Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bibliai férfi nevek "jelentése"?

Bibliai férfi nevek "jelentése"?

Figyelt kérdés

Pl salamon bölcs volt, ilyesmik érdekelnének, hogy a közismeretebb Bibliai "szereplőknek", mik ezek a jellemzők?

(Az érdekelne ami közismertebb név, amiről "mindenki" tudja, hogy az a név milyen külső-belső jellemzőket takar)

Remélem nagyjából érthető voltam..

2014. jan. 7. 21:55
 1/10 anonim ***** válasza:
63%
google a barátod, próbáld ki.
2014. jan. 7. 22:20
 2/10 anonim ***** válasza:
56%

Azért volt bölcs, mert nem gazdagságot kért, hanem bölcsességet, mivel érzékelte, hogy hatalmas népet kell ítélnie, vezetnie.

Mivel a nép nem Salamoné, hanem Jehováé ezért kérte, hogy helyesen uralkodjon, úgy mond Isten adjon neki olyan elmét amivel igazságosan vezeti az embereket.

A neve 'béke’ jelentésű alapszóból származik (שלום)Salom

2014. jan. 7. 22:21
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Én is a google-t ajánlanám... nincs sok kedvem helyetted kikeresni.
2014. jan. 8. 08:17
 4/10 KZitus ***** válasza:
56%

Szervusz

Pici csikor:

Nehémiás = "Jehova megvígasztal"

Jób = "Ellenségeskedés céltáblája"

Ézsiás = "Jehovától jövő megmentés"

Józsué-(héberül:Jehosu'a) = "Jehova a megmentés"

Naómi = "kellemességem"

Sámuel ="Isten neve"

Ezsdrás = "segítség"

Nehémiás = "Jah megvígasztal"

Malakiás- (héberül:Mal-a-khi) = "hírnököm"

Máté- (héberül:Mattiatia szó rövid formája) = "Jehova adománya"

2014. jan. 8. 09:51
 5/10 KZitus ***** válasza:
56%
Bocsi, bele került egy női név is, elnéztem.
2014. jan. 8. 10:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, keresztény jelentés érdekelne csak :)
2014. jan. 8. 14:15
 7/10 anonim ***** válasza:

De hiszen ez a jelentése.

Jehova Jézus által újszövetséget kötött az emberekkel, ezért ezt nevezzük kereszténynek.

Nem tudom, miért gondoljátok, hogy Jehova nem a keresztény életet támogatja, vagy nem ide tartozik.

Vagy is tudom. Mert csak Jézus, és az atya az nem számít.

Hát ez nagy baj.

2014. jan. 8. 16:52
 8/10 A kérdező kommentje:

Én keresztény vagyok és nem ismerek semmilyen Jehovát, nem tudom mi/ki az és nem is érdekel. Én Jézusban, Istenben és a Szentlélekben hiszek vagyis a szent háromságban. Más engem nem érdekel. Amúgy ha a Bibilában megnézed (a rendes, hagyományos károli forditású Bibliában) ott sincs szó semmilyen Jehováról.

De igazából nem is nagyon érdekel a téma, engem csak keresztény szemszögből érdekelnek a nevek.

2014. jan. 8. 17:59
 9/10 A kérdező kommentje:
És amúgy sem Jehova kötött szövetséget az újszövetségben az emberrel... Ez ha bármilyen (Károli Gáspár forditású Bibila alapján), igehely szerint be tudod bizonyitani, hogy ez konkrétan le van irva, hogy Jehova kötött szövetdséget az emberrel, akkor elhiszem. De amúgy ilyen nincs a Bibliában. Jézus Krisztus kötött szövetséget az emberrel, Jehováról szó sincs a Bibilában!!
2014. jan. 8. 18:02
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

a rendes károli fordítású bibliában a Jehova szó/név 7-szer fordul elő, mivel mobilról vagyok fent nem tudom belinkelni, de menj rá a biblia.hu-ra és írd be a keresőbe a nevet

2014. jan. 8. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!