ugyanolyan lelkipásztor, mint bármelyik.És akkor még a mélyebb teológiai dolgokról nem is beszéltem. Viszont évek óta missziózok olyan helyen ahol sok különböző felekezetből vagyunk,görög katolikustól a pünkösdiig egymást tisztelve,elfogadva, mert tudjuk, hogy Krisztus az alap. És én csodálom, ahogy mások megélik a kereszténységüket, sokat tanulok, de vannak dolgok, amikkel nem értek egyet az ő teológiájukban és örülök, hogy nálunk másképp van.Szerintem inkább az egyházaknak az egymás kritizálását meg a versengést kéne abbahagyni.És inkább imádkozni, ha a másik felekezetben olyan tanítást látunk,ami nem biblikus,hogy Isten világítson rá a vezetőknek és nekik pedig legyen alázatos a szívük változtatni, nem kritizálni, ellenségeskedni.
2014. jan. 26. 02:39
 13/13 anonim ***** válasza:
Az egység feltétele az egy hit, egy Úr, egy Szellem (Ef 4,3-6). Már ezen a ponton megbukik az elképzelés. Az egy hit feltétele, hogy ugyanazt a Bibliát olvassák tradícióktól elhomályosodott szemüveg nélkül, a Szent Szellem vezetésében (Péld 4,20-23). Az egy Szellem azt jelenti, hogy ugyanazzal a Szent Szellemmel van mindenkinek közössége. A hit az Írásokból, a Szent Szellem közvetlen természetfeletti munkája által adatik és azáltal is fejlődik, másképpen nem(Rm 10,17; Júd 20). Ez a bibliai hitre vonatkozik. Van nem bibliai hit is, amire nem vonatkoznak a Biblia ígéretei. Ha a hit és a Szellem nem ugyanaz, akkor az Úr is más (2Kor 11,2-4). A kulcs a megtérés (1Pt 1,23; 2,2). Csak valóban megtért emberek lehetnek egységben, ez pedig sokkal többet jelent, mint amire az ember először gondol. A megtéretlen emberek akarnak mindenkivel egységbe kerülni és mindenkivel kibékülni (Lk 6,26). A békesség alapja az igazság, az pedig a Bibliában van kijelentve (Ésa 32,17).
2014. jan. 30. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!