Miért baj az, hogy ha Jehova tanúnaik saját bibliájuk van?
Ők legalább egyértelműen leírták, hogy mit gondolnak számukra könnyen értelmezhető nyelven. Illetve magyarázatokat írtak egyes fejezetekhez. (nem tiltották meg a többi Biblia olvasását és a kutakodást sem)
Megértem, ha valakinek nem egyezik velük a véleménye. De rengeteg más felekezet azonos Bibliát használ és mégis tök mást gondolnak egy adott témáról, sőt tök mást csinálnak, mint ami le van írva vagy éppen gondolnak.
Mindig az eredeti mű az, amiből ki lehet indulni. De mi haszna van, ha mindenkinek mást jelent egy mondat? (eredetiben is?)
Nem hiszem, hogy csak Jehova tanúinak vannak furcsa dolgaik. De egyes felekezetek (egyének) meglátják a szálkát más szemében, de a gerendát nem a sajátjukban.
Persze Jehova tanúi sokszor vannak rágalmazva két dologgal:
Egyik, hogy idegesítőek és nyomulnak. (miért?)
A másik pedig, hogy veszélyesek a társadalomra. (miért is?)
Egy ateistától érthető, hogy a vallásosokat nem feltétlen érti és nem látja a vallásnak értelmét.
De egy vallásos mi alapján mondja magára, hogy neki van igaza? Azt meg főleg mi alapján, hogy a másik gonosz?
Persze erre lehet írni megint, hogy Jehova tanúi nem fogadják el a többieket (mintha a többiek annyira toleránsak lennének). Akkor kérdem én, mit akar Isten és mit dobhatunk el a vallásokból? Mit nem? Mi szent(ség) és mi hagyomány?
Számukra értelmezhető nyelven???
Elmondom neked ,nekik mi az értelmezhető nyelv:mindent úgy alakítani,magyarázni,megmagyarázni,hogy mindig nekik legyen igazuk,akkor is ha csalnak,hazudnak,megmásítanak dolgokat,legtöbbször a saját magukét is.
Semmi más lényege nincs ennek,csak hogy a ,,rabszolga" és a többi ,,juh" fennhatóságát megtartsák,ezáltal hatalmat élvezzenek mások felett.
És itt nem azokról van szó,akik bele esnek ebbe a csapdába,hanem azokról a vezetőkről,akik ezeket a szerencsétlen embereket kihasználják.
Persze ezt ha most olvassa egy tanú,támadásnak veszi,amit meg is értek,hiszen ez van beléjük,,oltva" és nyilván tudna válaszolni a védelem érdekében és reflexszerűen teszi is,vagy tenné.
Nincs baj a vallással,azzal van baj,hogy elveszik emberek életét és ezt szó szerint értem.
Lehet nem egyetérteni,én ere csak azt tudom mondani,hogy utána kell járni dolgoknak,látni kell azt,ahogyan egy neked fontos személyt behálóznak,aztán őt elveszíted és nem érted miért.
Órákig lehetne erről írni,beszélni,én azt javaslom mindenki járjon utána annak,mit tanítanak,mi alapján,azokat hogy változtatják oda-vissza,ahogy az érdek megkívánja és ami a legundorítóbb,hogyan érik el a céljukat.(Tudok nagyon jó oldalakat erre,de ha kézzel fogható bizonyítékot akarsz,meg kell nézni azokat az újságokat-és itt persze az őrtoronyról,vagy saját könyveikről beszélek-,amelyek egymásnak mondanak ellent,amelyekben orrvérzésig változtatják oda-vissza a törvényeket,szabályokat,nézeteket...)
Erre nincs jobb szó:zsarolás,kényszerítés.
És mielőtt valaki megkérdezné miért írom ezt;mivel egy tanúnak csak a saját hitbeli,,társai" az igazak,akárhogy is nézzük,csak velük tartanak kapcsolatot,még ha valaki azt is mondaná,hogy de velem is beszélnek...Persze,beszél...
Ha valamit nem az elvárásnak megfelelően tesz,mit tesznek?Kitagadják,aztán szegény nézhet,mert a ,,társai"elfordulnak tőle,ha nem egy házban lakik a családjával,azok sem szólnak hozzá,köszönnek neki,a ,,nagyvilági" emberek meg mint mi,ugye nem fogadjuk el őt,emiatt mi történik?Egyedül marad.
És mit nem szeretne egy tanú és egyáltalán senki???Egyedül maradni!
A másik oldala meg,hogy ha valaki elmegy egy gyülekezetbe,miért teszi?Mert tartozni akar valahová és itt nagyon befogadóak,ugye...
Szóval visszatérve,állandóan fenyegetve vannak,tudat alatt,így mit fog tenni?Nem szegül ellen ,akkor sem,ha látja valami nem stimmel.Csak az erős emberek,akik kevesebben vannak,mint a gyengék.
Sokan el sem hinnék micsoda pszichológiai erővel,hatással,ráhatással rendelkeznek a gyenge emberek felett.
Egy irányzatnak sincs teljes igazsága,nem is lehet(mint ahogy azt ők állítják magukról,mégis számtalanszor megbuktak,hamis próféciákkal,belbotrányokkal,tanok magyarázatával,azok megmásításával és lehetne sorolni,de persze erre is van magyarázat...)de nekik nagyon nincs!
Senkit nem akarok bántani,főleg nem azokat akik meg vannak vezetve.
Ráadásul nem nagyon értem,hogy ,,számukra értelmezhető nyelven"..
Miért a többi ember,az???
Meg egyébként is:Isten,Jézus szavait,hányféleképpen kellene értelmezni??Szerintem ő/ők csak egyre gondoltak...
De biztosan van erre is magyarázatuk...Sajnos!
Nem tiltották meg,de próbálj meg csak tanúként magadtól vizsgálni más bibliát,úgy hogy azt megtudják a többiek...és úgy hogy esetleg kérdéseket teszel fel...
Istenben kell hinni,nem egy emberek által vezérelt valamiben!El kell dönteni,hogy Isten mondja meg mit tegyél,vagy akármelyik gyülekezetben a nagyvezér...Azután elmondhatja magáról mindenki,hogy Istent szolgálja,vagy mást...
JT-knek ugyanaz az eretneksége, amely számos korai eretnekségben megjelenik és nem kevesebbet, mint az ember üdvözülését teszi lehetetlenné!
Egyrészt ha Isten egyetlen személy, akkor mindenek tökéletessége az egyedüllét, tehát minden pozitív törekvésnek az egyedüllét és nem a szeretet-közösség felé kellene haladnia. Ne felejtsük el, hogy Isten nem pusztán egy "csúcslény", hanem az univerzum tartó alapja is, minden más "lénytől" alapvetően különbözik.
Másrészt, ha Krisztus nem tökéletes Isten és ember is, akkor nincs valódi szervez kapcsolódás Isten és ember között. Isten akkor nem keresi a szoros közösséget az emberrel, hanem megmarad egy távoli önkényúrnak, akihez az ember valóságosan nem jut el soha. Krisztus pont az isteni és az emebri természetet kötötte össze olyan szorosan, hogy az ember valóságos közösségbe kerüljön Istennel. Így válik hiteles közvetítővé. Tehát csak pont a lényeg van elferdítve a JT Bibliában. De nem lenne semmi gond, ha nem Bibliának neveznék a könyvüket, nem bibliai fogalmakat alkalmaznának a tanításaikban és nem tartanák magukat kereszténynek. Akkor mindenki látná, hoyg ez nem egy keresztény tanítás. Így viszont megtévesztő, egy "kínai hamisítvány".
Olvasva a válaszokat, nagyon szomorú, hogy emberek így élnek olyan eseményt ami írva van.
(1Péter 4:4) 4 Mivel nem futtok már velük ezen a pályán a kicsapongás ugyanazon posványába, össze vannak zavarodva, és folyton becsmérlően beszélnek rólatok.
Persze ez sokaknak nem ismert, vagy nem azt jelenti amit valójában mond.
Jehova Tanúi senkit nem szakítanak el a családjától, engem se szakítottak el.
az tény hogy már nem veszek részt velük a világhoz tartozó tetteikben, de a kapcsolatunk olyan mint az előtt, sőt szorosabb lett,
Tiszteletben tartjuk egymás nézeteit, és nincs vita vagy ellenségeskedés emiatt.
Ha az a testvér aki nem alkalmazza a tanultakat és ezt váltja ki a rokonaiból, az elég szomorú, mert nem ezt tanuljuk.
De mondjuk meg őszintén, hogy többnyire a rokonok nagyítják fel ezt mint ha elveszítették volna a rokonukat.
s így sikerül ellenségeskedést szítani ellenünk, miközben mások pont az ellenkezőjét mondják, vagy is hogy jó a kapcsolatuk a Tanú rokonaikkal.
Ők miért nem érzik ugyan ezt? Le kellene ülni megbeszélni, és nem hagyni elfajulni a dolgokat, és mind a két félnek helyes döntést kell hozni a szeretet fényében, mert a szeretet nem vall kudarcot, ahogy a szent írás mondja.
Ja ha a tagok ezt nem alkalmazzák, akkor könnyebb ítélkezni, mint bevállalni, hogy nem vagyunk tökéletesek, és csak a másikban lehet a hiba.
Szemléltetés Ádám esete, hogy nem Ő a hibás....
Jehova Tanúi senkit nem szakítanak el a családjától, engem se szakítottak el.
az tény hogy már nem veszek részt velük a világhoz tartozó tetteikben, de a kapcsolatunk olyan mint az előtt, sőt szorosabb lett,
Tiszteletben tartjuk egymás nézeteit, és nincs vita vagy ellenségeskedés emiatt
------
Idöhiányában szenvedek egy pár napja, itt ott beleolvastam a komentárokba.
Ezzel az iróval egyetértek. Ugyanez a tapasztalatom. A családi kapcsolatok megromlása ma már egy nagyon elterjedt valami. Ahol baj van, ott nagy baj van. De ahol van még szeretet, összetartozás, ott nem probléma a vallás. Az én családomom belül is vannak katólikusok, ateisták, evangélikusok, reformátusok, adventisták, de a legtöbb Jehova Tanuja. Mégis meg van a rokoni szeretet, a békesség.
Ha valaki kitagadja a családtagját, azért mert már nem ünnepli vele a karácsonyt, elég szomorú. Akkor nincs benne igazán szeretet, mert másképpen tudjuk respektálni egymást.
Különben nagyon meg vagyok lepödve, hogy ilyen nagyon harcolnak Magyarországon egyesek az Új Világ fordítás ellen. Ha olyan nagy a probléma valakinek ezzel, Jehova Tanúi annak az egyénnek szívesen megmutatják a saját Bibliájából is mit tanít a Biblia, milyen jövendöléseket tartalmaz.
De itt nem is az a lényeg. Emlékszem beszélgettünk egyszer egy hölggyel a háromságtanról. Mégkértük hozza ide a Bibliáját, kikerestük a verset, és megmutattuk neki, erre ö ugy meglepödött, hogy azt felelte nekünk a saját Bibliára: "Jaj biztosan rosz a Bibliám"
Ebböl megértettem, hogy aki nem akar valamit megérteni, azt nem érti meg....:-)
Jehova Tanui elfogadjak az embereket.
Eggyutt dolgozunk,eszunk.
Amikor vege a munkanak,a nem Tanuk cigizni mennek.
Nap vegen meg egy kis [sok]cigi,egy kis alkohol,a csunya beszeddel eggyutt.
Ezt pedig mar nem tudjuk elfogadni,mert ok is keresztenynek mondjak magukat,meg mi is.
Akkor mi lehet a baj a ketto kozott?
Az ,hogy az eggyik a hagyomanyt koveti,bar pontosan nem is erti mi lenne az.
A masik pedig megprobal,ugy is elni,ahogy tanulta,tanulja.
Szemelyes velemenyem,amikor en hallottam az igazsagrol,az alapjan amit tanit a Biblia,nem egy uj "vallasnak"hanem tenyleg az igazsagnak fogadtam el.
Ha egyszer az van benne;Ne lopj,akkor azt semmilyen formaban nem teszem meg.
Ezt a magatartast,csak a Tanuknal figyeltem meg,hogy valoban nem teszik meg,pont ugy ahogy tanultak.
Mit lehet eldobni a vallasokbol?Ezt mindenkinek maganak kell eldontenie,de Jezus megmutatta a helyes utat.
Amennyiben kovetjuk ot, es nem emberi tanitasokat,hamar ra lehet jonni mely vallasok nem felelnek meg Jezus tanitasainak.
Haboruzas,korrupcio,politika,vallasi megosztottsag,
Melyik vallas keruli mindezt?
Nem feladatom megmondani valakinek,ez az igazsag ezt csinald!
Segitenem kell az illetonek felismerni,hogy maga jojjon ra.
En vagyok a magveto!
Jezus peldazata ravilagit,vannak akik,
nem fogadjak a szot.
Elfogadjak,de nem tartanak ki mellette.
Elfogadjak,de a vilag aggodalmai megolik,gyumolcstelen marad.
Elfogadjak,es megmaradnak abban,gyumolcsot teremve.
Ezt nem lehet felremagyarazni,csak annak aki tenyleg olyan mint az "attyja".
Miert nem toleransak az emberek?
Jezus ezt is megmondta;Janos,15;17-19.
Ehhez fel kell ismerni "ki"van a hatterben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!