Salamon bölcsebb volt Krisztusnál?
Ezen bibliaversek abban az értelemben igazak, hogy a földi személyekre vonatkozóan nem volt bölcsebb nála.
Csak egyetlen ember volt, aki nyilvánvalóan felülmúlta Salamon bölcsességét. Mégpedig Jézus Krisztus, aki azt mondta magáról, hogy ő „nagyobb . . . Salamonnál” (Máté 12:42). Jézustól „örök élet beszédei” származtak (Ján 6:68). A hegyi beszéd például kibővíti Salamon néhány példabeszédének az alapelveit.
Ééééés én vagyok a tudatlan!
Az Úr nem azt mondta, hogy Salamon lesz a legbölcsebb, hanem azt, hogy Ő lesz a leggazdagabb- és pompásabb király.
Sorry!
Kérdezö, az elsö válaszoló Biblia versekkel támasztotta alá komentárját.
Salamon király tökéletlen ember volt. Jézus Krisztus tökéletes.
A földön léte elött már élt a mennyben Atyjával Jehova Istennel. Segítkezett Atyjának a teremtésnél. Ugye nem lehetett kevesebb ismerete és tapasztalata mint Salamon királynak, aki csak néhány évet élt?
A számitógépes technika idejében elfelejtünk absztrakt módon gondolkodni. Csak egy példa, amikor a fiam iskolás volt, és verset kellett nekik tanulni, /most már nevetünk rajta/, de bizony azt hittem, hogy begurulok, mert nem és nem volt képes felfogni a költöi szavak értelmét....
Ééééés én vagyok a tudatlan!
Az Úr nem azt mondta, hogy Salamon lesz a legbölcsebb, hanem azt, hogy Ő lesz a leggazdagabb- és pompásabb király.
Sorry!
--------
Kérdezö, olvasd csak el a 2. Krónika 1:12 versét..... hogy összefüggés megmaradjon, elovashatod az elötte és utána való verseket is, de különösen ajánlom figyelmedbe a 12 verset :-)
hozzá teheted az 1.Királyok 3:12 versét
De ha viccelni akarsz, eltévesztetted az oldalt :-)
Félreértettél valamit, olvasd el a szövegkörnyezetét is egy modernebb fordítás szerint, mégjobban érthető, ime:
2 Krónika 1
Salamon király bölcsességet kér Istentől
7 Azon az éjszakán Isten megjelent Salamonnak, és megszólította: „Mit adjak neked? Kérj, amit csak akarsz!”
8 Salamon ezt felelte Istennek: „Te nagy szeretettel és hűséggel bántál apámmal, Dáviddal, és utána engem tettél királlyá. 9 Most hát, Örökkévaló, Istenem, teljesítsd be ígéreted, amelyet apámnak, Dávidnak tettél. Hiszen te tettél engem királlyá oly nép fölött, amely megszámlálhatatlan, mint a porszemek a földön! 10 Ezért bölcsességet és tudást kérek tőled ahhoz, hogy képes legyek e népet helyesen vezetni minden körülmények között! Máskülönben hogyan tudnám kormányozni hatalmas népedet?”
11 Isten ezt válaszolta: „Mivel ez volt a szívedben, és nem kértél magadnak gazdagságot, birtokot, hosszú életet vagy dicsőséget, sem ellenségeid életét nem kérted — hanem bölcsességet kértél és tudást, hogy uralkodhass népemen, akik fölött királlyá tettelek téged, 12 ezért megadom neked a bölcsességet és a tudást, amelyet kértél. Ráadásul adok neked olyan gazdagságot, birtokot és dicsőséget is, amelyhez foghatót nem ismert egyetlen más király előtted, de utánad sem.”
13 Ezután Salamon hazatért Jeruzsálembe a gibeoni magaslatról, az Örökkévaló Sátorától, és uralkodott Izráelen.
A 2krónikák 9,13- pedig olvashatsz Salamon gazdagságáról, idézek néhány sort:
Annak az aranynak a súlya, amely Salamonhoz egy évben befolyt, hatszázhatvanhat talentum volt, (34,2 kg !!!!)
Az ezüstöt semmire sem becsülték Salamon idejében.
és itt olvasd el:
eric_one!
Gondolom nem olvastad, hogy ezen már túl vagyok. Azért köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!