Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretne-e valaki bibliát...

Szeretne-e valaki bibliát tanulmányozni egy Jehova tanujával?

Figyelt kérdés
2009. dec. 4. 05:24
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

A szektákra jellemző háro gyakori tévtanítás:

Jézus Istenségének tagadása

Szentháromság tagadása

Cselekedet orientált evangélium hirdetése

ezek közzül melyik az ami nem igaz a jehova tanúira?

amúgy csak egy kis pontosítás, az Apcselben Pál semmit nem ír, az általad említett részben valóban Pál szavai vannak feljegyezve Lukács(az apcsel írója) álltal.

Amúgy meg ha igeversre hivatkozol akkor be is másolhatnád, hogy lássuk, hogy hogyan is hangzik az a jehovás fordításban/ferdítésben.

2009. dec. 6. 13:49
 32/48 A kérdező kommentje:
köszönöm a pontosítást, igazad van! én tévedtem! végre olyan személy szól hozzá, aki ellenőrizni akarja az elhangzottakat! nemesebb gondolkodású (csel 17:11)vagy! valóban lukács írta. mentségemre legyen, hogy pált idézi. valójában a biblia sehol nem ír az általad említett dolgokról, inkább az ellenkezőjét támasztja alá. pál mást mond a lukács által írt csel 24:14-ben.
2009. dec. 6. 15:08
 33/48 A kérdező kommentje:
Jézus "cselekedetekre orientált evangéliumhirdetés"t végzett? Jézus Isten, de nem a teremtő Isten, nem Jehova (zsoltárok 83:18-19) valójában a "háromság" szó egyszer sincs benne a bibliában. (vagy legalábbis én nem találkoztam vele.) pedig egy ilyen fontos tényt nem halgatna el Isten.
2009. dec. 6. 15:13
 34/48 A kérdező kommentje:
a szektáka pedig egyszerűen az jellemző, hogy eltértek az úttól, Jézus tanításától.
2009. dec. 6. 15:14
 35/48 anonim ***** válasza:
100%

Amit írtan 3 pontot azok általánosságban igazak a szektákra, nem Bibliában előforduló meghatározás, a szekta szó amúgy sem fordul elő a szentírásban(legalábbis a Károliban, ami a leginkább megbízható fordítás).

Azt mondod Jézus Isten, de nem a teremtő Isten? Na ezt eddig nem is tudtam, hogy a jehovások politeisták.

A Hármasság szó nincs így szó szerint benne a Bibliában, de ez nem jelenti azt, hogy Isten elhallgatta volna ezt a tényt.

Nézzük meg mint mond a Biblia arról, hogy ki támasztotta fel Jézust:

1.Az Atya támasztotta fel: Róma 6:4 „Eltemettettünk azért ő vele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképen mi is új életben járjunk.”

2.Jézus saját magát támasztotta fel: János 10: 17-18 „ Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.”

3.A Szentlélek támasztotta fel: Róma 8:11 „ De ha Annak a Lelke lakik bennetek, a ki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, a ki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az ő ti bennetek lakozó Lelke által.”

Mit mond a Biblia a világ teremtésével kapcsolatban:

1.Az Atya teremtette: 1Mózes 1:1

2.Jézus teremtette: kolossé 1: 16-17 „ Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek; És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn.”--olvasd hozzá a kontextust is, hogy lásd kire utal az Ő.

János 1:1-3 „Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge. Ez kezdetben az Istennél vala. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.”

3.A Szentlélek: 1Mózes 1:2 „A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.”

Zsoltárok 104:30 „Kibocsátod a te lelkedet, megújulnak, és újjá teszed a földnek színét.”

Valamint:

1János 5:7 „Mert hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy.”

És igen ahogy mondtad, a szekták eltérnek Jézus/a Biblia tanításától.

2009. dec. 6. 18:03
 36/48 A kérdező kommentje:
maga a biblia közli, hogy Jézus isten, isteni lény, mint ahogy sátánról is azt írja, hogy isten. Jehova tanúi ennek ellenére csak egy TEREMTŐ ISTENBEN hisznek, aki mindent megalkotott, köztük Jézust is, (példabeszédek8:22-31-ig)mindezt a szent szelleme, azaz a tevékeny ereje álltal. (1mózes 1:2 ; lukács 1:35 ) bizonyítja ezt az a tény, hogy a Teremtőnek is van neve, Jehova (zsoltárok 83:18-19), a fiának is van neve, Jézus, a "szent léleknek" viszont nincs. a cselekedetek 7:55 és több más helyen a bibliában, ahol Isten és Jézus együtt van az égben, sehol nincs velük harmadik személy,miért? valójába a biblia sehol nem ábrázolja személyként a "szent lelket", míg Istent vagy Jézust rendszeresen. miért? ez egy fontos és döntő kérdés. (mármint a háromságtan)
2009. dec. 8. 09:29
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

neharagudj, de ha valaki azt állítja h egy szervezeten kivül nem értheti senki az evnagéliumot akkor ez egy égbe kiáltó hazugság!!!!!!!! az Úr megmodnta h elküldi Szellemét h tanítson bennünket, persze ezzel nem azt akarom mondani h nem lehetünk egymás segítségére........de h káromoljátok a Szent Szellemet h Ő maga erre nem képes, hanem csak a szervezet meg stb...nem olvassátok h mit Ígér Jehova Isten?? Kitölti az utolsó időben Szellemét minden emberre, kik álmokat fognak látni, látomásokat látni stb...

vigyázzatok, ha nem tisztelitek annyira Jézust mint az Atyát akkor az Atya nem fogad be titeket...ez h nem érintett meg titeket amikor ezeket a verseket olvassátok?

és az h kerülte el a figyelmeteket mikor Péter az Ap.csel. azt írja h nincs más név ezen az egész világon aki által üdvözülhettek, csak JÉZUS...

és az megint hogyan lehetséges h nem vettétek észre h az Atya azt mondja, vagyis jobban Pál által a zsidókhoz írt levélben : UGYAN MELYIK ANGYALNAK MONDTA VOLNA AZ ATYA H FIAM VAGY TE, MA SZÜLTELEK TÉGED?????egyiknek sem...ez ugyan h kerülhette el a figyelmeteket???

és az h évszázadokon keresztül milliók haltak meg hitükért mert megöldösték őket, akik vallották Jézust...komolyan ilyen tudatlanul azt gondoljátok 144000 volt csak aki mennyei elhívatott....hisz nem olvastad még a Jel. könyvét h megszámlálhatatlan nép áll a bárány előtt akik vérüket ontották érte???

a trón tudjuk h a mennyben van...és nem lehet kiforgatni ezeket a tanításokat...már csak azért se nem, ha a szervezet gondolkodási módját vesszük - a tron elétt határozott névelő van a görög szövegben, tehát konkrét trónról van szó ami a mennyben van (ugyanis ezzel a névelős dologgal érveltek a Ján1.re h az Isten előtt nincs névelő ezért nem a konkrét mindenhatóról van szó...-elég gyenge érvelés- kellene h nyelveket tanuljatok mert valahogy mindent elhisztek amit a szervezet mond ugy h nem néztek utána)...ez nem vall bölcsességre...

ha gonolod válaszolhatsz, ha nem, nem...

2009. dec. 8. 09:46
 38/48 anonim ***** válasza:
100%

ami pedig a Szent Szellem személyi voltát illeti, h lehet h ilyet állítasz ha már sygszer olvasod a Bibliát?

sőt...a szervezetetek maga állitsa az érveljünk a Bibliából :

minden jel arra mutat h a Szent szellem személy, mivel beszél, tanit, lehet őt megszomorítani, elhív, ajándékokat oszt ahogyan az neki testzik... DE csak gondoljatok bele..hogyan lehet h egy személy beleköltözzön az emberi testbe...hiszen ez nem biblikus...

stb stb...

a lényeg : AZZAL H NEM TUDJÁTOK FELFOGNI H EGY SZELLEMI LÉNY AMI MAGA A SZENT SZELLEM (ugye arrol már nem kell beszélnem h van szellemi test is mert ha már ezt is tagadjátok...no végül is nem tehetitek, mert ellent mondanátok a Bibli8nak...szóval)NEM TUD BELEKÖLTÖZNI AZ EMBERBE EZÉRT KÁROMOLJÁTOK ŐT CSAK EGY BIZONYOS ENERGIÁNYAK??? ez az egész ok?

AKKOR ERRE FELELJ MEG NEKEM KÉRLEK : van neve ennek a lénynek mert meg kell rá keresztelkedni..az energiának is kell h legyen neve?nem hiszem mert azok csak elnevezések és ez hatalmas különbség.

a démonok nem voltak az emberi testben?szellemi lények azok is?Jézus pedig kiűzte őket a testből, nagyon sokat olvashatunk erről a Bibliában . Tehát benne voltak az emberi testbe vagy nem ? természetesen igen...akkor kérdem én...a Szent Szellem miért nem mehetne bele a testbe elfoglalva azt ami az Övé?UGYANIS MEG VAN IRVA H A TEST A SZENT SZELLEM TEMPLOMA...

és az utolsó kérdésem : Jézus azt moondta a tanítványoknak h majd eljön az Atyával együtt azokhoz akik megtérnek és hajlékot csinálnak annál az embernél, benne fognak lakni és vele együtt fognak még járni is...

ők is személyek...akkor most kétségbe vonjátok amit Jézus mondott?

utána meg azt mondja h az Atya kitölti Szellemét minden testre h Ő velünk maradjon mindenkor!!

Vigyázzatok, mert a Szent Szellem káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek sem ezen a világon, sem a másvilágon...

én a helyetekben jobban átnézném ezeket a dolgokat...

már csak azért is mert sok hamis tanítónak kell az utolsó idökben eljönni akik sokakat elhitetnek...

"és ha azt mondják nektek h Krisztus itt van vagy ott van, ne higgyjetek nekik" ( Mt.24)

2009. dec. 8. 10:02
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

Ezen a szent szellemen halálra röhögöm magam. Én tiszteletben tartom mindenki vallását, de erre valami normálisabb nevet is kitalálhatott volna a Németh, mert mindíg egy lepedős kísértet jut eszembe.

És nem, nem félek, se bosszútól, se attól, hogy belémcsap a villám. Az én Istenem nem azzal van elfoglalva, hogy kavicsokat dobáljon a rossz emberkék fejére.

2009. dec. 8. 10:05
 40/48 A kérdező kommentje:

kedves 10-02 értékelem a véleményed, és az idődet, mait a válaszadásra fordítottál. megtennéd, hogy az idézeteid, és a gondolataid alátámasztására PONTOSAN LEÍROD, HOGY HOL TALÁLHATÓAK AZOK A BIBLIAVERSEK, AMIKRE HIVATKOZOL?

ez sokat segítene abban, hogy utánna tudjak nézni az általad álítottaknak. köszönöm.

2009. dec. 8. 13:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!