Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Biblián kívül van megbízható...

Biblián kívül van megbízható forrás Jézus életéről, létezéséről?

Figyelt kérdés
Prezentációt kéne csinálnom az életéről, de nem akarok minden hülyeséget leírni ezért kéne valami elfogadott vagy valószínűsített dolog amit érdemes lenne leírnom.

2014. jan. 11. 19:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Természetesen nincs. A Bibliát se nevezném megbízható forrásnak.
2014. jan. 11. 19:34
 2/11 A kérdező kommentje:
Én sem ezért kéne valami inkább tudományos tény róla, de eddig sehol nem találtam.
2014. jan. 11. 19:36
 3/11 anonim ***** válasza:
hát, azért az evolúciót oktatják az iskolában, mert más se.
2014. jan. 11. 19:47
 4/11 anonim ***** válasza:
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CDMQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.gotquestions.org%2FMagyar%2FJezus-letezett.html&ei=x5zRUrmFFOisyAPv5gE&usg=AFQjCNHJza88bA4MuDeQq7q-yC8lTdeURQ&bvm=bv.59026428,d.Yms
2014. jan. 11. 20:41
 5/11 anonim ***** válasza:
szia, ez az írás sorol fel forrásokat: [link]
2014. jan. 11. 20:51
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Jézus létezésére is, a bibliai eseményekre is rengeteg tudományos-régészeti bizonyíték van, még a Vörös tengeri átkelésre is. Az evolúcióra pedig semmi, még mindig csak elméletet oktatnak. Bár aki elhiszi, az meg is érdemli a tudatlanságot.
2014. jan. 11. 21:09
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha 100 db könyv írna róla, akkor azt mondanátok, hogy hamisitványok; vagy csak leírták az írok, amit hallottak akkor; vagy csak így adhatták ki a művüket; vagy jönnétek azzal, hogy ezek nem tudományos bizonyítékok, csak könyvek stb...

Vagy valami idétlen történetet találnátok ki, hogy a szegények irányításra összedobták ezek az írok valami szektában a történeteket.

Mindegy. A lényeg, hogy valamit találnátok, ami miatt lehetne pattogni.

Jó persze értem, hogy a furcsa dolgokat nem fogadjátok el.

De a Biblia például miért érne kevesebbett bármely más mű helyett? Alapból az egészt hazugságnak veszitek...

Nem, én most senkire nem akarom ráeröltetni. De nem kell álszenteskedni, hogy ha más is írna róla, akkor elhinnétek.

2014. jan. 11. 21:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy kis anyag még a prezentációhoz:

[link]

Üdv. Péter

2014. jan. 11. 23:43
 9/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö leírok neked két nem Bibliai forrást ami szintén bizonyítja Jézus Krisztus létezését, ha akarsz tovább kutathatsz, nincs idöm böngészni a neten.

Az egyik Tacitus /életéröl olvashatsz pld. a Wikipédián/ római történetiró volt ezt közölte: "Krisztust, akiröl a keresztényeket elnevezték, kiméletlen büntetéssel sujtotta Tibérius uralkodása alatt Pontius Pilátus, az egyik helytartónk. " The Complete Works of Tacitus, New York, 1942. "The Annals" 15.könyv, 44 bekezdés/

A másik forrás Josephus, zsidó történetiró az i.sz.1.sz

ban írt. "A zsidók története" 20.könyv 8. fejezet 1.bekezdés itt azt írja, hogy "a Krisztusnak nevezett Jézus Jakab nevü testvérét megkövezték".......

2014. jan. 12. 06:14
 10/11 anonim ***** válasza:
én voltam a 2. kommentelő, azért írtam, hogy az oktatják, mert így van, de az nem azt jelenti, hogy hiszek is benne, mellesleg én egy bizonyítékról sem hallottam bibliai események igazságáról, vagy ha te a bibliát annak nevezed én nem szólok bele, de istenek nem fognak lejönni a földre és képességeket adományozni (Vörös-tenger szétválasztása, feltámadás, gyógyítás kézrátétellel, vízen járás stb...) és Jézus (ha létezett) akkor sem isten fia volt(feltéve ha nem létezik, mert akkor mind azok vagyunk) hanem egy ember aki kitalált egy vallást.
2014. jan. 12. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!