Bibliai kerdesek?
Mit jelentenek mai nyelven ezek a bibliai kifejezesek? Hazihoz kell
1. sobalvannya valt
2.mozeskosar
3pusztaba kialtott szo
4.hegyi beszed
5.kalvariajaras
6.palfordulas
7 damaszkuszi ut
8 alfatol omegaig
9 hetpecsetes titok
10 salamoni itelet
Fogalmazasba kell beletenni.

8+
Korinthusbeliekhez írt II. levél 3. rész
1.
Elkezdjük-é ismét ajánlgatni magunkat? Vagy talán szükségünk van, mint némelyeknek, ajánló levelekre hozzátok, avagy tőletek?
2.
A mi levelünk ti vagytok, beírva a mi szívünkbe, a melyet ismer és olvas minden ember;
3.
A kik felől nyilvánvaló, hogy Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, nem tentával, hanem az élő Isten Lelkével írva; nem kőtáblákra, hanem a szívnek hústábláira.
4.
Ilyen bizodalmunk pedig Isten iránt a Krisztus által van.
5.
Nem mintha magunktól volnánk alkalmatosak valamit gondolni, úgy mint magunkból; ellenkezőleg a mi alkalmatos voltunk az Istentől van:
6.
A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.

8-aska Hegyi beszédet Jézus mondta, egyébként:D úgy hogy ismét nagyot hibáztál, mert a valódi hegyi beszéd:
Máté Evangyélioma 5. rész
1.
Mikor pedig látta Jézus a sokaságot, felméne a hegyre, és a mint leül vala, hozzámenének az ő tanítványai.
2.
És megnyitván száját, tanítja vala őket, mondván:
3.
Boldogok a lelki szegények: mert övék a mennyeknek országa.
4.
Boldogok, a kik sírnak: mert ők megvígasztaltatnak.
5.
Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.
6.
Boldogok, a kik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek.
7.
Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek.
8.
Boldogok, a kiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják.
9.
Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.
10.
Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.
11.
Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
12.
Örüljetek és örvendezzetek, mert a ti jutalmatok bőséges a mennyekben: mert így háborgatták a prófétákat is, a kik előttetek voltak.
Ez a valós hegyi beszéd és nem az amit a megtéretlen emberek gondolnak.

Én írtam az 1. 6. és 8. választ is.
A 7. 10. 11. és 12. válasz írójának üzenem:
a probléma az, hogy egysíkúan gondolkozol.
Ezzel én nem tudok mit kezdeni, és nem is akarok.
Teológián ugyanígy tanultuk, hogy a Bibliában használt fogalmak részben átkerültek jelentésmódosulásokkal a hétköznapi életbe.
Ezért tudni kell, hogy az adott helyzetben a Bibliában szereplő konkrét történet az, amit elemzünk, vagy az abból kialakult mondást elemezzük. Ezek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, de más-más szinten vannak.
Amíg ezt nem érted, nem akarod megérteni, parttalan vita folyik.
Én is tudom, hogy mi az a Hegyi beszéd, és azt is tudom, hogy mit csinál az, aki nekem hegyi beszédet tart.
Egyébként te még mindig Mózest hordozod a mózeskosárban? :)Vagy ha valamitől ledöbbensz, valóban sóbálvánnyá válsz?
Ezeken gondolkozz el, remélem, segítettem ezzel.
Én csak egy teológiát tanult, buta ember vagyok, aki a témában semmit nem tud...

13
6.
A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.
Tanulhasz te ezer évig teológiát, ha ezt nem vagy képes felfogni, semmit nem érsz vele. Mert nincs ahhoz alapod, hogy tudd mi a Biblia, és mi a kulcs hozzá.
A farizeusok is tanulták a dolgokat, mégis oly távol voltak a Messiástól, pedig az elöttük állt, és még sem ismerték fel, hogy ő az:D
Még egyszer ismétlem:
A betű öl, a Szellem az aki elevenít. Ha nincs Szellem, csak betü marad, ahogy egy rejtjel valós értelmezése, csak a tökéletes kóddal tudható precizen.

Egyébként látom, szelektíven olvasod a válaszokat.
Azért megismétlem a hozzád intézett kérdéseimet:
1)Egyébként te még mindig Mózest hordozod a mózeskosárban?
2)Ha valamitől ledöbbensz, valóban sóbálvánnyá válsz?
Ezekre válaszolnál? Köszi!

Látom, érzékeny ponton érintett az a két nagyon egyszerű kérdésem.
Amikor megakadsz, akkor elkezdesz személyeskedni, de ezzel csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt (nem, nem az anyagi helyzetre vonatkozik ez a fogalom! ;) ).
Szép napot!

kedves 13.as válaszoló!
Szoval igy tanitják a Bibliát a teologián!
Ebböl sokminden kiderült ugy szépen, szó nélkül!
1. Nem Isten szavaként használjátok a Bibliát.
2. A Biblia a papok számára egy iromány, ami történeteket tartalmaz, és amiket ugy kell forgatni, és magyarázni, hogy a hivek azt higyék, hogy okosat beszélsz, pedig csak azt magyarázod vele, amit épp be akarsz bizonyitani nekik.
Erre hallottam egy példát egy temetésen.
A pap meg akarta siratni a résztvevöket, és felolvasott abbol a történetetböl, amikor Jézus feltámasztotta Lázárt.
és milyen érdekes, azt olvasta fel, hogy Lázár halálakor még Jézus is könnyekre fakadt!
De igazábol nem az a lényege a történetnek, hogy Jézus képes feltámasztani a halottakat, és beszélt Máriával arrol, hogy fel fogja támasztani a halottakat az utolso napon?
Miért nem erröl beszél a pap?
Azért mert elhalgatják az igazságot, vagy nem is szabad kimondaniuk az igazságot, mert Sátán ügynökei, vagy ök sem ismerik az igazságot, vagy nem fogadják el Isten szavaként, csak meséskönyvként, vagy élvezik is, hogy milyen jol félre tudják vezetni az embereket!
A lényeg az, hogy akik teologiát végeztek, azok nagyon ne akarjanak büszkélkedni a csodálatos Bibliaismeretükkel és speciáis Bibliaértelmezésükkel, mert nagyon nagyon félre vannak vezetve!
Legfeljebb avval dicsekedjenek, hogy megtanulták jol félrevezetni a hiszékeny embereket!
és nem veled van bajom, ne vedd magadra!
De alaposan félre vagy tanitva!
A Biblia apszolut nem azt tanitja, mint amit a papok tanitanak az istentiszteleteken!

19. válaszoló!
Leírnád normálisan a hozzászólásodat, légy szíves?
Ugyanis nehezen érthető a helyesírási hibáid miatt.
Találgatni pedig nem akarok, hogy éppen mire gondoltál.
Majd érthető hozzászólásra érdemben is válaszolok.
Előre is köszi!
13. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!