Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúinak mi a legfontos...

Jehova tanúinak mi a legfontosabb tanításuk az emberek számára?

Figyelt kérdés

2014. jan. 24. 21:17
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

yuda, lehet hogy még nagyon fiatalka vagy, mert különben tudnád, hogy mi Jehova Tanui akik korábbi születésüek vagyunk mint te, még nem olvastuk az Új Világ fordítást, meg még magyar nyelven NEM volt meg.

Kérlek, figyelmesen olvasd el amit most írok, ne csak a mondat felét, és aszerint felelj.

Én és a szüleim, akik mellesleg anyukám katólikus, apukám református vallású volt, a családom java része szintén , ismeröseim százával a KÁROLI GÁSPÁR fordítású Bibliából ismertük fel, hogy a Biblia Istene Jehova.

Van Bibliád? Olvasod? Ki tudod keresni a Zsoltárok 83:19 versét?

Ismered egy kicsit a történelmet, tájékozott vagy az archeológia terén? Tudsz beszélni más nyelven a magyaron kivül?

Hallottál a Moáb köröl? Jársz kirándulni és meglátogatod az érdekességet külföldön is?

Hallottál valamikor a Holt-tengeri tekercsekröl? Tudod hogy melyik Bibliai könyveket tartalmaznak? Tudod hogy benne van az Igaz Isten neve?

2014. jan. 25. 09:08
 22/26 anonim ***** válasza:
46%

yuda, mint fiatal? Meg tudatlan? Ezen jót mosolyogtam. :-)

Az viszont teljesen igaz, amit a nyolcas válasz írt...... a jehovistákra. Ki lettek emelve a Testből, ők a rákfene, a hamistanításukkal együtt.

Grkaty is mit művel? Nem válaszol, hanem terel, ahogy a többi. Yuda leírta, ahogy a többiek is sokszor tették már, hogy sem az Ószövetségi irarokban nincs a Jehova név, csak a JHVE, ami viszontJahve, se az Újszövetségben, hiszaz eredeti iratok is az Atya szót tartalmazzák. Az internet korában bárki elérheti és megnézheti.

Nektek, akik hamisítják a Bibliát és ezt is adjátok tovább, nektek büntetés jár, ha tetszik, ha nem. Lehet majd magyarázkodni, de higgyétek el, a kicsiny nyáj nem majdnem hét millió tanút jelent a névimádatával, mert ahogy Jakab is írta, nem számít a hit, ha nincs cselekedet és a hitet cselekedet által tudod megmutatni. De javaslom az egész könyv elolvasását és ezen elmélkedését.

Utóirat: nem magamat tartom nagyra, hisz már jól ismerem a védekezési és támadási szokásaitokat, hanem a hazugságaitokat gyűlölöm. De Isten, akit erre érdemesnek tarz, megvéd tőletek.Aki ott ragad, az már csak a pelyva.

2014. jan. 25. 10:04
 23/26 anonim ***** válasza:
0%

Lujza ugye félsz elolvasni a Károli fordításból a Zsoltárok 83:19 versét?

Csak szitkozódol.... a barátaiddal együtt. Már kaptál feleletet a hittársaidtól a tisztítótüzzel kapcsolatban? Meg tudtak felelni? Mindjárt megnézem :-)

2014. jan. 25. 12:48
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Az már nem a mi sarunk, mi megtettük Jézus kérését, és megismertetjük az emberekkel a nevet.

elvégezzük a Tanítást, és a prédikáló munkát szerte a földön."

Lukács 24:46 és így szólt nekik: "Így van megírva: a Krisztusnak szenvednie kell, de a harmadik napon fel kell támadnia a halottak közül, 47 és hirdetni kell az ő nevében a megtérést és a bűnbocsánatot minden nép között, Jeruzsálemtől kezdve. 48 Ti vagytok erre a tanúk

ApCsel 1:8 Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig."

ApCsel 3:16 Az ő nevébe vetett hitért erősítette meg az ő neve ezt az embert, akit itt láttok és ismertek, és a tőle való hit adta vissza neki a teljes egészségét mindnyájatok szeme láttára.

"Jézus azért jött, hogy tisztázza Sátán vádjai alól Isten nevét, mert nem Jézus hatalmát kérdőjelezte meg, se nem Jézus pozícióját, hanem a minden ható teremtőjét Jehováét."

János 3:16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

1János 4:10 Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért.

"egyébként bármelyik angyal megtehette volna ezt, és akkor azt az angyalt emelnétek Istennel egyenlő rangra?

Szörnyű."

Szerintem meg az a szörnyű hogy Jézusból angyalt csináltak.

(Héberek 1:5-6) Melyik angyalnak mondta például valaha is: „Te vagy az én fiam; én atyáddá lettem a mai napon.” És ismét: „Én atyjává leszek, ő pedig fiammá lesz.” 6 Mikor pedig ismét elhozza Elsőszülöttjét a lakott földre, ezt mondja: „És hódoljon neki Isten minden angyala.”

"De hát nem értitek ezt mert Jézus a nemes feladat miatt imádat tárgyává lett, lesöpörve az Atyját a jogairól, és ennek Sátán örül, mert ez a célja, hogy Jehova titok és ismeretlenség maradjon."

Máté 28:18 Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.

1Korintusz 15:23-28

"Ki megy el hogy elvégezze ezt az feladatot, akkor Jézus jelentkezett, hogy majd Ő.

Vagy nem olvastad?"

(Ézsaiás 6:8-10)

Sokszor hivatkoztok a szövegösszefüggésre.

Ha elolvassuk az Ézsaiás 6:6 Ekkor az egyik szeráf odarepült hozzám. A kezében izzó szén volt, amelyet fogóval vett el az oltárról. 7 Megérintette a számat, és így szólt: „Íme, ez hozzáért ajkaidhoz. Vétked eltávozott, és bűnöd engesztelést nyert.”

Jézus még is csak Bűnös volt? De jobb kérdés az hogy honnét van az az elképzelés hogy az általad idézett rész Jézusról szól?

2014. jan. 26. 15:10
 25/26 anonim ***** válasza:
0%

Kedves előző válaszolók...Ti nem a Károli Bibliát olvassátok? Akkor miről beszélünk? Károli nem volt Jehova Tanúja, de mégis olvassuk a fordítását....Szerintem ti is.... Milyen vallásúak vagytok?

A múltat ne akarjuk elfelejteni.....

2014. jan. 27. 11:37
 26/26 megfelelő ***** válasza:
Szerintem az a legfontosabb tanításuk, hogy Istent Jehovának hívják. A többi eltörpül emellett, mondván, hogy Jézus kijelentette az Atya nevét az övéinek és, ha ezt elhiszed,hogy Isten neve Jehova, akkor mindjárt beavatott vagy és üdvözülsz.
2014. jan. 28. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!