Mi számít paráznaságnak?
Akkor nem bűn a magömlés, ha befolyásoltság nélkül történt, ami a férfiknál elő fordulhat.
PL alvás közben, a lényeg hogy Sem Te, sem Más nem tettek azért, hogy magömléshez vezessen...
Üdv!
Mostanság a Példabeszédeket szoktam olvasni, épp ma olvastam az alábbit:
"A te szemeid nézik az idegen asszonyt, és a te elméd gondol gonoszságot." - Péld 23,33
Ennél az Igénél van egy utalás, amely a a Mt 5,28-ra hivatkozik:
"Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében." - Mt 5,28
"Akkor nem bűn a magömlés, ha befolyásoltság nélkül történt, ami a férfiknál elő fordulhat.
PL alvás közben, a lényeg hogy Sem Te, sem Más nem tettek azért, hogy magömléshez vezessen..."
Hát most tuti szíven foglak szúrni, így előre is bocsi miatta.
Nem hiszem, hogy bárkit érdekel a szexuális életem és számolni sem szoktam az orgazmusaimat, de kb. 5000 körül lehet a száma.
Kedves Kérdező!
A paráznaság bibliai értelemben a házasságtörtént jelenti. (Házasságtörés csak akkor lehetséges, ha már van házasság. Ahogy valaki írta is, hogy az asszony az, aki házas.)
Továbbá ide sorolandó a prostitúció, a kicsapongások, a vérfertőzés stb.
Érdemes elolvasni az ide vonatkozó részeket az Újszövetségből.
A szex nem paráznaság, hanem Isten rendelése ti.: "Szaporodjatok és sokasodjatok" (1Móz1,8,17a) A szexualitás elferdülései lehet a paráznaság, mint fentebb.
Az a bűn, amit nem tisztán Isten iránti szeretetből és hitből teszel, a lelkiismereted szerint. Gondold át, hogy amit teszel, az megfelel-e annak.
Az Isten iránti szeretetbő következik az embertárs iránti szeretet, hogy nem teszek olyat a társammal, amivel megalázom. Ha tiszta lelkiismerettel tudod mondani Isten előtt, hogy a párkapcsolatodban szeretettel bántok egymással (az ágyban is), akkor nem követsz el bűnt. A szeretet mércéjével mérd meg, Jézus is azt használja!
Minden Jót!
A paráznaság nem egyenlő a házasság töréssel.
A paráznaság: két törvényesen össze nem adott pár szexualitását jelenti.
Mert akkor ez a vers érvényét vesztené:
(Héberek 13:4) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.
Nem tisztelni a házasság intézményét, amit Isten hozott létre,
az első emberpár házasságát maga a teremtő "celebrálta"
És utána élhettek együtt házas életet.
a házas ágy pedig beszennyeződik ha már házasság előtt is gyakorolják azt,
Eredtileg csak a házasságtörés.
A középkorban aztán már minden szexet ennek vettek, ill. sokszor a házastársak között is tiltott volt (adott időben és módon lehetett csak).
Ez egy elmebeteg vonása ennek a vallásnak, más vallás ebben normálisabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!