Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúinak mi a legfontos...

Jehova tanúinak mi a legfontosabb tanításuk az emberek számára?

Figyelt kérdés

2014. jan. 24. 21:17
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Egyetlen egy tanításról szeretnék hallani és röviden ha megkérhetnélek, kedves 27%-os... hogy szerinted a legfontosabb vagy az Őrtorony szerint az már mindegy, de ha akarod leírhatod mind a két verziót is. DE CSAK EGYET!
2014. jan. 24. 22:01
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Szia

A legfontosabb Tanítás, egyenlő Jézus tanításával

S ezt nagyon röviden nehéz megfogalmazni, mert sok mindent magában foglal.

A Főpapi imájában Jézus mindenek előtt Isten nevének megszentelését, vagy tisztázását tartotta fontosnak, mert Sátán ezt a nevet mocskolta be, és Ennek az Istennek kérdőjelezte meg a hatalmát

S ezt a két parancsolat betartásával tudjuk megtenni

(Márk 12:29-31) 29 Jézus így válaszolt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova, 30 és szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel, egész elméddel és egész erőddel.« 31 A második ez: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.« Nincs más, ezeknél nagyobb parancsolat.. . .

Ha ezt alkalmazzuk, akkor Jézus tanítása, és parancsai szerint élünk.

2014. jan. 24. 22:12
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

Talán annyit, mert az emberek félre vannak tájékoztatva:

Nem az Őrtornyot tanuljuk és alkalmazzuk, hanem a Biblia Tanításait.

az Őrtorony más célt szolgál.

Penu

2014. jan. 24. 22:28
 14/26 yuda ***** válasza:
70%

22.12.-es jehova tanúja!

Tudom ez nem fog tetszeni, de az újszövetség nyelvezetében nem használták a jehova kifejezést eredetiben, ahogy te teszed. Legjobb indulattal is azt kell mondjam, ez a biblia meghamisítása amit művelsz. Ha nincs valami még az eredeti szövegben sem, te mégis átírod, akkor az szélhámosság.

Károli ezeken a helyeken az "Úr" szót használja. Görögben küriosz.

Azt jelenti valóban, hogy uralkodó, Úr. Tehát a fordítás stimmel.

Kár ilyen szinten belerondítani a bibliába, hiszen a görög nyelven íródott újszövetség nem használja ajehova szót, bármenyire is elkeserít ez titeket. Ha annyira hangsúlyos lenne, akkor erre kiemelt figyelmet fordítottak volna az írók.

Ez három dolgot jelenthet és ne légy elszállva magadtól, úgy válassz.

1. rajtatok kívül senki nem látja a jehova szónak mekkora jelentősége van. Sem Jézus nem látta, sem az apostolok, csak ti.

2. jobbak vagytok mint ők.

3. fatális tévedésben vagytok és amit műveltek az tévtanítás

2014. jan. 24. 22:44
 15/26 anonim ***** válasza:
0%

Nem látja?

Az már nem a mi sarunk, mi megtettük Jézus kérését, és megismertetjük az emberekkel a nevet.

elvégezzük a Tanítást, és a prédikáló munkát szerte a földön.

S hogy a Görögbe Károli miért fordította úgy, az meg az Ő sara.

Jézus azért jött, hogy tisztázza Sátán vádjai alól Isten nevét, mert nem Jézus hatalmát kérdőjelezte meg, se nem Jézus pozícióját, hanem a minden ható teremtőjét Jehováét.

Ha ez az Isten nem tudja tisztázni a helyzetét akkor akár Sátánnak máris igazat adhatunk.

Hiszen jogilag Isten uralma lett megkérdőjelezve, Nem Jézus hatalma vagy Istensége.

S nem Jézust kell tisztázni, hanem Jehovát.

Ezen áll vagy bukik az egész.

Ezért jött Jézus elsősorban, hogy Atyjának megtegye ezt a szívességet, és akik szeretik, azok majd követik ebben.

S másodsorban azért, hogy az emberekért áldozatot hozzon,

mert jogilag nem lehetett volna más kép ezt elrendezni.

Isten nem jöhetett volna meghalni azért hogy a nevét megszentelje, és az uralmát jogossá tegye.

Isten nem is tud meghalni. ezért kellett a a fiának fizikai testet ölteni, hogy egyen értékű legyen Ádám életével.

egyébként bármelyik angyal megtehette volna ezt, és akkor azt az angyalt emelnétek Istennel egyenlő rangra?

Szörnyű.

De Jézus jelentkezett, Jehova pedig ha fájt is fejet hajtott, és végig nézte, pedig nem lett volna köteles.

De hát nem értitek ezt mert Jézus a nemes feladat miatt imádat tárgyává lett, lesöpörve az Atyját a jogairól, és ennek Sátán örül, mert ez a célja, hogy Jehova titok és ismeretlenség maradjon.

2014. jan. 24. 23:50
 16/26 A kérdező kommentje:
27%-os szégyen amit művelsz... mintha bevettél volna egy őrtorony pirulát kb... a szellemed rovására...
2014. jan. 24. 23:54
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

Szégyen?

Pedig a Biblia erről szól

Mikor Isten feltette a kérdést az angyalok előtt és a Fia is ott volt,

Ki megy el hogy elvégezze ezt az feladatot, akkor Jézus jelentkezett, hogy majd Ő.

Vagy nem olvastad?

Ugyan is tökéletlen emberek nem tudtak volna tökéletes embert nemzeni, ezért kellett ez a megoldás.

Egy szellemi lény fizikai testet öltése. hogy tökéletes legyen Tökéletlen embertől mentes Ádámmal egyen értékű.

Te a jog rendszerről nem hallottál.

Vagy túlságosan misztifikálni akarod Istent és a gondolatait?

(Ézsaiás 6:8-10) 8 Ezután hallottam, amint Jehova hangja így szól: „Kit küldjek el, és ki megy el nekünk?” Akkor ezt mondtam: „Itt vagyok én! Küldj engem.” 9 Ő így folytatta: „Menj, és mondd meg ennek a népnek: »Hallván halljatok, de ne értsetek, látván lássatok, de ne jussatok ismerethez.« 10 Tedd érzéketlenné e nép szívét, és süketté a fülüket. Tapaszd be a szemüket, hogy ne lássanak szemükkel; fülükkel ne halljanak, szívük ne értsen, és meg ne . . .

Mielőtt Ézsaiás ezt mondta, egy dicsőséges látomásban volt része, melyben Jehova a trónján ült. Miközben Ézsaiás ezt a dicsőséges látványt nézte, hallotta, hogy Jehova ezt mondja: „Kit küldjek el, és ki megy el nekünk?” Ez egy felhívás volt Jehova részéről, hogy valaki a szószólójaként elvigye az üzenetét a makacs népének. Ézsaiás állta a szavát, az igene igent jelentett. Több mint 46 éven át hűségesen szolgált mint próféta, és kihirdette a népnek Jehova erőteljes ítéletüzeneteit, valamint az igaz imádat helyreállítására vonatkozó csodálatos ígéreteit.

Miért fogalmaz itt Jehova egyes szám első személyben, aztán pedig többes szám első személyben? A „küldjek” kifejezés Jehova Istenre utal, a „nekünk” pedig arra, hogy van valaki Jehovával. Ez természetesen az ő ’egyszülött Fia’ (János 1:14; 3:16).

Ézsaiás prófétai feladata előárnyékolta azt a munkát, melyet mintegy 800 évvel később a Messiás, Jézus Krisztus végzett (Ézsaiás 8:18; 61:1, 2; Lukács 4:16–21; Héberek 2:13, 14). Bár Jézus jelentőségében nagyobb volt Ézsaiásnál, ugyanolyan készségesnek mutatkozott, hogy égi Atyja elküldje őt, s ezt mondta: „Íme! Eljöttem, hogy cselekedjem az akaratodat” (Héberek 10:5–9; Zsoltárok 40:7–9).

Ennyire egyszerű, És nem szégyenlem, hogy ennyit kutattam utána.

Penu

Ja finom a Biblia pirula, mert ezek a szavak a bibliából vannak.

2014. jan. 25. 00:04
 18/26 A kérdező kommentje:

Egyvalamit elfelejtettél megint...

"Én és az Atya egy vagyunk."

János 10:30

Vagy talán...

"Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, amelyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, aki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.

Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem."

János 14:10-11

Az Atya és a Fiú EGY. Az Atya a Fiúban van, a Fiú pedig az Atyában.

[Ezen nagyon gondolkozz el egyszer]

Ez pedig úgy lehetséges, hogy Jézus is része az EGY (János 10:30!!!) IGAZ Istennek, akit ti feldaraboltatok egy "Jehovára" és egy "Mihály arkangyalra"...

2014. jan. 25. 00:09
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

Kérdezö, ne haragudj, de ha olvasod a Bibliát, figyelembe kell venni a kontextet is. Ha kiragadol egy mondatot az összefüggésböl, akkor azt nem értheted meg.

Nézd ujra meg ujra fel van téve ez a kérdés. Elég lenne elövenni a Bibliádat és olvasd el kérlek a János 17 részét, de elejétöl a végéig, ha oda fogol figyelni, akkor meglepödsz.

Különösen a figyelmedbe ajánlom a János 17:21-23 verseit.

Lehet hogy utána már többet nem lesz szükséged feltenni ezt a kérdést :-)

A másik hasonlo kérdésre pedig megfeleltem. Nem Jehova Tanúi tanítása, a BIBLIA legfontosobb híre az emberek számára, hogy nem sokára meg lesz hallgatva a Mi Atyánk ima..... Nos kedves kérdezö, te imádkozol? Meg tudnád magyarázni a Mi Atyánkot, az elejétöl a végéig mit is jelent? Mit kérünk?

2014. jan. 25. 05:33
 20/26 yuda ***** válasza:
100%

Jehova tanui!

Lehet a ti átírt újszövetségetek tele van "jehova" kifejezésekkel, ám eredeti szövegben nincs így.

Másik fatális tévedésetek, hogy Jézus nem jehovának, hanem következetesen Atyának = magyarosabban édesapának szóllította Istent. Ezt a nevet ismertette meg a világgal, nem a jehova nevet, amit már addig is ismertek. Miért ismeretette volna meg velük, ha már ismerték?! Ez logikai hiba lett volna tőle.

Azért az atya nevet, mert az Istennel való személyes kapcsolat új szintre lépett. Lehet isten családtagjává, fiává válni.

János evangélium első fejezetében le van írva a lépése: akik befogadják Őt a szívükbe, hatalmat/jogot kapnak arra, hogy Isten fiaivá legyenek.

A "miatyánk" néven elhíresült ima is így kezdődik és lényegében erről szól, hogy az Atya neve legyen szent, az Atya akarata legyen meg, az Atya uralma valósuljon meg a földön, ahogyan a Mennyben már meg van.

Nincs itt semmi jehovázás.

Amit műveltek az szisztematikus hamisítása az írásoknak.

Kárt okoztok Krisztus testében azzal, hogy valótlan állításaitokkal próbáljátok manipulálni a tudatlanabbakat.

Legyetek őszinték és keressétek nagyítóval a jehova kifejezéseket az újszövetségben és lám nem találjátok.

Isten adta a teljes szentírást.

Ő keresztül viszi az akaratát, -ha tetszik valakinek, ha nem, akkor is beteljesülnek az ígéretei.

Ha a Mindenható Isten nem tartotta sarkalatosnak a jehova kifejezést, sőt Jézus szóhasználatában az Atya szó szerepelt, akkor kik vagytok ti, akik felül bíráljátok az apostolok tudományát, és Jézus beszédét?

2014. jan. 25. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!