Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Mennyire megbízh...

Jehova tanúi! Mennyire megbízható egy olyan szervezet, amely elutasítja alapítóját, első két vezetőjét és történelmének első 63 évét?

Figyelt kérdés
Ez %-ban kifejezve is jelentős idő! (az angol megadja, hogy 53%-át a létezésének, de ez ma [2012-ben] már 48% lenne; ha 1879-től 1975-ig számolom az elutasított időszakot, akkor a szervezet a létezésének több, mint 73%-át megtagadja).

2014. jan. 24. 13:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
84%

Vidiripi

"A 18-as válaszod elején a két tesó szembeállítása nem sikerült olyan jól, mert ha alaposabban olvasod, olyan nagy különbség nincs."

A különbségekre hívtam fel a figyelmet. Arra hogy nem mindenki úgy gondolkodik ahogyan az a nagy könyvben megvan írva. Volt szerencsém ezt nem egyszer megtapasztalni és nem csak itt az oldalon hanem személyesen is.

"A feltételezésed, hogy mi "burkoltan jobbnak" képzeljük magunkat azért rosszi..., bocsi, elhamarkodott, mert ha voltál köztünk, akkor tudod, hogy nagyképű szellemmel nem lehet tartósan végezni Isten szolgálatát."

Ez nem feltételezés. Igen voltam köztetek. De mint ahogyan a 18-as válaszomban is kifejtem nem mindenkire igaz ez az állítás. Mert vannak olyan személyek akik igen is úgy adják elő hogy a tanúk a "valakik". Ami bizonyos szempontból igaz is. De a stílus ahogy ezt némelyek előadják na az a felháborító.

Az ilyen kijelentések nem bibliai érvek. Fényleni kell a sötétségben de nem így kell meg tenni. Persze ez csak az én véleményem.

"Tehát úgy értem, lehet attól hívő valamilyen istenképpel, de ha nem az igaz Istent imádja valaki, akkor az imádata értéktelen, sőt gyakran káros gyakorlatokban nyilvánul meg. :)"

Amennyiben ez így van úgy gondolom hogy ez nem vicces. S továbbra is kitartok mellette hogy nem azzal kellene érvelni hogy a tanúk ebben meg abban különbek és ezt olyan "az orra alá dörgölöm" stílusban tenni. Mert nem véletlen hogy a tanúknál rengeteg a kiközösítés és sokszor le is írjátok hogy ennek a legtöbb esetben erkölcsi oka van. Aztán ott vannak még a kettős életet élők és nem csak fiatalok vannak ilyenek.

Ők milyen értéket képviselnek? Abban a "nagy ,legérdekesebb" vallásban?

"Sok ilyen látszat keresztény van. Ha nálunk van, akkor sajnos kibukik közülünk, de sok egyházban a többség ilyen. Nem is beszélve arról, hogy milyen erkölcsöt tanítanak sok egyházban??"

Mivel a ti vallásotokról van itt most szó a kérdésben így hadjuk a többit. S igen rengeteg látszat keresztény van köztük. Az erkölcsöt nem tanítják azokban az egyházakban. Épp ez a baj. Csak elfogadják az emberek Istentelen viselkedését. Ezekre a dolgokra nem kell tanítani az embert meg teszi úgy is hogy nem tudja mi lesz a vége megy a vágyai után. Lásd tini szerelem. Amely szépen hangzik de többek között abortusz is lehet a vége.

"A te jelenleg választott csoportod szerint kell-e, helyes-e a tanítványképzés bibliai módszere?"

Igen kell tanítványokat képezni. De te mit értesz "helyes" alatt?

"És ha nem, hanem "más módszerrel" csináljátok, akkor mit is tanítotok? Pl. azt, hogy ízlés szerint te választod meg magadnak azt a szellemi csoportot, amit szimpinek tartasz, mert szerintetek nincs EGY igaz vallás, melyet Isten kizárólagosan támogat, mint csoportot? Csak azt nem értem, hogy akkor az első sz.-ban miért volt???? És erre nagyon rossz válasz, hogy mert "csak egy keresztény egyház volt", mert hány különbözőt engedélyezett Isten? :))"

Na álljon meg a menet ez nem az egyházam álláspontja hanem az enyém. Látod ez a baj nem bírod kiverni a fejedből hogy én nem vagyok azonos az egyházammal amikor én megkeresztelkedtem én nem mondtam igent az egyházamra úgy mint te. Nekem ez nem szerepelt a keresztelkedési kérdéseim között.

Rossz válasz. Oké legyen az. Akkor mond meg nekem hogy melyik egyház volt az amely János apostol halála után egészen az 1900 évek elejéig egyértelműen megkapta Isten támogatását mint csoport!

"Ó, dehogynem! A világ legtöbb vallásában az vezető emberek túlzó felmagasztalása bevett, vagy legalábbis megtűrt gyakorlat. Még az olyan egyházaknál is, ahol már nincs a pápa felmagasztalva, mint pl. a reformátusoknál, ahol Kálvint sem bibliai szellemben tekintik. Az ilyenekre mindig jellemző, hogy a szellemi örökségét gyakran többre értékelik, mint a Szentírást. A "szenthagyomány" nem csak a katolikusokat jellemzi."

Tehát akkor ti ugyan ezt fogjátok tenni mert ez a kérdés fel lett téve?

Szoktál nekem olyat írni hogy: Ezt nem gondolod komolyan?

No ezt egy kicsit kiegészítve én így fogalmaznám meg. Ugye nem gondolod komolyan hogy ennek reális esélye van?

2014. jan. 25. 16:38
 22/24 anonim ***** válasza:
0%
Kár, hogy ti nem utasítjátok el a papjaitokat, akik gyerekeket molesztálnak.
2014. jan. 28. 12:31
 23/24 A kérdező kommentje:
52%-os mivan veled? Mindenhova elkezdtél marhaságokat írkálni 0 logikával :D
2014. jan. 28. 12:34
 24/24 anonim ***** válasza:
46%

"Kár, hogy ti nem utasítjátok el a papjaitokat, akik gyerekeket molesztálnak."

Ha Jehova Tanú vagy, akkor elmondom, hogy ilyen nálatok is történt. Abban viszont igazad van (ha erre kitérsz),hogy a katolikus egyháznál sokkalta több ilyen eset ütötte fel a fejét. Olyan sok, hogy, ha egy mérlegre tennénk a JT és a katolikus molesztálás ügyeket, akkor a katolikus mérlegnyelv koppanna a pulton.

2014. jan. 28. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!