Mit szólnál hozzá ha a keresztény egyházak egyesülnének?
Figyelt kérdés
Katolikustól protestánson át az ortodoxokig.
hittan tanárom szerint a keresztények tanitásaikban is egyreinkább közelitenek egymás felé, és a közös cél hogy egyszer eggyé váljanak.
szerinted ez igaz?
lehetséges hogy meg is történik?
2014. jan. 23. 23:39
11/13 anonim válasza:
A különbségeket vagy eldugjuk, ami a saját hitünk megtagadása is és a másik becsapása, vagy megpróbáljuk egyeztetni, ami lehetetlen.
Persze sokak szerint jó, ha több egyház van. Mert úgy gondolkodnak, ha nem is katolikus, legalább protestáns és nem turienixumi.
12/13 anonim válasza:
Hát nem tudom. Én támogatom az egységet, a közös missziót, de pont azért mivel sokfélék vagyunk nem feltétlenül rossz, hogy többféle felekezet, egyház van. Az egységnek nem feltétlenül a teljes összeolvadásban kellene megmutatkozni. Én neo-protestáns karizmatikusként pl. nem tudnám elképzelni, hogy az istentiszteleten csak orgona van,vagy nincs hangszer mint pl. a görög katolikusoknál,vagy elfogadjam a pápát mint Krisztus földi helytartóját,nekem ő is egy ugyanolyan lelkipásztor, mint bármelyik.És akkor még a mélyebb teológiai dolgokról nem is beszéltem. Viszont évek óta missziózok olyan helyen ahol sok különböző felekezetből vagyunk,görög katolikustól a pünkösdiig egymást tisztelve,elfogadva, mert tudjuk, hogy Krisztus az alap. És én csodálom, ahogy mások megélik a kereszténységüket, sokat tanulok, de vannak dolgok, amikkel nem értek egyet az ő teológiájukban és örülök, hogy nálunk másképp van.Szerintem inkább az egyházaknak az egymás kritizálását meg a versengést kéne abbahagyni.És inkább imádkozni, ha a másik felekezetben olyan tanítást látunk,ami nem biblikus,hogy Isten világítson rá a vezetőknek és nekik pedig legyen alázatos a szívük változtatni, nem kritizálni, ellenségeskedni.
13/13 anonim válasza:
Az egység feltétele az egy hit, egy Úr, egy Szellem (Ef 4,3-6). Már ezen a ponton megbukik az elképzelés. Az egy hit feltétele, hogy ugyanazt a Bibliát olvassák tradícióktól elhomályosodott szemüveg nélkül, a Szent Szellem vezetésében (Péld 4,20-23). Az egy Szellem azt jelenti, hogy ugyanazzal a Szent Szellemmel van mindenkinek közössége. A hit az Írásokból, a Szent Szellem közvetlen természetfeletti munkája által adatik és azáltal is fejlődik, másképpen nem(Rm 10,17; Júd 20). Ez a bibliai hitre vonatkozik. Van nem bibliai hit is, amire nem vonatkoznak a Biblia ígéretei. Ha a hit és a Szellem nem ugyanaz, akkor az Úr is más (2Kor 11,2-4). A kulcs a megtérés (1Pt 1,23; 2,2). Csak valóban megtért emberek lehetnek egységben, ez pedig sokkal többet jelent, mint amire az ember először gondol. A megtéretlen emberek akarnak mindenkivel egységbe kerülni és mindenkivel kibékülni (Lk 6,26). A békesség alapja az igazság, az pedig a Bibliában van kijelentve (Ésa 32,17).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!