Jehova tanúi! Mennyire megbízható egy olyan szervezet, amely elutasítja alapítóját, első két vezetőjét és történelmének első 63 évét?
"...velünk vannak a legtöbbet elfoglalva az emberek (gondolod te), és nem a saját egyházaikon belül történő aljasságokkal?"
Hát mit is mondhatnék erre, tanúéknál minden nap történnek elég nagy aljasságok, amióta csak megalapították a szektájukat ;)
Ha így volna kedves kérdező, akkor már erre rég felfigyeltek volna az illetékes szervek, és betiltottak volna minket.
egyébként csak megsúgom neked, hogy igen sokan pozitívan nyilatkoznak a becsületességünkről mind az adózásban, mind más egyéb életben.
Az egyik német országi városban egy Zsidó származású testvérünknek(sajnos elaludt) a világi hatóságok elismeréssel adóztak, a holocaust alatt történt kedvességéről bátorságáról, egyébként a lágerben lett Jehova Tanúja,
Soha senkit nem bántottunk, s ha vannak egyedi esetek hogy valaki rosszat tesz az megrovásban részesül, a büntetését mindenki megkapja vagy előbb vagy utóbb.
De jobb előbb mint akkor...
ezért hiába gyülölködsz a tiszta szívű emberek tudják, hogy az igazán aktív keresztények, nem olyanok közöttünk amilyeneknek beállítasz minket
Sajnálom.
Penu
Te Sörpocak, hát veled már megint mi van? Hát már a tréfát sem érted?
Tudsz számolni ugye? Nem kell Kinába ugranod, elég ha átnézed csak ezt az inteligens vita oldalt. :-D
Megyek valami okosat böngészni.... Valahogy elrontottam a gyomrom, ettöl a sok badarságtól... Nagyon unalmasak vagytok. Még csak nevetni sem lehet veletek, hisz még nem vagytok olyan öregek. Legalábbis gondolom
A kérdezönek pedig nincs igazad barátom egyáltalán. Csupán az a helyzet, hogy mi nem imádjuk az embereket, nem hódolunk elöttük. Tudod Jézus Krisztus azt mondta, hogy ne legyen közöttünk különbség, és ne tituláljuk egymást Úrnak, Atyának stb. mert mindnyájan testvérek vagyunk.
Ruszel és a többi akik már meghaltak, ugyanolyan testvérünk volt mint a takarítónéni a szövetkezetböl. Pld.a Ruszel életéröl is van DVD, van egy terjedelmes könyvünk, amelyik aprólékosan leírja a történelmünket.
De hiába akarod, hogy ember imádjunk, mert nem fogunk....
Ezt a témát is törülöm, mert únom, értelmetlen, kötekedö, 100 százalékra
"Te Sörpocak, hát veled már megint mi van? Hát már a tréfát sem érted? "
Az a baj, hogy az esetetekben nehéz eldönteni, hogy mi a vicc és mi nem az. Sokat mondogatjátok, hogy minél több kritikát kaptok, annál erősebb a hitetek. Én ehhez fűztem hozzá a smyle-dat. (gondolatban....hogy biztos jó úton vagytok)
De akkor bocsánat...
Kérdező!
Egy újabb következetlen és pontatlan kérdés. Kit, vagy mit utasítunk el??? Azzal utasítjuk el Russellt és másokat, hogy ugyanazt a természetes, változásokkal, kutatásokkal fejlődő munkát folytattuk, amit ők is tettek?! Most őszintén, tudod te hogy mit kérdeztél?? Elég nagy szívás, hogy az értelmet is képes voltál beáldozni ebben a kérdésedben azért, hogy támadási felületet találj... :)
"Hogy fordulhat elő, hogy a régi tanítás másról szólt? Akkor az akkori híveknek nincs üdvözülés?"
Önmagában ez egy értelmes kérdés, bár nyilvánvaló, hogy aki feltette, maga is a gyűlölködők közé tartozik, de biztos csak azért, mert az ő evangéliumában ezt tanulta a mesterétől. Ízlések és pofonok - nekünk Jézus szeretete a jó példa, mellyel jó gyümölcsöket lehet teremni. :)
Nos, a válasz: Isten előtt nem konkrétan csak a PONTOS ismeret mennyisége számít, hiszen Jehova azt is figyelembe veszi, hogy milyen indítékaink és lehetőségeink vannak. Ez azt jelenti, hogy ha minden igyekezetünk ellenére valamely fontos igazságoknak a hiányában vagyunk és ne adjisten meghalnánk, akkor ezt Isten figyelembe veszi. Ez értelemszerűen minden korban így volt.
De ha lehetősége van az egyénnek megismerni a bibliai igazságokat, de mindenféle okoknak hagyja, hogy eltereljék a figyelmét, akkor nehéz dolga lesz Isten előtt. Ma már ebben a korban élünk!
Vidiripi
"Nem hiszem hogy mi vagyunk a világ közepe, és nem is akarunk az lenni, még is velünk vannak a legtöbbet elfoglalva az emberek, és nem a saját egyházaikon belül történő aljasságokkal?"
Meglehet hogy te így gondolod. De amint a példa is bizonyítja nem minden testvéred osztja a véleményedet. Ugyan is elköveti azt a hibát hogy ezt írja: "De ugye hogy a mi vallásunk a legérdekesebb? Egyikkel sem foglalkozik senki annyit mi mi velünk. ...és ez az egész világon"
S ezen fel is háborodnak emberek. S nekem is az volt az első gondolatom hogy ez egy felsőbbrendű gondolat. Amiben burkoltan ott van hogy: - Mi vagyunk a "jobbak".
Mert a legtöbb ember számára bizony ezt közvetíti.
Ez olyan mintha én azzal érvelnék hogy az én gyülekezetemben nagyobb a szeretet mint Jehova tanúinál. Szerinted ha ezt elkezdeném terjeszteni akkor lennének e olyanok akik ezen felháborodnának?
S ha lennének vajon érthető lenne a felháborodásuk?
"Az egyházak nem tudják a Jézus által tanított erkölcs terén tartani a Híveiket.
S ezt még Bűnnek sem tekintik, a "haladni kell a korral" mottóba burkolva."
Értem hogy miről beszélsz. Csak egy gond van ezzel. Annyi hogy ha egy ember csak azért él erkölcsös életet mert ez az egyháza elvárása akkor baj van.
Mert akkor hol van a hite? Most akkor Istenben hisz vagy az egyházában?
Egyébként teljesen igazad van! Az egyáltalán nem Istentől való ,hogy az erkölcs terén "haladjunk a korral"!
grkaty!
"Tudod Jézus Krisztus azt mondta, hogy ne legyen közöttünk különbség, és ne tituláljuk egymást Úrnak, Atyának stb. mert mindnyájan testvérek vagyunk."
Na igen! S ha erre valaki személyes példával jön akkor az természetesen hazudik és csak és kizárólag áskálódik. Függetlenül attól hogy az eset megtörtént. Nem a kéz csókolgatásra gondolok vagy a hajlongásra.
Viszont az tény hogy Jehova tanúi valóban becsületes és segítőkész emberek. De van kivétel és pontosan azért szokták ezeket a kivételeket felhozni mert annyira ki van hangsúlyozva ez az elitista szellemiség hogy a tanúk így csinálják meg úgy csinálják. Aztán amikor van közöttük 1-2 személy aki mégsem úgy csinálja az miatt általánosítva van az egész közösségre az ő viselkedése. De ennek az az oka hogy nagyon is ki van hangsúlyozva hogy milyen "mások" a tanúk a többiekhez képest. (csendben megjegyzem hogy azért ez sem egészen így van)
"De hiába akarod, hogy ember imádjunk, mert nem fogunk...."
Na az ilyen kijelentésektől szoktam én is elképedni. Hol van leírva az hogy ilyesmit tegyetek?
Segítek! Sehol! Meglehet hogy a kérdező kötözködés céljából tette fel a kérdést de hogy nem az volt ezzel a célja hogy a tanúkat arra
Vidiripi
Akkor folyt.köv. mert sikerült véletlenül elküldeni. :))
Meglehet hogy a kérdező kötözködés céljából tette fel a kérdést de hogy nem az volt ezzel a célja hogy a tanúkat arra ösztönözze hogy embereket imádjanak az biztos. Mivel ez egyáltalán nem erről szól.
25%!
"Önmagában ez egy értelmes kérdés, bár nyilvánvaló, hogy aki feltette, maga is a gyűlölködők közé tartozik, de biztos csak azért, mert az ő evangéliumában ezt tanulta a mesterétől. Ízlések és pofonok - nekünk Jézus szeretete a jó példa, mellyel jó gyümölcsöket lehet teremni."
Bár csak az összes testvéred megértené ezeket a dolgokat és felhagyna a felesleges és törvénykező magatartásával.
Kedves Vidiripi! Nem akarok mélyebben belemenni (nagyon nincs is mibe, mert egyetértek), mert nagyrészt nem nekem címezted. Csak egy két észrevétel:
A 18-as válaszod elején a két tesó szembeállítása nem sikerült olyan jól, mert ha alaposabban olvasod, olyan nagy különbség nincs. Vagy én tévednék?
A feltételezésed, hogy mi "burkoltan jobbnak" képzeljük magunkat azért rosszi..., bocsi, elhamarkodott, mert ha voltál köztünk, akkor tudod, hogy nagyképű szellemmel nem lehet tartósan végezni Isten szolgálatát. De azt a Biblia is elismeri, hogy (ha tetszik ez egyeseknek, ha nem), VAN komoly különbség a között, akik szolgálják az igaz Istent, és akik nem! Tehát úgy értem, lehet attól hívő valamilyen istenképpel, de ha nem az igaz Istent imádja valaki, akkor az imádata értéktelen, sőt gyakran káros gyakorlatokban nyilvánul meg. :)
"Értem hogy miről beszélsz. Csak egy gond van ezzel. Annyi hogy ha egy ember csak azért él erkölcsös életet mert ez az egyháza elvárása akkor baj van."
Sok ilyen látszat keresztény van. Ha nálunk van, akkor sajnos kibukik közülünk, de sok egyházban a többség ilyen. Nem is beszélve arról, hogy milyen erkölcsöt tanítanak sok egyházban?? Te mit tanulsz pl.?? Itt nem csak a "szeresd felebarátodra" gondolok. A te jelenleg választott csoportod szerint kell-e, helyes-e a tanítványképzés bibliai módszere? És ha nem, hanem "más módszerrel" csináljátok, akkor mit is tanítotok? Pl. azt, hogy ízlés szerint te választod meg magadnak azt a szellemi csoportot, amit szimpinek tartasz, mert szerintetek nincs EGY igaz vallás, melyet Isten kizárólagosan támogat, mint csoportot? Csak azt nem értem, hogy akkor az első sz.-ban miért volt???? És erre nagyon rossz válasz, hogy mert "csak egy keresztény egyház volt", mert hány különbözőt engedélyezett Isten? :))
"Meglehet hogy a kérdező kötözködés céljából tette fel a kérdést de hogy nem az volt ezzel a célja hogy a tanúkat arra ösztönözze hogy embereket imádjanak az biztos. Mivel ez egyáltalán nem erről szól."
Ó, dehogynem! A világ legtöbb vallásában az vezető emberek túlzó felmagasztalása bevett, vagy legalábbis megtűrt gyakorlat. Még az olyan egyházaknál is, ahol már nincs a pápa felmagasztalva, mint pl. a reformátusoknál, ahol Kálvint sem bibliai szellemben tekintik. Az ilyenekre mindig jellemző, hogy a szellemi örökségét gyakran többre értékelik, mint a Szentírást. A "szenthagyomány" nem csak a katolikusokat jellemzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!