A gyávaság senkit sem tett hallhatatlanná, mondta Sallustius. Vajon igaza volt? A bibliai történetből például szerintem ismerünk egy-két gyáva figurát, de talán a nem vallásos történelemből is, nem?
Biztos, hogy "hallhatatlanságot" akartál írni??
Ilyet soha senki sem mondott...
Szervusz.
A Biblia szerint senki sem lesz halhatatlan csak azok akik erre méltóak, és ezeket maga a Teremtő választja ki.
A gyávaság ebben a világban pedig relatív, mert nem mindegy milyen szemszögből nézzük, és a körülményeket is meg kell vizsgálni, legalább is a teremtő így teszi.
Vegyük Péter apostol esetét, aki 3x tagadta meg megváltóját. De Jézus nem gyávaságnak tekintette hanem emberi gyengeségnek a körülmények miatt.
Viszont Júdás, az már gyáva volt mert nem mert szembe nézni a helytelenség következményeivel, és inkább megölte magát, mint hogy megbánja a tettét Péterhez hasonlóan.
Tehát szerintem a gyavaság nem minden esetben függ össze az erővel.
S azt az embert aki pedig ha erős is és olyat tesz ami helytelen, azt pedig a Teremtő nem "Bátornak" nevezi, hanem meggondolatlannak, merésznek, és ez nem egyezik a Teremtő nézetével.
Esetleg feltűnne neked, főleg, ha már szóltam, hogy az nem "halLhatatlanság", hanem "halhatatlanság"?
Vagy annyira nem tudsz magyarul, hogy nem veszed észre a különbséget??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!