Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy ember antiszemita,...

Ha egy ember antiszemita, Isten a pokolra juttatja?

Figyelt kérdés

2014. jan. 27. 19:08
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy szabad utat engednek nekik a mi országunkban... hemzsegni fognak így lassan itt, mint a cigányok!
2014. jan. 28. 21:04
 12/30 anonim ***** válasza:
Én még nem láttam egyetlen zsidót sem.
2014. jan. 29. 13:00
 13/30 anonim ***** válasza:

T. Kerdezo!

Nem, nem jut a pokolba, mivel a "tuzes pokol" nem letezik. Hogyan is gondolhatnank ezt, amikor a Szentiras azt irja, hogy "Isten maga a szeretet".

Igazsagtalan es gonosz tett lenne Istentol, ha az emberek eletideje alatt /70-80 ev/ elkovetett vetkek miatt egy orokkevalosagig kellene szenvednie.

A "pokol, seol, hadesz" mindharomnak azonos a jelentese, megpedig a sir, ahova az ember kerul a halala utan.

Tehat nem kerulsz a pokolba.

Viszont Isten elott minden ember egyforma. Nincs kulonbseg. A sokfele rassz kialakulasa fuggott a genektol, a nepesseg elzarkozasatol, es a nepcsoportok egymas kozotti hazassagatol.

Hogy a kulonbozo fajok miert olyanok amilyenek, az szinten fugg a korulmenyektol.

De egyikunk sem kulonb a masiknal. Isten elott egyetlen egy dolog szamit borszintol, fajtol fuggetlenul. Az, hogy valaki elfogadja Isten iranyitasat, vagy elutasitja azt.

Ha kerdesed lenne, nagyon szivesen valaszolok. Udv: Judit!

2014. jan. 29. 13:22
 14/30 A kérdező kommentje:

Kedves Judit!

Ha Isten előtt minden ember ugyanolyan, - rassztól és nemtől függetlenül - akkor most.. például egy gyerekgyilkost is a mennybe juttat? Szóval érti, ő is bűnhődött mint akárki más, és ő például ugyanúgy megérdemli a Mennyországot?

2014. jan. 29. 14:41
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdezõ!

Attól tartok, ilen kérdésekre nem fog tudni váalaszolni, mert még nem járt ott. Amúgy Mennyország miért volna inkább, mint pokol ( már, ha nem létezik pokol ).

Az viszont teljesn igaz, hogy Isten elott minden ember EGYENLÕ ( nem egyforma ), egyikunk sem kulonb a masiknal.

Csak az antiszemiták és hasonlók kissé zakkantak, ezért nem értik, hogy az átlagemberek mit miért tesznek nem tesznek, mondanak, nem mondanak. Erre viszont nem lehet mondani, hogy maga a pokol, hisz ha észrevenné, hogy nem ért semmit, feljõdni kezdene, de nem veszi észre, ezért nem is zavarja.

2014. jan. 29. 15:40
 16/30 anonim ***** válasza:

Nem.

Istent az ilyesmi nem érdekli.

Ezek emberek, emberi léptékű dolgai.

"Istent láték feljőni a földből." - de nem az én istenem az.

(hanem a világtalanoké)

"Ki hát a vak, ha nem az én szolgám????"

"...és ki a süket, ha nem az én meghittem???"

2014. jan. 30. 00:45
 17/30 anonim ***** válasza:

Kedves Válaszolók, boldog emberek vagytok, hogy ez a legnagyobb problémátok.

Én erre a kérdésre egy billentyűütést sem pazarolnék.

2014. jan. 30. 12:47
 18/30 anonim ***** válasza:
78%

Avarosi László, azért az túlzás.

Mert lehet, hogy tényleg nem létzik pokol, de a kérdezõ, ha nem segítünk raja, bizony oda fog jutni. Pedig õ is embertársunk. Jó, kissé retardált, de ember, I-ten termtménye. :)

2014. jan. 31. 01:16
 19/30 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 13:00

Addig jó, hidd el!

Kérdező: nem létezik pokol. Ahogy heaven sem :)

Mégis hogy a fenébe lehet abban hinni, hogy feldobjuk a pacskert, és utána az örökkévalóságig bámuljuk majd vagy ezt:

[link]

vagy pedig ezt:

[link]

Nyilvánvalóan kamu az egész.

2014. jan. 31. 12:04
 20/30 A kérdező kommentje:

#18 !

Elmondom, én miben hiszek. :) Realista vagyok. Szóval.. figyelj, egyszerűen. Hatalmas az Univerzum. De tényleg, bazinagy! 13,8 Milliárd fényévnyire van hozzánk képest a határa, szóval a teljes átmérőjébe bele se megyek. Rengeteg nulla. :D Mindegy. Én ebben hiszek, hogy.. mi még olyan aprók vagyunk, épphogy az első kisebb lépéseket tettük meg a Mount Everest csúcsa felé, még rengeteget kell tanulnunk. És szerintem ostobaság volna letagadni egy felsőbb hatalom létét. Jó, lehet hogy odakinn nincs semmi, csak... érted hova akarok kilyukadni! Hatalmas a kozmosz, tele csodákkal. És mi a bizonyíték arra, hogy csak ez az 5 dimenzió létezik? Hmm? :) Naugye! Rengeteg lehet, és ki tudja.. lehet hogy... a Britney Spears rajongóknak is van egy külön sík.. :D Jó persze ez már hülyeség, de azért... érted... :)

2014. jan. 31. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!