Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha lehetne osztályozni, akkor...

Ha lehetne osztályozni, akkor melyik a legfontosabb keresztyén ünnep? Karácyony, pünkösd, stb?

Figyelt kérdés
2013. dec. 11. 13:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

3 fő ünnep van: Karácsony, Húsvét, Pünkösd.

Ha lehetne osztályozni: a Húsvét, a feltámadás a legfontosabb - és a többi fényét is ez adja.

2013. dec. 11. 13:43
 2/13 KZitus ***** válasza:
25%

Szervusz

Az Úr vacsorája, melynek az időpontja egybeesik a pászkáéval, 2014-ben április 14-én lesz, és a megemlékezésre naplemente után kerül sor. Az igaz keresztények és az érdeklődők szemében ez egy különleges nap lesz, mivel az 1Korintusz 11:23–25-ben a következő olvasható: „Jézus azon az éjszakán, amelyen át is adták, vett egy kenyeret, és miután hálát adott, megtörte, és ezt mondta: »Ez jelenti a testemet, amely értetek van. Ezentúl ezt cselekedjétek a rólam való megemlékezésül.« Hasonlóképpen tett a pohárral is”.

2013. dec. 11. 13:46
 3/13 szabózoli ***** válasza:
Szia! Szerintem nem igen lehet osztályozni. Pl ha azt mondanám,hogy a húsvét akkor már az a kérdés merülne fel,hogy ha Jézus nem születik meg akkor a húsvét minek? Érted a lényeget? Tehát ezek a keresztény ünnepek úgymond egy ajtót nyitnak meg és egy ajtót zárnak be. Legalábbis én ezt így látom. A születése és a feltámadása egyaránt fontos mind a két cselekménye Istennek az életet hozza magával. Üdv
2013. dec. 11. 13:49
 4/13 A kérdező kommentje:

Zitus, az első keresztyének naponta összejöttek a kenyér megtörésére,az Apcselben olvasni lehet róla.

És Pál azt írja valahol ,valahányszor veszitek a kenyeret,és a poharat,az Úr halálát hírdessétek.

Valahányszor, vagyis bármikor,nem egy évben egyszer.

2013. dec. 11. 14:01
 5/13 munyamunya ***** válasza:

Kérdező, az Apcselben azt olvassuk, hogy "megtörve házanként a kenyeret, részesedtek eledelben". Vagyis ettek. Ez nem az úrvacsora leírása.

Pál kimondottan különbséget tesz a sima étkezés és a kenyér és bor vétele között, és feddi azokat, akik ezt nem gondolják komolyan (1Kor.11:20-34). Továbbá ugyanezt a kifejezést (megtörni a kenyeret) használja a Pál hajóútját elmondó részben is Lukács, ahol nyilvánvaló, hogy nem úrvacsoráról van szó, hanem az éhség csillapításáról (Apcsel.27:21-36).

Úrvacsorát venni a Krisztust követve, őt utánozva csak egyszer lehet egy évben: a páska vacsorát megelőző estén, ahogyan Jézus is tette. Ez egy ember életében azért elég sokszor elő tud fordulni ahhoz, hogy az általad említett "valahányszor"-ba ez a gyakoriság beleférjen.

2013. dec. 11. 14:47
 6/13 A kérdező kommentje:

Na ,mit kapok én majd Jézustól,mert minden vasárnap ,Úrvacsorázok.

Legyen a ti hitetek szerint.Én maradok a vasárnaponkénti megemlékezésnél.

2013. dec. 11. 16:13
 7/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, természetes hogy maradsz annál a szokásnál amelyiknél akarsz. :-)

A nézetem az alapos Biblia tanulmányozás után megegyezik a Zitus és munyamunya komentárjával.

Talán még ennyit tennék hozzá, hogy a Biblia óva int ha valaki jogtalanul veszi magához a kovásztalan kenyeret és bort ami Krisztus testét és vérét szemlélteti nizán 14-én. /A tavasz elsö teliholdja/.

Még a világi szervek, szervezetek is a nagy fontos ünnepségeket évente egyszer az évfordulón ünneplik. Még akik a születésnapot ünneplik is csak egyszer egy évben pont azon a napon.

2013. dec. 11. 17:39
 8/13 anonim ***** válasza:

Csatlakozom, az előttem szólókhoz.

Egyébként pedig már arról is szó volt ahogy grKati testvérem mondta, hogy nem is vehetne mindenki ezekből csak a felkent keresztények akik társ uralkodók lesznek Jézussal az égben, mert csak velük kötött szövetséget egy királyságra, a többiek maradnak a földön, ők itt élvezhetik a királyság áldásait.

De hát ahogy írták, mindenkinek joga van saját döntéshez, de az bizony felelősséggel jár....

2013. dec. 11. 19:54
 9/13 anonim ***** válasza:

Talán még annyit, hogy sem a karácsony sem pedig a húsvét nem keresztény ünnep, még az első egyházak sem tartották meg addig, míg bele nem vették a keresztény tanításba a "pogányok" kedvéért,

De ezért majd ők elszámolnak...

2013. dec. 11. 19:56
 10/13 anonim ***** válasza:

Vállaljuk a leszámolást, előző.

Karácsony, Húsvét, Pünkösd a három szent ünnepünk. Le lehet szállni róla, aki nem hiszi ezt.

2013. dec. 11. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!